در نشستی خبری؛
برنامههای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور تشریح شد
دینی و مذهبی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - نشست خبری حجت الاسلام ارزانی، مشاور وزیر ارشاد و رئیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجدکشور در خصوص برنامههای جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سالن جلسات وزارت ارشاد برگزار شد.
تبسم مهر - نشست خبری حجت الاسلام ارزانی، مشاور وزیر ارشاد و رئیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجدکشور در خصوص برنامههای جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سالن جلسات وزارت ارشاد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر ، نشست خبری حجت الاسلام ارزانی، مشاور وزیر ارشاد و رئیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی-هنری مساجد کشور در خصوص برنامههای جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صبح امروز در سالن جلسات وزارت ارشاد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم پس از تلاوت سوره فجر، حجت الاسلام ارزانی گفت: فجر نماد ارزشمندی در قرآن و حاکمیت نور است. فجر خط بطلان کشیدن بر ظلمات و تاریکی است. فجر یعنی آغاز ایمان، اخلاص و نورانیت. امام خمینی(ره)، فجر انقلاب بود و بزرگمردی بود که ظلمتها را درنوردید و سپیدی را برای مسلمانان و تمام آحاد بشر به ارمغان آورد. رهبر معظم انقلاب درباره امام خمینی گفتند خداوند امام خمینی را به عنوان گوهری یکدانه در میان ملت ما قرار داد. اگر فجر و سپیدی در جامعه حاکم شود، فرجامش عشق، امید و بهشت است. همانطور که سوره فجر هم با فجر آغاز میشود ولی پایانش با بهشت است.
ارزانی ادامه داد: خداوند خانه هایی را در زمین منتسب به خود کرده و تمام مساجد از آنِ خداوند هستند. یکی از علل پیروزی انقلاب اسلامی هم اقبال مردم به مساجد بود. انقلاب اسلامی ایران مساجد را بازتعریف کرد و نهادهایی را برای نهادینه کردن تعاریف والا پایه گذاری کرد. یکی از این نهادها، کانون فرهنگی و هنری مساجد است. در آستانه 26 سالگی تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، ما در طلیعه پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 40 هزار برنامه در قالب جشن، مراسم خاص و بصیرت افزایی خواهیم داشت که بنده در ادامه سخنانم به 10 مورد از مهمترین آنها اشاره میکنم.
مشاور وزیر ارشاد گفت: در راستای شعار شفاف سازی، به لطف خداوند ما سامانه جامع آمار و اطلاعات بچههای مسجد را از ابتدای 97 افتتاح کردیم. تاکنون 22 هزار و 960 کانون نام خود را در این سامانه ثبت کرده اند. البته این رقم تا پایان سال به حدود 25 هزار کانون میرسد. همچنین افتتاح 640 کانون جدید را در بهمن ماه خواهیم داشت. با اینکه برای ما کیفیت از کمیت مهمتر است، ولی ما به رقم هم توجه داریم و تلاش میکنیم که تعداد این کانونها تا پایان سال به عدد هزار برسد.
وی گفت: برنامه دوم ما اطلاع رسانی است. منبر مسجد، رسانه است. در همین راستا ما طرح هر مسجد یک خبرنگار را خواهیم داشت. به این معنا که ما خبرنگارانی را برای مساجد تربیت میکنیم و از طریق آنها اطلاعات را دریافت میکنیم. طبق برنامه ای که داریم در 40 نقطه کشور قرار است 40 خبرنگار آموزش ببینند.
حجت الاسلام ارزانی اظهارداشت: برنامه بعدی ما، شعار «هنر در خدمت قرآن» است. ما برای اولین بار سیزدهمین جشنواره «مُدْهَامَّتَان» را با رویکرد هنر در خدمت قرآن رونمایی خواهیم کرد. علاوه بر این، مقطع سنی حضور در این جشنواره متفاوت شده و کودکان و نوجوانان هم در این جشنواره میتوانند شرکت کنند. تاکنون حدو 32600 نفر در سامانه بچههای مسجد نام خودشان را برای این جشنواره ثبت کرده اند. این در حالی است که سال گذشته این رقم 17 هزار نفر بوده است.
مشاور وزیر ارشاد گفت: برنامه چهارم ما «گامی به ژرفای قرآن» است. بر اساس روایت اهل بیت، انس با قرآن بسیار ارزشمند است. بر همین اساس ما به طور ویژه درباره قرآن عمل کرده ایم. به طوری که تاکنون حدود 75 هزار نفر در مسابقه بزرگ تفسیر کوتاه شرکت کرده اند.
