تصفیه آب با کیسه جاذب ساخت محققان دانشگاهی
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - محققان مرکز پژوهش و فناوری فرآیندهای غشایی دانشگاه علم و صنعت ایران موفق به طراحی و ساخت کیسهای شدند که آب غیر قابل شرب را به آب قابل آشامیدن تبدیل میکند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا ، در این فرآیند از یک غشای نیمه تراوا به عنوان عامل جداسازی استفاده میشود و داخل کیسه از غشای اسمز مستقیم ساخته شده است که میکرو ارگانیسمها و ماکرومولکولها و بیشتر یونها را دفع کرده و آب تمیز ایجاد میکند.
با استفاده از این کیسهها میتوان هرنوع آبی را بدون مصرف انرژی تصفیه کرد و فشاری اعمال نمیشود؛ لذا گرفتگی بسیار کم است.
کیسه با محلول جاذب خوراکی (مانند مواد مغذی) پر شده و با قرار دادن کیسه در محلول آبی و حتی آب گلآلود، پس از چند ساعت آب تحت فشار اسمزی به داخل محفظه نفوذ کرده و محلول جاذب رقیق میشود.
هدف از ساخت کیسه جاذب آب، استفاده در مواقع ضروری و وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی مانند زلزله، سیل و جنگ است که در مواقع ضروری به رفع مشکل کمبود آب در مناطق آسیبدیده کمک خواهد کرد.
مواردی همچون صرفهجویی ارزی بسیار بالا، انعطافپذیری و قابلیت حمل آسان از ویژگیهای مهم کیسه جاذب آب ساخته شده توسط محققان کشورمان است.
انتهای پیام