سرپرست سازمان تأمین اجتماعی:
بار مالی 12 هزار میلیاردی همسانسازی حقوق بازنشستگان/ بدهی دولت 150 هزار میلیارد تومان است
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی نقش بسیاری در رفاه جامعه دارد و مجلس دو جلسه در خصوص تامین اجتماعی داشته است.
تبسم مهر - سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی نقش بسیاری در رفاه جامعه دارد و مجلس دو جلسه در خصوص تامین اجتماعی داشته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، محمد حسن زدا در نشست خبری با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی بیش از 42 میلیون نفر بیمه شده دارد، اظهار داشت: دهه فجر و در چهلمین سالگرد انقلاب به عملکرد خود در این مدت مروری خواهیم داشت. تامین اجتماعی نقش بسیاری در رفاه جامعه دارد و مجلس دو جلسه در خصوص تامین اجتماعی داشته است.
وی افزود: چالشهای تامین اجتماعی اگر مرتفع نشود با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.
زدا گفت: پرداخت سبد معیشتی کالا برعهده تامین اجتماعی نیست ولی به دو هزار و ششصد نفر از بازنشستگان و شش میلیون و یکصد و پنجاه هزار نفر از بیمه شدگان تامین اجتماعی که کمتر از سه میلیون تومان حقوق میگیرند این بسته حمایتی را دریافت کردند.
سرپرست تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: در این طرح موضوع همپوشانی مطرح شد که به هر خانواده یک سبد حمایتی توزیع شود و حدود 10 میلیون نفر این بسته حمایتی را دریافت کردند و حدود 10 میلیون نفر هم پرسشگر بودند که چرا این بسته به حسابشان واریز نشده است.
زدا با اشاره به اینکه علاوه بر کد دستوری *142*8#کد دیگری هم وجود دارد گفت: بیمه شدگان میتوانند با کد دستوری *142*9# هم استعلام بگیرند در این کد دستوری 13 مورد قید شده است که به بیمه شده اعلام میکند مشمول کدام یک از این 13 موارد است.
وی افزود:پروژههای تامین اجتماعی در 15 استان به مناسبت دهه فجر افتتاح میشود که قول میدهم اولین بار باشد که این پروژهها افتتاح میشوند.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت:یکی از مهمترین پروژهها افتتاح فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که این پالایشگاه بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان است که با تولید 40 میلیون لیتر سهم به سزایی در خودکفایی بنزین خواهد داشت.
محمدحسن زدا اظهار داشت: در افتتاح پروژههای تأمین اجتماعی به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و دهه فجر، بیمارستان خوی نیز با 50 تخت مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه تأمین اجتماعی دارای 42 میلیون بیمه شده است، گفت: حدود 14 میلیون نفر بیمه شده اصلی هستند و 213 هزار نفر از تأمین اجتماعی مقرر بیکاری دریافت میکنند که رقم آن 370 میلیارد تومان است ، یک میلیون و 200 هزار کارگاه تحت پوشش داریم، 556 شعبه و 222 شعبه اقماری و همینطور 219 کارگزاری، خدمات تأمین اجتماعی را به بیمه شدگان ارائه میدهند.
زدا ادامه داد: ما به این سمت پیش خواهیم رفت که 65 سرویس سازمان تأمین اجتماعی به بیمه شدگان را تا دو ماه دیگر به صورت غیرحضوری به شهروندان ارائه دهیم.
وی افزود: با تصمیمات اتخاذ شده در سازمان تأمین اجتماعی رویکرد ما این است که خدمات را به مردم تقدیم کنیم که آثار مثبتی در تصمیمگیریها و ارکان سازمانی دارد که این موضوع نیز نتیجه زحمات مرحوم نوربخش در سازمان تأمین اجتماعی است.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی 371 مرکز درمانی ملکی دارد که در قالب 76 بیمارستان، 5 دیکلینیک، 289 مرکز درمانی است که تاکنون در سال جاری 138 میلیون بار مراجعه به مراکز ملکی تأمین اجتماعی شده است.
وی با اشاره به اینکه مراکز درمانی این سازمان 10 هزار تخت فعال دارد، گفت: تأمین اجتماعی سهم عمدهای در درمان کشور دارد و دومین تأمین کننده درمان و اولین خریدار آن در کشور است. 522 هزار عمل جراحی در مراکز درمانی تأمین اجتماعی اتفاق افتاده که 86 هزار عمل جراحی آن بزرگ بوده است.
