در یک برنامه علمی مطرح شد؛
حرکت کند ایران در استفاده از فناوری بلاکچین/ پیشرفت جهانی تا 2030
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به پیش بینی پیشرفت چشمگیر فناوری بلاکچین تا سال ۲۰۳۰ در جهان، گفت: ایران در این زمینه بسیار کندتر از کشورهای دیگر دنیا حرکت کرده است.
تبسم مهر - یک کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به پیش بینی پیشرفت چشمگیر فناوری بلاکچین تا سال 2030 در جهان، گفت: ایران در این زمینه بسیار کندتر از کشورهای دیگر دنیا حرکت کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه 4 سیما، مصطفی نقی پور در برنامه تلویزیونی «چرخ» گفت: فناوری بلاکچین در سال 1991 توسط دو نفر، برای نگهداشت اسناد با استفاده از سیستم رمزنگاری پیشنهاد شد؛ به طوری که نتوان در این اسناد، تغییری ایجاد کرد. اکنون، بلاکچین فناوری زیرساختی برای نگهداری دیتا به شمار میرود که با پیروی از یک پروتکل غیرمتمرکز فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه بلاکچین دارای دو تابع رمزنگاری شده «امضای الکترونیک» و «تابع هش -درهم سازی-» است، افزود: این فناوری، نحوه جدید نگهداری از دادهها را ایجاد کرده و صنایع زیادی را تحت تاثیر قرار داده است. پدیده ای که از آن به «وب آینده» تعبیر میشود.
نقی پور گفت: استفاده از فناوری بلاکچین به شفافیت در دادهها منجر میشود. چون این دادهها توسط تمام افراد عضو بلاکچین رصد میشود. علاوه بر این، از امنیت بسیار بالایی هم برخوردار است؛ به همین خاطر تغییر در دادهها عملا غیرممکن است و این مزیت، امکان خرابکاری و هک شدن را از بین میبرد.
مدیر آزمایشگاه نوآوری بلاکچین با تاکید بر اینکه کوچکترین تغییری در «هش»، تغییر بزرگتری در «هش» بعدی ایجاد میکند، گفت: فرض کنید دفتر حساب چندنفره ای موجود باشد تا در زمان اختلاف، همه افرادی که به این دفتر دسترسی دارند بتوانند بر اختلاف پیش آمده، نظارت کنند. فناوری بلاکچین چنین امکانی در اختیار اعضا قرار میدهد. نه تنها هیچیک از اعضا نمیتوانند آنچه ثبت شده را انکار کنند بلکه تغییر «دیتا» عملا غیرممکن است. به این ترتیب، فناوری بلاکچین قادر به تمرکززدایی است.
وی گفت: در حال حاضر صنایع و فعالیت هایی همچون حمل و نقل، بانکداری، توزیع انرژی و حوزه سلامت با بهره گیری از فناوری بلاکچین، امنیت، کارایی و تمرکززدایی از فعالیتهای مربوطه را افزایش داده اند.
نقی پور از پیشرفت چشمگیر فناوری بلاکچین تا سال 2030 در جهان خبر داد و تایید کرد که ایران در این زمینه بسیار کندتر از کشورهای دیگر دنیا حرکت کرده است.