حجت الاسلام سید حامد علم الهدی:
اهل سنت تفاوتی با شیعیان ندارند/ حضور اهل سنت در جشنهای انقلاب
دینی و مذهبی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - سیدحامد علم الهدی گفت: اهل سنت در جشنهای انقلاب خیلی خوب شرکت میکنند. ما اهل سنت را در کشور خودمان اقلیت نمیدانیم بلکه برادر مسلمان ما هستند و شهروند ایرانی اند و تفاوتی با شیعیان ندارند.
تبسم مهر - سیدحامد علم الهدی گفت: اهل سنت در جشنهای انقلاب خیلی خوب شرکت میکنند. ما اهل سنت را در کشور خودمان اقلیت نمیدانیم بلکه برادر مسلمان ما هستند و شهروند ایرانی اند و تفاوتی با شیعیان ندارند.
به گزارش خبرنگار مهر ، نشست خبری رؤسای کارگروههای اقلیتهای دینی و تقریب مذاهب ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی صبح امروز 7 بهمن ماه برگزار شد.
حجت الاسلام سید حامد علم الهدی در این نشست گفت: خداوند در قرآن کریم نسبت به اعتصام به حبل الله امر میفرمایند. حبل الله قرآن مجید است. در پستی و بلندیها و سختیهای زندگی فردی و اجتماعی خداوند ما را به قرآن هدایت نموده به عنوان اصلیترین سندی که خداوند به طور مستقیم در اختیار ما قرار داده است. مهم این است که چگونه بتوانیم از قرآن بهره ببریم. قرآن میفرماید: شما با هم دشمن بودید و خداوند با نعمت اسلام و پیامبر، اخوت و برادری را به عنوان هدیه برای شما افراد بشر به ارمغان آورد.
مسئول کارگروه تقریب مذاهب اسلامی افزود: به همین جامعه وقتی قبل از اسلام نگاه میکنیم، نه فقط جزیره العرب حتی ایران و روم باستان، آن چه مشاهده میشود فقط عداوت و خون ریزی بوده است. بزرگترین افتخار عرب غارت یکدیگر بود. اما وقتی اسلام آمد اخوت و برادری را به ارمغان آورد. قرآن مجید در جای دیگر میفرماید: ای پیامبر اگر آن چه روی زمین است هزینه کنی برای نزدیک کردن قلب انسانها به یکدیگر نمیتوانی اما خدا نزدیک کردن قلوب به همدیگر را محقق میکند.
وی سپس گفت: ما در فجر و طلیعه انقلاب اسلامی خودمان این همدلی و تألیف بین قلوب را لا اقل در این 40 سال در جامعه خودمان به طور محسوس مشاهده و لمس کرده ایم. در دفاع مقدس و سختیهای مختلف دیده ایم که چگونه انسانها به هم نزدیک میشوند و از مال و جان خودشان مایه میگذارند. مانسبت به ادیان مختلف این نگاه را داریم و معتقدیم اسلام دینی است که برای همه مذاهب و انسان هاست. خاصیت مسلمان بودن این است که آبرو، مال و خون شان محفوظ است و کسی حق تعرض ندارد. این نگاه در بین همه پیروان مذاهب وجود دارد.
سید حامد علم الهدی تأکید کرد: در بحث تقریب هم از ابتدا این نگاه وجود داشته که ما در مشترکات همدیگر را کمک کنیم و در مواردی که اختلاف نظر با هم داریم همدیگر را تحمل کنیم و نه تکفیر. در نتیجه ما با تفکر تکفیر و فرقه گرایی که میگوید فقط من مسلمانم و دیگران از دین خارج اند صد در صد مخالفیم. دیدگاه داعش و تکفیریها از دید اسلام حتی اهل سنت، مردود است و قابل تحمل نیست. پیروان ادیان اسلامی از هر مذهبی میتوانند در کنار یکدیگر به عنوان مسلمان زندگی کنند. ما معتقدیم نه نیاز است که سنی شیعه شود و نه شیعه سنی بشود. اما همه ما تحت لوای کلمه توحید و لا اله الا الله در کنار یکدیگر زندگی میکنیم.
وی اضافه کرد: دستاورد این نگاه این است که حتی دول فعلی کشورهای اسلامی – کشورهای مسلمانی که لزوماً دولت اسلامی ندارند و دولت شان دست نشانده است – اگر برگردند به سمت ملت شان میتوانیم با آنها بزرگترین ابرقدرت جهان اسلام را در دنیا تأسیس کنیم. اروپا با همه اختلافاتی که دارد وقتی بحث منافع میشود اتحادیه تأسیس میکند با پول و ویزای یکسان اما در حال حاضر مسلمانان نمیتوانند تحت لوای توحید در کنار هم برادروار زندگی کنند.
