در مراسم رونمایی و جشن امضای آلبوم "یللی" عنوان شد:
داود آزاد صدا و موسیقی نرمینه است/ یک سالونیم گشتوگذار در یک دیوان شعر
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - داود آزاد میگوید که برای جدیدترین آلبومش یکسال و نیم در دیوان حزین لاهیجی میگشته و اشعار او را میخوانده است.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، این نوازنده و خواننده موسیقی ایرانی در این زمینه توضیح میدهد: حدود سه چهار سال مهمان رئیس حوزه هنری استان گیلان در رشت بودم که به من پیشنهاد داد این آلبوم را تولید کنم. من یک سالونیم در دیوان حزین لاهیجی میگشتم و اشعار را نگاه میکردم تا یک سالونیم بعدش حس و حالی بود که کار را انجام بدهم. فرم این کار کاملاً جوششی است.
شامگاه 7 بهمن مراسم رونمایی و جشن امضای آلبوم موسیقی « یللی » اثر داود آزاد با اشعار حزین لاهیجی با اجرای امیرحسین مدرس در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
رضا مهدوی (نوازنده و منتقد موسیقی) و ساعد باقری (شاعر و پژوهشگر ادبیات) در این مراسم سخنانی را مطرح کردند.
پس از صحبتهای کوتاه میلاد عرفانپور (مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری) رضا مهدوی با اعتقاد به اینکه فضای امروز موسیقی مسموم شده است، گفت: امروز موسیقی را صرفاً تجاری میدانند و هنرمندان را به سمتی میکشند که راه هنر این نیست. وقتی آثار داود آزاد را بررسی میکنیم میبینیم مسیر درستی را طی کرده و وجود او وسوسه نشده که بخواهد به حاشیههای موسیقی بپردازد و مسیرش را جدا کند و برای درآمد بیشتر کار کند. اقتصاد هنر با اقتصاد ورزش و برندهای تجاری متفاوت است و اساساً هنر اقتصادپذیر نیست. البته هنر خوب همیشه استقبال مردم را به دنبال دارد.
او ادامه داد: در آلبوم یللی هم جدای از شعر حزین لاهیجی سلسله زنجیرواری میبینیم که کلام را درست فتح کرده و موسیقی نرمینهای ایجاد میکند. من به داود آزاد میگویم صدا و موسیقی نرمینه در موسیقی ایران. هواداران او در سطوح مختلف جامعه هستند. پس حوزه هنر و حوزه هنری وظیفه دارد از او و امثالش دفاع کند.
مهدوی اظهار کرد: وقتی موسیقی او را با فضای نرم و مخملی و پر از آرامش گوش میکنیم در حالی که فضای امروز جامعه ما پر از تنش است، به این میرسیم که اگر این آلبوم در مکانها و رسانههای مختلف به گوش مردم برسد برایشان آرامش ایجاد میکند. جامعه ما امروز نیازمند آرامش است. مردم وقتی خسته از کار روزانه برمیگردند، بتوانند چنین آلبومهایی را با قیمت مناسب تهیه کنند. اینجاست که میگوئیم بستههای فرهنگی که دولت میخواهد ایجاد بکند برای فضای شنیداری مردم، بسیاری از مواقع چقدر بیربط میشود.
این نوازنده سنتور بیان کرد: تاریخ نشان داده، هیچگاه صدفها زیر خاک نمیمانند. ما به آن آرامش در صورتیکه با پشتوانه فرهنگ ایرانی امثال این آلبومها در جامعه ورود پیدا کند، نیازمندیم. او شعر را درست مزمزه میکند و ما شعر را به درستی میتوانیم بفهمیم. او از گذشته نشان داده در خوانندگی و نوازندگی بضاعت دارد و ما باید او را تقویت کنیم.
مهدوی معتقد است: آلبوم یللی خالی از نقاط ضعف است. این موسیقی، موسیقی پاکیزهای است که امروزه گوشها نیازمند آن هستند. متأسفانه مافیای موسیقی یک نفر بیصلاحیت را یکشبه به اوج میرساند. اینها فرهنگهای کاذب است. ای کاش بتوانیم آثاری از این دست را بیشتر تقویت کنیم.
ساعد باقری هم در این مراسم گفت: تبریک میگویم به دستاندرکاران این کار و به خودم بعد از 25 سال پافشاری، مداومت و تکرار اینکه، چه دریایی برای اهالی موسیقی در شعر سبک هندی وجود دارد و نشناخته است. حزین لاهیجی آخرین حلقه از حلقههای مهم سبک هندی میان ایرانیان است.
او معتقد است: توجه به موسیقی در شعر در استفاده از ردیفها واقعاً محشر کرده است. هر شعری با دکلمه بهتر از موسیقی آن است، کار موسیقی باید لغو شود چون موسیقی قرار است چیزی به آن اضافه کند.
باقری با بیان توضیحاتی درباره وزن شعر اظهار کرد: هر کلامی قابلیت قرار گرفتن در ریتم را دارد و بعضی این کار را میکنند و فکر میکنند آهنگسازی کردهاند.
او همچنین گفت: من امیدوارم این سرآغاز کارهای خوب ما باشد، کارهایی که خارج از هنرنمایی است.
سپس از این آلبوم رونمایی شد و یک تابلو به داود آزاد هدیه شد.
نادر گوهرسودی هم به عنوان ناظر ضبط آلبوم یللی متنی را در این مراسم خواند.
سپس داود آزاد و گروه تنبورنوازان به اجرای موسیقی زنده برای حاضران پرداختند.
انتهای پیام