آخرین مطالب

در برشی از خاطرات آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی مطرح شد؛

ماجرای تحصن روحانیون در اعتراض به ممانعت دولت بختیار برای ورود امام خمینی(ره) به کشور چه بود؟ سیاسی

ماجرای تحصن روحانیون در اعتراض به ممانعت دولت بختیار برای ورود امام خمینی(ره) به کشور چه بود؟

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - آیت‌الله طاهری‌خرم‌آبادی به تشریح ماجرای تحصن روحانیون در اعتراض به ممانعت دولت بختیار برای ورود امام خمینی(ره) به ایران پرداخت.

تبسم مهر - آیت‌الله طاهری‌خرم‌آبادی به تشریح ماجرای تحصن روحانیون در اعتراض به ممانعت دولت بختیار برای ورود امام خمینی(ره) به ایران پرداخت.


ماجرای تحصن روحانیون در اعتراض به ممانعت بختیار برای ورود امام خمینی(ره) به کشور چه بود؟به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی به برشی از خاطرات آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی پرداخت و نوشت:«با بسته شدن فرودگاه‌ها توسط دولت بختیار و ممانعت از ورود امام خمینی به کشور، روحانیت مبارز دست به ابتکار بزرگی زد. در جلسه‌ای با حضور حداکثری روحانیون مبارز و فعال انقلابی تصمیم به برگزاری تحصن در دانشگاه تهران گرفته شد. برپایی این تحصن نقش بسزایی در روند تشدید مبارزات و ورود امام به کشور داشت.»
جلسه تصمیم‌گیری روحانیون برای برگزاری تحصن
آیت‌الله طاهری‌خرم‌آبادی از مبارزان انقلابی که خود از نزدیک شاهد حواث انقلاب بود در کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است درباره جلسه تصمیم‌گیری روحانیون برای برگزاری تحصن می‌گوید: شب هنگام جلسه‌اى با حضور آقایان تشکیل گردید. در این جلسه، بیش‌تر آقایان و دست اندرکاران انقلاب حضور داشتند؛ آقایان شهید مطهرى، شهید بهشتى، آقاى خامنه‌اى، مرحوم ربانى‌شیرازى، مرحوم ربانى‌املشى، آقاى توسلى، شهید محلاتى، آقاى هاشمى‌رفسنجانى و آقاى منتظرى از حاضران در جلسه آن شب بودند. آقاى منتظرى در متن مسائل قرار داشت و در آن ایام به منزل حاج معین، یکى از پیرمردهاى خیابان ایران که انقلابى هم بود، مى‌رفت. ما هم گاهى اوقات به منزل آن پیرمرد مى‌رفتیم.
در جلسه آن شب، بحث تحصن مطرح شد. راهپیمایى انجام شده بود، اما امام هم‌چنان نمى‌توانستند به کشور بیایند. فکر کردیم که اگر ما در جایى متحصن شویم، مردم هم به جمع متحصنان خواهند پیوست، حتى از شهرستان‌ها نیز خواهند آمد. این پیشنهاد و طرح حساب‌شده‌اى بود که بسیار مفید بود.
ماجرای تحصن روحانیون در اعتراض به ممانعت بختیار برای ورود امام خمینی(ره) به کشور چه بود؟
هشدار آیت‌الله خامنه‌ای درباره اقدامات مجاهدین خلق در دانشگاه
آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی در ادامه با اشاره به انتخاب مکان تحصن می‌گوید: در آن جلسه دو نظریه مطرح شد؛ یک نظر این بود که تحصن در مکانى صرفاً مذهبى انجام بگیرد. براى این منظور مسجد شاه سابق که بعد‌ها امام خمینى نام گرفت، در نظر گرفته شد. دوستان مى‌گفتند که آن‌جا بهترین مکان براى تحصن است. این مسجد در بازار قرار داشت و مردم هم در مسجد و اطراف آن تردد داشتند، علاوه بر این‌که مکان وسیعى نیز بود. نظر دیگر تحصن در دانشگاه بود...
نظر بعضى از آقایان از جمله آقاى خامنه‌اى این بود که تحصن در مسجد بازار انجام بگیرد. ایشان روز بعد در توضیح نظرشان گفتند که من به این علت گفتم تحصن در مسجد بازار انجام گیرد که در دانشگاه به دلیل وجود منافقان در میان دانشجویان ممکن است مسأله‌اى براى ما به وجود بیاورند. مسجد و بازار کاملا در اختیار مردم قرار دارد، اما دانشگاه این‌گونه نیست و با مسجد و بازار متفاوت است.
