فعالیت پروژه بینالمللی تالابها در 130 روستای حاشیه دریاچه ارومیه
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیر پروژه بینالمللی حفاظت از تالابهای ایران گفت: در حال حاضر در ۱۳۰ روستای حاشیه دریاچه ارومیه، تکنیکها و مهارتهای کاهش مصرف آب آموزش داده میشود.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، ابوالفضل آبشت در نشست خبری روز جهانی تالابها که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: برای 14 تالاب کشور برنامه مدیریت زیست بومی تهیه شده و به تصویب رسیده است. این برنامهها مورد تأیید شورای برنامهریزی استانها قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه در برنامههای مدیریت زیست بومی تالابها، موضوع مشارکت مردم مورد توجه قرار دارد، اظهارکرد : نقش جوامع محلی در فرایند برنامهریزی مدیریت تالابها همچنین اجرای این برنامهها بسیار پررنگ است.
مدیر پروژه بینالمللی حفاظت از تالابها تاکید کرد: انتفاع اقتصادی جوامع محلی ابزاری است که در سطح دنیا برای حفاظت از اکوسیستمها مورد توجه قرار میگیرد و یکی از روشهای مهم آن است که از خدمات اکوسیستم استفاده و برای جوامع محلی انتفاع اقتصادی ایجاد کنیم. خدمات اکوسیستمی یکی از ابزارهای اقتصاد محیط زیست به شمار میآید.
آبشت با اشاره به اینکه در تالابهای اقماری حوضه آبریز دریاچه ارومیه اقداماتی در حوزه کاهش مصرف آب و ایجاد معیشت جایگزین کشاورزی انجام شده است، تصریح کرد: برای مثال در روستاهای اطراف تالاب کانی برازان در حال انجام پایلوت این طرح هستیم که از طریق استفاده از خدمات تالاب مثل گردشگری و آبزی پروری کیفیت آب وارد شده به تالاب را افزایش دهیم.
وی افزود: آبی که از سد مهاباد وارد تالاب کانی برازان میشود، کیفیت نامناسبی دارد و طی دو سال گذشته با 47 کشاورز کار میکنیم تا بتوانیم به جای کشاورزی از خدمات تالاب استفاده کنیم و در نتیجه آلودگی وارد شده به تالاب را کاهش دهیم.
مدیر پروژه بینالمللی حفاظت از تالابهای ایران در ادامه گفت: پنج سال است که با حمایت دولت ژاپن پروژه حفاظت از تالابها را در حوضهی آبریز دریاچه ارومیه اجرا میکنیم. 130 روستای حاشیه دریاچه ارومیه در این طرح حضور دارند که 10 هزار کشاورز را شامل میشود.
آبشت تصریح کرد: در قالب پروژه حفاظت از تالابهای کشور سعی میکنیم مهارتها و تکنیکهایی را به کشاورزان ارائه دهیم تا کشاورزان بدون بار مالی بتوانند اقدامات مؤثری در زمینه کاهش مصرف آب انجام دهند. تنظیم ابعاد مزرعه یکی از این اقدامات است.
به گفته مدیر پروژه بینالمللی حفاظت از تالابهای ایران تیم مستقلی از طریق دانشگاه تربیت مدرس، کاهش مصرف آب و عملکرد پروژه حفاظت از تالابها را رصد میکنند.
به گزارش ایسنا، مراسم روز جهانی تالابها هر ساله در تاریخ 2 فوریه مصادف با روز جهانی تالابها برگرفته از تاریخ تصویب کنوانسیون تالابها در شهر رامسر در سال 1971 برگزار میشود.
همزمان با بزرگداشت این روز در جهان، ایران نیز به طور رسمی و با حضور دست اندرکاران ملی، بینالمللی و محلی فعال در حوزهی تالابها، در شهرهای مختلف تالابی برنامههایی را برگزار میکند.
امسال مراسم روز جهانی تالابها در روز شنبه (13 بهمن) با شعار «ما در مواجهه با تغییر اقلیم ناتوان نیستیم»، در شهرستان بندر خمیر استان هرمزگان برگزار میشود. طی این مراسم قهرمانان تالابی و محیط بان نمونه تالابی طبق روال هر سال معرفی و از آنان تقدیر میشوند.
انتهای پیام