رئیس گمرک کشور خبرداد؛
ایجاد و نصب تراشه الکترونیکی روی کانتینرها
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس گمرک کشور از ایجاد و نصب تراشه الکترونیکی روی کانتینرها خبرداد و گفت: با به کارگیری این تراشهها بر روی کانتینرها به اطلاعات محموله، بارنامه و مانفیست دست مییابیم.
تبسم مهر - رئیس گمرک کشور از ایجاد و نصب تراشه الکترونیکی روی کانتینرها خبرداد و گفت: با به کارگیری این تراشهها بر روی کانتینرها به اطلاعات محموله، بارنامه و مانفیست دست مییابیم.
به گزارش خبرگزاری مهر ، مهدی میراشرفی در حاشیه برگزاری نشست تخصصی سالانه مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی سراسر کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این نشست تخصصی بر لزوم اقدامات پیشگیرانه پیش از اقدامات مقابله ای تأکید شد .
وی افزود: ما باید با استفاده از تجارب موفق دنیا در مبارزه با قاچاق و تجارت غیررسمی، به سمت تجارت رسمی برویم .
رئیس گمرک کشور ادامه داد: باید فرآیند تجارت رسمی را تسهیل کنیم و این مهم با هماهنگی بیشتر دستگاهها کاهش هزینه و مدت زمان تجارت، محقق میشود .
وی افزود: یکی از دلایل وقوع قاچاق کالا در کشور تعدد مقررات است، بیش از 20 سازمان در بحث تجارت رسمی متولی هستند و در این میان شاهد قوانین موازی یا نقص قوانین هستیم .
میراشرفی تأکید کرد: هماهنگی دستگاههای متولی در امر تجارت رسمی کمک شایانی میکند و در واقع یکپارچگی در تصمیم گیری این سازمانها میتواند کارگشا باشد .
این مقام مسئول یادآور شد: دنیا به سمت کنترلهای غیرمزاحم در بحث تجارت میرود و ما باید از این الگو استفاده کنیم .
رئیس گمرک کشور از ایجاد و نصب تراشه الکترونیکی روی کانتینرها خبرداد و گفت: با بکارگیری این تراشهها بر روی کانتینرها به اطلاعات محموله، بارنامه و مانفیست دست مییابیم و در واقع این اطلاعات بر روی این تراشه قرار میگیرد و این فرایند در مبارزه با قاچاق بسیار کارگشا است .
معاون وزیر اقتصاد بر لزوم تجمیع لینکهای سامانههای مرتبط با تجارت رسمی تأکید و بیان کرد: سامانهها باید به صورت یکپارچه باشد تا تبادل اطلاعات و دیتاها در این سامانهها به صورت "یونیک" انجام شود، چرا که معتقدیم این مهم در مبارزه با قاچاق راهگشا است .
دکتر میراشرفی درباره وضعیت پروندههای قاچاق، خاطر نشان کرد: بیشتر این پرونده ها، پرونده هایی هستند که ارزش قابل توجهی ندارند و باید به سمتی برویم که با موارد سازمان یافته برخورد شود و این مستلزم تمرکز بر دانه درشتها است .
وی درباره وضعیت ترخیص برخی خودروها که در گمرک متوقف شده است، گفت: 10 الی 13 هزار خودرو در اماکن گمرکی و غیرگمرکی مانند مناطق آزاد وجود دارد که در حال حاضر متوقف هستند و گمرک به دنبال این است که موضوع حل شود .
رئیس گمرک کشور خاطرنشان کرد: به دنبال راه حلی هستیم تا 10 هزار نفر از کسانی که از این خودروها پیش ثبت نام کرده اند با پرداخت حق تفاوت ارز دولتی، مشکل شان حل و با بانک مربوطه نیز به تفاهم برسند، از سوی دیگر نیز با تحقق این مهم یک بخش درآمد گمرک نیز محقق شود .
وی یادآور شد: بخشی از این خودروها اگر متروکه نباشند، مرجوع میشوند اما اگر متروکه باشند توسط سازمان اموال تملیکی تعیین تکلیف خواهند شد .
این مقام مسئول درباره فعالیت یگان حفاظت در گمرک، عنوان کرد: همکارانم از نیروی انتظامی تحت عنوان این یگان در گمرک حاضر هستند و شاهد اقدامات مطلوبشان هستیم .
وی درباره برخی اظهارات مبنی بر قاچاق کالا از مبادی رسمی، خاطر نشان کرد: چنین اظهاراتی کم لطفی به یک سازمان حاکمیتی است و باید بگویم سازمان گمرک به جد با موضوع قاچاق برخورد میکند، اما آنچه که در این میان مهم است تفاوت میان قاچاق و تخلف است که این دو موضوع با یکدیگر دارای مرز باریکی است .
دکترمیراشرفی تأکید کرد: در سازمان گمرک با پدیده قاچاق به جد برخورد میکنیم و همواره در این سازمان کاشف کالای قاچاق یا تخلفات هستیم .
وی درباره وجود تجهیزاتی چون ایکس ری، بادی اسکنر، اسکنر و ... در گمرکات، عنوان کرد: همه گمرکات مجهز به این تجهیزات نیستند اما در گمرکات اصلی این تجهیزات را تزریق و به کارگیری کرده ایم .
رئیس گمرک کشور درباره وضعیت ترخیص 600 هزار گوشی از گمرک، گفت: عمده این گوشیها ترخیص شده و مابقی نیز در دستور کار است .