زدا در مقایسه با تأمین اجتماعی در سال 57 و سال 96 اظهار داشت: در سال 57 افراد تحت پوشش تأمین اجتماعی 7 میلیون نفر بودهاند که در سال 96 به 42 میلیون نفر رسید، در آن زمان 19 درصد افراد نسبت به جمعیت کشور بیمه بودند، ولی در سال 96 این نسبت به 53 درصد رسید. در سال 57 تعداد بیمه شدگان اصلی یک میلیون و 700 هزار نفر بود و در سال 96 به 14 میلیون نفر رسید. مستمریبگیران 90 هزار نفر بودند که به 3 میلیون نفر رسیدند، حداقل مستمری دریافتی 630 تومان بود، الان به یک میلیون و 300 هزار تومان رسیده است.
وی ادامه داد: نسبت پشتیبانی برای پرداخت حق بیمه، 20 نفر بود، در حال حاضر به 5.14 رسیده است. تعداد کارگاههای تحت پوشش 180 هزار بوده که به یک میلیون و 200 هزار کارگاه رسیده، تعداد بیمارستانها 22 مرکز بوده که در حال حاضر به 77 مرکز رسیده است.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا تأمین اجتماع ی نیز در بهمن ماه عیدی بازنشستگان را پرداخت خواهد کرد، گفت: دولت در این خصوص باید تصمیم بگیرد که میزان عیدی چقدر است، ولی تمام تلاش خود را خواهیم کرد، در صورت اعلام دولت،عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی با حقوق بهمنماه پرداخت شود. ما از قبل تمهیدات لازم را اندیشیدهایم و به منظور تأمین به موقع، پرداخت خواهد شد.
زدا درباره بیمه خبرنگاران نیز اظهار داشت: خبرنگاران که در خبرگزاریها و سایتهای دارای مجوز مشغول به فعالیت هستند، باید نسبت به تأمین بیمه آنها اقدام شود و خبرنگاران آزاد نیز میتوانند از طریق بیمه هنرمندان اقدام به تحت پوشش قرار گرفتن بیمه کنند و از سوی دیگر بیمه حرف و مشاغل آزاد نیز است که خبرنگاران میتوانند در این خصوص نیز اقدام کنند.
وی درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز اظهار داشت: با بیمه آتیهسازان حافظ قرارداد بیمه تکمیلی آنها منعقد شده است و مشکلی در این خصوص نداریم.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان نیز اظهار داشت: همسانسازی حقوق را برای اولینبار از کانون بازنشستگان پیگیری کردیم و جلساتی در این خصوص برگزار شد، گروههای مختلف نظرات متفاوتی در این خصوص داشتند و دبیرخانهای در این خصوص تشکیل شده است و بار مالی برای این اقدام وجود دارد که باید تأمین شود و حدود 12 هزار میلیارد تومان است و امیدواریم هر چه زودتر بار مالی آن تأمین شود.
وی درباره پرداخت بدهی داروخانهها و مراکز درمانی نیز گفت: هزینه داروخانهها از سوی ستاد به استانها تخصیص پیدا کرده است و دراختیار آنهاست تا نسبت به پرداخت پول داروخانهها و یا بیمارستانها و مراکز درمانی اقدام کنند.
زدا درباره بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی گفت: براساس حسابرسیهای صورت گرفته تا پایان سال 94 حدود 80 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی بوده است و این پول پرداخت نشده است.
وی افزود:براساس توافقات صورت گرفته تا پایان آذر سال 98 مقرر شد که نمایندگان مجلس و دولت تصمیم بگیرند بازپرداخت این بدهی به چه شکل باشد،ولی براساس گفتههای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بدهی دولت به این سازمان حداقل 150 هزار میلیارد تومان است.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه کمیسیون تلفیق مجلس 9 سیام درآمدهای درمان را در حسابی نزد سازمان تأمین اجتماعی واریز کند، گفت: امسال با تلاش هایی که صورت گرفته و صحبتهای انجام شده، نمایندگان مجلس قانع شدند 9 سیام درآمدها در حوزه درمان را به حسابی در سازمان تأمین اجتماعی نگه دارند و این پول به تأمین اجتماعی بازگردد.
وی گفت: البته مصوبات کمیسیون تلفیق باید در صحن علنی مطرح و در شورای نگهبان نیز به تصویب برسد و این یک کار اضافی بود که به سازمان بازگشت.
