عمار الحکیم طرحی برای تکمیل دولت عبدالمهدی هدایت میکند
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - چالشهایی که دولت عراق به ریاست عادل عبدالمهدی به دلیل عدم تعیین تکلیف وزارتخانههای باقیمانده، با آن روبهروست، ایجاب میکند فراکسیونهای سیاسی که از این دولت حمایت کردند به دنبال راهکارهایی برای خروج از این بحران باشند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، بعد از حدود 100 روز از تشکیل دولتی که هنوز وزرای کشور، دفاع، دادگستری و آموزش و پرورش آن تعیین نشدهاند، فراکسیونهای سیاسی به این نتیجه رسیدند که هیچ راهکاری جز مذاکره میان تمامی گروهها نمیتواند این بحران را حل کند. این درحالی است که بحران عمیقی میان دو قطب روند سیاسی یعنی ائتلاف "الاصلاح" به رهبری مقتدی صدر و ائتلاف "البناء" وابسته به حشد شعبی و به رهبری هادی العامری وجود دارد و هنوز نتوانستهاند اختلافات عمیق خود را حل کنند و همین مساله بر تشکیل دولت تأثیر منفی گذاشته است.
یک مسؤول سیاسی برجسته در ائتلاف الاصلاح به العربی الجدید گفت که رهبران سیاسی طرحهای جدیدی را ارائه کردهاند. عمار الحکیم، رهبر جریان الحکمه طرح مهار بحران سیاسی را در پیش گرفته است که براساس آن ائتلافهای الاصلاح و البناء میزگردی را برگزار کرده و نظرات خود را درباره نامزدهای پستهای باقیمانده مطرح میکنند. الحکیم تماسهای اولیه را آغاز کرده و به موافقت برخی رهبران ائتلاف الاصلاح دسته یافته است.
به گفته این مسئول، تا زمانی که ائتلاف الاصلاح نظر ثابتی را درباره این طرح ارائه نکند الحکیم سراغ ائتلاف البناء نخواهد رفت اما براساس اطلاعات اولیه این ائتلاف با این رویکرد مخالفتی ندارد و میخواهد اختلافات حل شود.
این مسؤول تأکید کرد که گره این طرح در اختلافات عمیق میان مقتدی صدر، رهبر ائتلاف سائرون و نوری المالکی، رهبر ائتلاف دولت قانون نهفته است و فرصت نزدیکی مواضع میان دو طرف بسیار اندک است اما اختلاف میان المالکی و حیدر العبادی، رئیس ائتلاف النصر مانعی در برابر مذاکرات نیست.
سیاستمداران معتقدند که برگزاری میزگرد احتمالاً آخرین فرصت برای تشکیل دولت است و باید برای برگزاری آن اعمال فشار کرد.
نهاد الجنابی، عضو ائتلاف المحور (وابسته به اهل سنت) گفت: روند سیاسی نیاز به یک طرح دارد چراکه به مرحله خطرناکی رسیده است. فرصت گردهم آوردن فراکسیونهای سیاسی و برگزاری میزگرد نیز به دلیل اختلافات ضعیف است اما همگان باید بدانند که تنها راه تشکیل دولت مذاکره است و دولت نمیتواند بدون چهار وزارتخانه باقیمانده فعالیت خود را ادامه بدهد. باید بر گروههای سیاسی برای برگزاری میزگرد به عنوان آخرین فرصت فشار آورد.
انتهای پیام