باشگاه خبرنگاران جوان گزارش میدهد؛
توزیع 80 هزارتن نهاده دامی با نرخ مصوب در استان تهران/ مرغداران و دامداران در انتظار حمایت بانک مرکزی
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - نهادههای دامی یکی از اقلام اصلی خوراک دام و طیور به شمار میرود که طی هفتههای اخیر به سبب کمبود در بازار دستخوش تحولاتی قرار گرفته است.
تبسم مهر - نهادههای دامی یکی از اقلام اصلی خوراک دام و طیور به شمار میرود که طی هفتههای اخیر به سبب کمبود در بازار دستخوش تحولاتی قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، نهادههای دامی یکی از اقلام اصلی خوراک دام و طیور به شمار میرود که طی هفتههای اخیر به سبب کمبود در بازار دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گرفته است.
بخش عمده کشتیهای حامل نهادههای دامی به سبب عدم اختصاص ارز به موقع به واردات روی آب مانده است، این امر در کمبود دان و افزایش قیمت ذرت و کنجاله سویا و محصولات پروتئینی نظیر مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ تاثیر گذاشته است.
با وجود نگرانی تجار از عدم تامین ارز به موقع به واردات نهادههای دامی ، ترس از جوجه ریزی به خاطر گرسنگی مرغها انتظار میرود. بانک مرکزی باید هر چه سریعتر ارز مورد نیاز را تخصیص دهد تا در ایام پایانی سال قیمت محصولات پروتئینی به سبب کمبود با نوساناتی در بازار روبرو نشود.
اگرچه مسئولان پشتیبانی امور دام از توزیع ذرت با نرخ مصوب یک هزار و 350، کنجاله سویا 2 هزار و 450 و جو یک هزار و 350 تومان خبر میدهند، اما مرغداران و دامداران میزان توزیع نهاده دامی با نرخ مصوب از سوی دولت را کافی نمیدانند.
با توجه به آنکه توزیع نهاده دامی با نرخ مصوب تنها بخشی از نیاز تولیدکنندگان را پوشش میدهد و بخش اعظم نهاده از بازار آزاد با نرخهای بالاتر خریداری میشود، بنابراین اختصاص ارز به موقع به واردات یک ضرورت به شمار میرود تا با ترخیص بار کشتیهای مانده روی آب و توزیع در بازار تا حدی از تنش قیمت کاسته شود.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط میرویم تا از آخرین وضع توزیع و قیمت نهادههای دامی و تاثیر آن بر بازار محصولات پروتئینی با خبر شویم:
عظیم حجت عضو اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ، با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی تعریفی ندارد، اظهار کرد: هم اکنون هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و 700 و کنجاله سویا 3 هزار و 500 تا 3 هزار و 800 تومان بسته به شرکتهای وارد کننده در بازار آزاد به مرغداران عرضه میشود که این امر هزینه تولید را به شدت بالا برده است.
وی افزود: طی 10 روز گذشته، حواله تامین نهادههای دامی نظیر ذرت و کنجاله سویا توسط شرکت پشتیبانی امور دام به استانها ابلاغ شده است.
به گفته حجت، پشتیبانی امور دام استانها در قبال توزیع نهادهها به مرغداران هر کیلو مرغ آنها را با 10 هزار و 500 تومان خریداری میکند که با کسر هزینه حمل و نقل و کشتارگاه کیلویی 9 هزار و 800 تومان دست مرغدار را میگیرد.
عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر نهادههای دامی براساس سیاست ابلاغ شده به مرغداران عرضه شود تا جوجه هایی که در سالن هستند با کمبود دان روبرو نشود و در مقابل مرغ را از مرغداران تحویل بگیرند، شاهد ثبات قیمت مرغ در بازار خواهیم بود. با این وجود مرغداران از تحویل به موقع نهادهها و پشتیبانی امور دام از توزیع مرغ با نرخ مناسب به مردم اطمینان خاطر خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه توزیع نهادههای کنونی جوابگوی کل نیاز مرغداران نیست، بیان کرد: براین اساس همزمان با توزیع پشتیبانی امور دام باید شرکتهای واردکننده از طریق تشکلها به توزیع نهادهها بپردازند تا بازار به ثبات دائمی برسد چرا که در صورت عرضه در بازار آزاد کنترل و نظارت با چالش هایی روبرو میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مرغداران با کمبود نهادههای دامی در بازار روبرو هستند، تصریح کرد: اگر شرکت پشتیبانی امور دام به پشتیبانی استانها اعلام کند که بخشی از نهادهها از طریق انبارهای استانی صورت گیرد، بازار زودتر به ثبات میرسد.