زدا ادامه داد: ما 105 قلم درآمد در تأمین اجتماعی داریم که همه آنها شامل 9 سیام نمیشود، به عنوان مثال؛ خرید خدمت سربازی مربوط به گذشته است و فقط حق بیمه محسوب میشود. یا 4 درصد سخت و زیان آور مربوط به کارفرما است و مشمول 9 سیام نیست.
وی گفت: خبری مبنی بر اینکه بنده در 29 روز 9 مشاور را منصوب کرده اند مطرح شده است که این موضوع به این نحو بوده است که مشاوران بنده از سی به نه نفر کاهش یافته است و این نیز یک نوع سطح هنرمندی در حوزه رسانه است که به این نحو خبر را مطرح میکنند.
زدا درباره واگذاری بنگاههای اقتصادی گفت: نیت ما واگذاری بنگاههای اقتصادی است ولی نمیتوانیم به دلیل اثرگذاری که در بازار سرمایهگذاری دارد از قبل نسبت به واگذاری این بنگاهها اطلاعرسانی کنیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال سه پروژه سازمان تأمین اجتماعی در بنگاههای اقتصادی 10 هزار میلیارد تومان میشود و نباید بازار را متلاطم کنیم ولی در کل نیت واگذاری این بنگاهها را داریم.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی در سالهای اخیر تعامل خوب و سازندهای با کارفرمایان و تولیدکنندگان داشته است و همواره شعار ما حمایت از تولید بوده است. در حال حاضر کارفرمایان حدود 12 هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار هستند و ما در همین راستا هر ساله قانون بخشودگی جرایم را اجرایی میکنیم و متأسفانه مایل به اجرای بخشودگی جرایم نیستیم چرا که کارفرمایان دیگر پول جاری را پرداخت نمیکنند.
زدا بیان داشت: امیدوارم بتوانیم حداقل دو تا چهار سال بخشودگی جرایم را در سازمان تأمین اجتماعی اجرایی نکنیم.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی درباره کسب و کارهای نوین اینترنتی گفت: این کسب و کارها تا کنون متولی مشخصی پیدا نکرده است و چندین نهاد متولی آنها هستند و در حال حاضر یکی از متولیان تاکسیهای آنلاین شهرداری و اتحادیههای تاکسیرانی هستند ولی پراکندگیهای متولیها ما را سردرگم کرده است و در جلسهای همه آنها را دعوت کردهایم و با آنها صحبت شد و مایل هستیم پوششهای بیمهای را از طریق بیمه توافقی انجام دهیم.
وی درباره اتمام اختلافها با وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر اختلافی با وزارت بهداشت نداریم و نظر ما این است که با انجام زیرساختها نسبت به تکمیل پروژهها و اهداف در حوزه نظام سلامت و پزشک خانواده اقدام کنیم.
زدا ادامه داد: دفترچههای درمانی سازمان تأمین اجتماعی چکهای سفید امضایی هستند که نباید اجازه دهیم از این دفترچهها سوء استفاده شود.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: خواهش ما از وزارت بهداشت این بوده که مکانیزمها را تهیه کند و سپس نسبت به اجرای طرح تحول سلامت اقدام شود. در حال حاضر تأمین اجتماعی 1200 میلیارد تومان در پزشک خانواده هزینه کرده است تا بیمهشدگان به دلیل یک سرماخوردگی به پزشک فوقتخصص مراجعه نکنند و همین موضوع موجب کاهش هزینهها میشود.
وی درباره اجرای نسخ الکترونیک در سازما تأمین اجتماعیگفت:در حال حاضر با اجرای طرح نسخ الکترونیک در مراکز ملکی تأمین اجتماعی و حذف دفترچهها توانستیم گام خوبی در جهت جلوگیری از هزینههای اضافی برداریم.
زدا خاطرنشان کرد: مصاحبههای اخیر سرپرست وزارت بهداشت برای ما دلگرمی ایجاد کرده چرا که عنوان کردهاند که ادغام درمان تأمین اجتماعی قابل انجام نیست چرا که این درمانگاهها با پول کارگران ساخته شده و مصداق بارز حقالناس است.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی درباره فساد در سازمان تأمین اجتماعی گفت: فساد سازمانیافته نداریم و اخیراً هم تحقیق و تفحصی از سوی مجلس از سوی سازمان تأمین اجتماعی انجام شده و در حال حاضر نماینده سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات اداری در تأمین اجتماعی حضور دارد و چیزی هم برای مخفی کردن نداریم.
انتهای پیام/