اتفاقاً وقتى به دانشگاه تهران رفتیم، نزدیک بود مشکل ایجاد کنند که ما جلوى آن را گرفتیم؛ وقتى وارد مسجد دانشگاه شدیم، (از قبل قرار بود که تحصن در مسجد دانشگاه باشد)، دیدیم که در کنار محراب مسجد، پلاکارد بزرگى با موضوع آمدن امام زده‌اند و در زیر پلاکارد نام سازمان مجاهدین خلق (منافقین) را نوشته‌اند. تا وارد شدیم آقاى مطهرى گفتند که این پلاکارد را بردارید...
در بخش دیگر آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی شروع برنامه تحصن را اینگونه روایت می‌کند: به اتفاق آقایان شهید مطهرى، خامنه‌اى، ربانى املشى، ربانى شیرازى و عده‌اى دیگر با یک دستگاه مینى‌بوس عازم دانشگاه تهران شدیم و اول صبح در آن‌جا بودیم. از طرف دیگر، چون عده‌اى از مردم به بهشت زهرا مى‌رفتند، شهید بهشتى به اتفاق چند تن دیگر، عازم بهشت زهرا شدند.
وقتى به دانشگاه تهران وارد شدیم، با تعدادى از دانشجویان که در حدود ده بیست نفر بودند، مواجه گشتیم که از تحصن ما مطلع شده بود و در آن‌جا حضور یافته بودند. شهید مطهرى، روى پله‌هاى مسجد دانشگاه، ایستادند و در حضور عده‌اى که در آن‌جا بودند، اعلام کردند که ما در اعتراض به رژیم و دولت که از ورود حضرت امام جلوگیرى کرده است، در اینجا متحصن مى‌شویم و تحصن خود را از همین جا به دنیا اعلام مى‌کنیم و تا این منع برطرف نشود، به تحصن خود ادامه خواهیم داد. شهید مطهرى به صورت خلاصه و در چند جمله، هدف از تحصن را بیان کردند و خبرنگارانى هم که در آن‌جا حضور داشتند، مطالب را نوشته و مخابره کردند.
مسئولیت آیت‌الله خامنه‌ای در دوران تحصن
برای برگزاری این تحصن گسترده کمیته‌های متعددی تشکیل شد. آیت‌الله طاهری‌خرم‌آبادی درباره مسئولیت خود در کنار آیت‌الله خامنه‌ای در کمیته تبلیغات متحصنین می‌گوید: بعد از این‌که ما براى تحصن در مسجد دانشگاه تهران مستقر شدیم، سیل جمعیت از نقاط مختلف به آن‌جا سرازیر شد. گروهى از مدرسان قم در همان صبح روز اول آمده بودند؛ از جمله جناب آقاى فاضل لنکرانى، مرحوم شهید قدوسى و آقاى راستى کاشانى. در کنار مسجد یک یا دو اتاق بزرگ قرار داشت و در واقع دفتر مسجد بود که آقایان در آن‌جا جمع شده و کمیته‌هایى براى اداره تحصن و رسیدگى به اوضاع تحصن تشکیل داده بودند. یکى از کمیته‌ها، کمیته تبلیغات بود، دیگرى کمیته رسیدگى به علماى شهرستانى بود. در این قسمت اسامى و مشخصات علمایى که از شهرستان‌ها به متحصنان مى‌پیوستند، نوشته مى‌شد تا براى انتشار، در اختیار خبرنگاران قرار گیرد.
آقاى خامنه‌اى مسؤول کمیته تبلیغات شدند و من هم در جایگاه قائم مقام و معاون ایشان همکارى مى‌کردم. یکى از دانشکده‌ها را به کمیته تبلیغات اختصاص دادند و افرادى هم به عضویت این کمیته درآمدند. در کمیته تبلیغات، مطالبى که باید در روزنامه‌ها مطرح مى‌شد، مورد بررسى و تصویب قرار مى‌گرفت. در مجموع فعالیت‌هاى تبلیغاتى تحصن را که در واقع از کارهاى اساسى و اصلى بود، این کمیته انجام مى‌داد.
یکى از فعالیت‌هاى دیگر، پشتیبانى از متحصنان و کسانى بود که در آن‌جا حاضر شده بودند. مردمى که در آن‌جا بودند و جمعیت فراوانى را هم تشکیل مى‌دادند، احتیاج به تغذیه و... داشتند. این مسائل به عهده کمیته خاص دیگرى بود. برخورد با مردم و صحبت کردن با آنان و تعیین سخن‌رانان هم از جمله مسائلى بود که احتیاج به مدیریت خاصى داشت و لازم بود تحت برنامه منظمى باشد.
اگر برنامه منظمى وجود نداشت، ممکن بود هر کس که دلش مى‌خواست پشت تریبون رفته، مطالب ناصواب و خلافى بگوید. این مسأله زمانى مهم جلوه مى‌کند که در نظر داشته باشیم که در آن ایام، افراد و گروه‌هاى مختلف از مسلمان گرفته تا ملحد، در جریان انقلاب وجود داشتند و بعضى از گروه‌ها تلاش داشتند که قضایا را به نفع خود تمام کنند. با توجه به این مسائل، ما تمام کار‌ها را در دست گرفتیم. سخنرانى‌هاى زیادى در دو روز تحصن، انجام گرفت. یکى از کسانى که سخن‌رانى کرد، شهید مطهرى بود که در عصر یک روز، سخن‌رانى مفصلى انجام داد.
انتهای پیام/


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند