مهر گزارش میدهد؛
نادیده گرفتن حقوق پیاده به نفع متخلفان ساختمانی/تذکر شهردار
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، معتقد است قراردادن بلوکهای سیمانی یا پلاستیکی در پیادهراهها ، شیوه درستی از اعمال قانون علیه متخلفان ساختمانی نیست.
تبسم مهر - رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، معتقد است قراردادن بلوکهای سیمانی یا پلاستیکی در پیادهراهها ، شیوه درستی از اعمال قانون علیه متخلفان ساختمانی نیست.
به گزارش خبرنگار مهر ، بلوکهای بزرگ سیمانی ابزار مدیران شهری برای متخلفانی ساختمانی است که ضوابط شهرسازی را رعایت نکرده اند، اما تعداد زیاد این بلوکها در معابر و پیاده روها بیش از این که جریمه متخلفان ساختمانی باشد، جریمه عابران پیاده ای است که از این معابر کم عرض عبور میکنند.
این بلوکهای ساختمانی تاکنون مانعی برای تردد در ساختمان یا مغازه متخلف نشده است، آنها با جا به جایی اندک این بلوکها راه خود را پیدا میکنند، اما دشواری آن برای عابران پیاده است.
ابوالفضل قناعتی عضو سابق شورای شهر تهران درباره استفاده از این روش برای برخورد با متخلفان ساختمانی به خبرنگار مهر ، میگوید: شهرداری تهران بنا به دلایل مختلفی اعم از پرداخت نکردن عوارض و یا خلافی و همچنین تخلف در ساخت و ساز، اقدام به قرار دادن نیوجرسی در مقابل یک واحد تجاری میکند. به طور کلی هر واحد تجاری که چهارچوب و ضوابط شهری را رعایت نکند مشمول برخورد شهرداری خواهد شد و یکی از انواع برخورد با ساختمانهای متخلف نیز قرار دادن نیوجرسی در محل ورودی ساختمانها است.
به گفته وی، در بسیاری از مواقع دیده شده زمانی که یک نیوجرسی در محل ورودی یک واحد تجاری قرار میگیرد، صاحبان ساختمانها اقدام به جا به جایی این نیوجرسیها کرده و حتی برای رد شدن از آنها، افراد اقدام به بالا رفتن از نیوجرسیها میکنند. در صورتی که کوچکترین اتفاقی برای شهروندان در حال تردد در این ساختمان و یا حتی اطراف آن بیافتد، صاحب ساختمان به عنوان مقصر شناخته میشود و در موارد بسیاری نیز دیده شده که شهروندان برای عبور از این نیوجرسیها دچار آسیب دیدگی شده اند.
به تازگی شهردار تهران نیز در نشست مدیران شهری هم از شهرداران مناطق درخواست کرد در استفاده از نیوجرسی ملاحظات لازم را در نظر بگیرند و از این پس با معاونتهای مربوطه در شهرداری کل در این زمینه هماهنگ باشند.
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران از مخالفان استفاده از نیوجرسی برای اعمال قانون متخلفان است.
وی به خبرنگار مهر ، میگوید: شهرداری تهران به موجب قانون این اختیار را دارد که در راستای اجرای آرای کمیسیونهای ماده صد یا آرای قضایی برای اجرای رای اقدام کند اما شیوه اجرای رای اهمیت دارد.
سالاری با بیان اینکه قراردادن بلوکهای سیمانی یا پلاستیکی در پیادهراه شیوه درستی از اعمال قانون نیست، میافزاید: ایجاد مشکل در معبر عمومی که حقوق عموم مردم است روشی ناصحیح است و قطعا شهرداری تهران باید رویکرد خود را در اجرای آرای قضایی با گذاشتن نیوجرسی تغییر دهد. از آنجا که شهرداری تهران طی سالهای گذشته همواره این اقدام را انجام داده است و در فضای شهری نسبت به مسئولیتپذیری حقوق شهروندی فرهنگسازی نشده است.
وی ادامه میدهد: بسیاری از مردم در برابر حقوق خود آگاه نیستند یا اگر آگاه باشند نیز این اراده برای پیگیری و تحقق حقوق خود را ندارند و اعتراض نمیکنند. این مساله باعث شده است موضوع نهادینه شود. این در حالی است که شهرداری تهران به هیچ عنوان حق سد معبر در پیادهراه یا ایجاد مانع برای شهروندان را ندارد و این خلاف قوانین حقوق شهروندی است و قانون شهرداریها نیز این اجازه را نمیدهد اما نهادینه شده است.
این عضو شورای شهر تهران اضافه میکند: پرداختن به حقوق شهروندی یکی از موضوعات جدی شورای شهر است و در کمیسیون حقوقی مورد توجه است و در این زمینه قطعا باید آقای حناچی دستور دهد تا شهرداران مناطق برای اصلاح این رویکرد و تغییر شیوه اجرای آرا مبتنی بر گذاشتن نیوجرسی اقدامات لازم را انجام دهند.
ابراهیم امینی رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر تهران نیز به خبرنگار مهر ، میگوید: این موضوع در کمیسیون تخصصی اش در حال بررسی است اما هنوز به نتیجه مشخصی در خصوص آن نرسیده اند.