وی اظهار داشت: نغمههای آسمانی توسط آسمانیها از دیگر برنامههای ما در دهه فجر امسال است. بر اساس این برنامه ما سرود چهل سالگی بچههای مسجد را تعریف کرده ایم. قرار است در ایام دهه فجر امسال برای اولین بار 40 هزار نفر در 400 نقطه کشور نغمه و سرودهای انقلابی بخوانند. البته این 40 هزار نفر در یکجا نیستند و پراکندگی منطقه ای دارند. سن افرادی هم که در خواندن این سرود مشارکت میکنند 7 تا 40 سال است. سرودهایی که ما در نظر گرفته ایم 2 سرود خمینی ای امام و ایران ما است.
حجت الاسلام ارزانی گفت: نقش پذیری برای نقش آفرینی از دیگر برنامههای ما است. بر اساس این برنامه، قرار است که 40 تئاتر و نمایش در 40 مسجد شاخص کشور اجرا شود. این اجراها با مشارکت حوزه هنری صورت خواهد گرفت. همچنین ما در تلاشیم تا حدود 40 نمایشنامه هم در این حوزه تهیه کنیم.
مشاور وزیر ارشاد افزود: شکل گیری تمدن نوین اسلامی با کتابخوانی از دیگر برنامههای ماست که بر اساس آن برنامه هایی با محورت کتابخوانی اجرا میشود. به عقیده ما تمدن هایی ماندگار هستند که با کتاب مأنوس هستند. بر همین اساس ما برنامه شنبههای باکتاب را طراحی کرده ایم که بر اساس آن هر شنبه امام جماعت برخی از مساجد یک کتاب را به نمازگزاران و مسجدیها معرفی میکند.
وی گفت: ارسال 40 کامیون کتاب به اقصی نقاط مختلف کشور از دیگر برنامههای مرتبط با این حوزه است. تحکیم بنیان خانواده با محوریت مسجد موضوع دیگری است که قرار است در رابطه با آن برنامه هایی اجرا شود. طبق برنامه ای که در نظر گرفتیم، از میان 31 شهر، 5 شهرستان را انتخاب کردیم که در آن 5 شهرستان 10 مسجد فعال میشوند و حدود 80 نفر سفیر نوجوان رابط میان ما و خانواده هایشان میشوند. بر اساس این برنامه قرار است که به این سفیران نوجوان آموزشها و مشاوره هایی داده شود تا آنها نسبت به آسیبهای جامعه مطلع شوند و در خانوادههای خود علمدار آگاهی شوند و خود و خانواده هایشان را محافظت کنند.
حجت الاسلام ارزانی ادامه داد: از دیگر برنامه هایی که در نظر داریم، برنامه «بانوان، پیشگامان تربیت» است. بر اساس این طرح ما توجه ویژه ای به خانمها خواهیم داشت. تاکنون بیش از 2 هزار نفر از مدیران و مسئولان کانونهای فرهنگی هنری مساجد، خانمها هستند. طبق برنامه ای که در نظر داریم که بر تعداد این خانمها افزوده شود. تاکنون بیش از 600 هزار خانم در سامانه بچههای مسجد ثبت نام کرده اند.
مشاور وزیر ارشاد گفت: مورد آخری که میخواهم در اینجا اشاره کنم با عنوان «یکدیگر را بهتر بشناسیم» است. بر اساس این عنوان، ما ارتباطمان را با کشورهای بین الملل و مذاهب و ادیان مختلف قوی خواهیم کرد. هفته پیش ما اجلاس مسجد، پایگاه اخوت جهان اسلام را با حضور 40 اندیشمند در استان هرمزگان داشتیم. ضمن اینکه چندی پیش مدیران و مسئولان برتر کانون مساجد با هزینه ای اندک و به قول معروف مدل بچه مسجدیها به کشور لبنان رفتند تا تجارب خود را به آنجا عرضه کنند و از تجارب آنها هم استفاده کنند. در همین راستا ما در آستانه سال نوی میلادی پیام تبریک به رهبران مسیحی در ایران فرستادیم و به یک خانواده ارامنه هم سرزدیم تا تعامل بیشتری با ادیان و مذاهب مختلف برقرار کنیم.
این جلسه با پرسش و پاسخ میان خبرنگاران و حجت الاسلام ارزانی به پایان رسید.
همچنین برای اولین بار سرود «ایران ما» که توسط بچههای مسجد خوانده شده، رونمایی و پخش شد.