پشتیبانی امور دام 20 درصد نیاز مرغداران را تامین میکند محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ، با انتقاد از نوسان نرخ نهادههای دامی در بازار اظهار کرد: هم اکنون مرغداران هر کیلو کنجاله سویا را با نرخ 3 هزار و 300 و ذرت را به قیمت یک هزار و 700 تومان در بازار آزاد خریداری میکنند در حالیکه پشتیبانی امور دام سویا را با نرخ 2 هزار و 300 و ذرت را یک هزار و 400 تومان در قبال تهاتر مرغ تحویل میدهد.
وی با اشاره به اینکه پشتیبانی امور دام 20 درصد نیاز مرغداران را تامین میکند، افزود: این در حالی است که مرغداران 80 درصد نیاز واحدهای خود را از بازار خریداری میکند و این امر بر قیمت تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد.
یوسفی با اشاره به اینکه مرغداران با کمبود نهادههای دامی در بازار روبرو هستند، بیان کرد: براین اساس مرغداران زودتر از زمان مقرر و قبل از رسیدن جوجه به وزن مطلوب چاره ای جز عرضه به کشتارگاهها ندارند.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در پایان تصریح کرد: اگر مشکل کمبود نهادههای دامی در بازار مرتفع نشود، مرغداران با چالشهای جدی در جوجه ریزی سالنهای خود روبرو میشوند.
هشدار نسبت به آینده تولید شیر و گوشت در کشور ناصر مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ، با اشاره به اینکه کمبود نهادههای دامی صنعت دام و طیور را با مشکلات متعددی روبرو کرده است، اظهار کرد: با توجه به مشکلات اخیر در زمینه واردات نهادههای دامی، مرغداران و دامداران با کمبود و نوسان قیمت در بازار روبرو هستند.
وی افزود: در پی مشکلات اخیر نقل و انتقال نهادههای دامی، قیمت هر کیلو جو 100 تومان، ذرت 100 تومان و کنجاله سویا 400 تومان افزایش یافته است.
مقدسی با انتقاد از کمبود نهادههای دامی در بازار بیان کرد: هم اکنون توزیع کنندگان، نهادههای دامی را با قیمت هایی بالاتر از نرخ مصوب در بازار آزاد توزیع میکنند و در قبال مازاد بر مبلغ فروش خود، هیچ گونه فاکتور و مستنداتی به تولیدکنندگان ارائه نمیدهند تا این اسناد و مدارک در اختیار دستگاههای نظارتی قرار نگیرد.
رئیس انجمن صنفی گاوداران در پایان با اشاره به اینکه پشتیبانی امور دام به صورت قطره چکانی اقدام به توزیع نهادههای دامی به تولیدکنندگان میکند، تصریح کرد: اگر مسئولان برای رفع مشکلات نهادههای دامی اقدامی نکنند، بی شک تولید شیر و گوشت کشور با چالش هایی روبرو خواهد شد.
توزیع 80 هزارتن نهاده دامی با نرخ مصوب در استان تهران رضا سالمی مدیرکل پشتیبانی امور دام استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ، با اشاره به اینکه کمبودی در توزیع نهادههای دامی وجود ندارد، اظهار کرد: در مرحله اول 80 هزارتن نهاده دامی نظیر ذرت، کنجاله سویا و جو با نرخ مصوب بین اتحادیه دامداران، مرغداران گوشتی و مرغداران تخم گذار توزیع میشود.
وی نرخ مصوب هر کیلو ذرت را یک هزار و 200، کنجاله سویا را 2 هزار و 300 و جو را یک هزار و 200 تومان اعلام کرد و گفت: مرغداران و دامداران در قبال دریافت نهاده از پشتیبانی امور دام باید متعهد شوند که محصولات خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه میکنند.
سالمی در پایان با اشاره به اینکه محدودیتی در توزیع نهادههای دامی وجود ندارد، تصریح کرد: با توجه به ذخایر مناسب نهادههای دامی در بنادر شمال و جنوب، جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود توزیع نهادههای دامی در بازار وجود ندارد.
انتهای پیام/