سید حامد علم الهدی سپس عنوان کرد: یکی از دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی ایجاد این اخوت در بین مردم خودمان است. با تشکیل گروه مقاومت میتوانیم با حفظ مرزها، فراتر از آنها فکر کنیم. لذا جوانان و فرزندان ما برای دفاع از حرم به جهاد میروند و برای پیروزی مردم عراق به دفاع از آنها بر میخیزند و دستان و نقشههای دشمنان را نقش بر آب میکنند.
وی همچنین گفت: ما در اکثر شهرهای مرزی خصوصاً با حضور اهل سنت برنامههای ویژه ای داریم. اهل سنت در جشنهای انقلاب به عنوان جشنهای ملی خیلی خوب شرکت میکنند لذا ما اهل سنت را در کشور خودمان اقلیت نمیدانیم بلکه برادر مسلمان ما هستند و شهروند ایرانی اند و تفاوتی با شیعیان ندارند.
سید حامد علم الهدی اهم برنامههای کارگروه تقریب برای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را این گونه برشمرد:
سلسله همایشهای بزرگداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب؛
سلسله نشستهای رسانه ای؛
فعالیت پژوهشگران در تدوین دانشنامه ای تحت عنوان چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی؛
تنظیم سفرهای استانی؛
اعزام اساتید حوزه و دانشگاه به استانهای مرزی؛
شرکت در نمایشگاه دستاوردهای نظام در باغ موزه دفاع مقدس؛
مسابقات علمی، ادبی، فرهنگی و ورزشی بین جوانان پیرو مذاهب اسلامی؛ (البته پرهیز داریم از برگزاری مسابقات بین شیعیان و اهل سنت)
دیدار و تکریم خانواده شهدا و ایثار گران اهل سنت؛ (ما در منطقه غرب کشور تعداد زیادی شهید از اهل سنت به ویژه روحانیت اهل سنت داشته ایم)
تجلیل از شخصیتهای تقریبی؛
نشست ائمه جمعه و علمای اهل سنت؛
گفتمان بصیرت افزایی؛
برنامههای دانشگاهی و دانشجویی؛
مراسمهای مختلف در مساجد اهل سنت؛
و ...
مسئول کارگروه تقریب مذاهب اسلامی در ادامه افزود: ایده راه اندازی بانک در حمایت از قرض الحسنه که پیشتر اعلام کردیم محقق نشد چون نیاز به مجوزهایی از بانک مرکزی بود. سنت قرض الحسنه نگاهی است در مقابل نگاه غرب به بانک و در بانک داری اسلامی شعار آن مطرح شده اما در عمل میبینیم که وقتی درخواست وام قرض الحسنه به بانکها داده میشود با درخواست منفی از جانب بانک مواجه میشوند. البته بانک رسالت تا حدی به این هدف رسیده و امتیاز وام بدون بهره به افراد میدهد و افراد میتوانند این امتیاز را به دیگران هم واگذار کنند.
سید حامد علم الهدی خاطرنشان کرد: در میان بانکهای کشور ما این بانک توانسته به این هدف برسد. در میان اهل سنت این درخواست بیشتر است و بسیاری از اهل سنت ما در بانکهای ما سرمایه گذاری نمیکنند با همین عنوان که میگویند بانکهای ما ربوی است و حتی به صورت کوتاه مدت هم نمیتوانیم سپرده خودمان را به آنها بسپاریم. ما بانک رسالت را به آنها پیشنهاد کردیم. که البته موسسات قرض الحسنه ای نیز خودشان راه اندازی کرده اند.
وی در انتها اظهار داشت: ایده انقلاب اسلامی، اجرای اسلام ناب محمدی بوده است. اما این که آیا ما به تمام اهداف مان رسیده ایم فکر نمیکنم کسی بتواند چنین ادعایی امروز بکند. قوای ما بدون اشکال نیست، بانک داری ما بدون اشکال نیست. اما در مسیر تحقق آن آرمان بزرگ هستیم. ممکن است اختلافاتی بین علمای مختلف باشد اما مقصود ما فتاوای امام امت یعنی مقام معظم رهبری به عنوان رهبر انقلاب است. در دیپلماسی نتوانسته ایم حرف انقلاب را به دنیا منتقل کنیم. چون رسانهها در اختیار ما نبوده است. تلاش هایی شده اما قطعا این تلاشها بدون نقص نبوده است. عدد 40 عدد مقدسی است و 40 سالگی انقلاب مقطع مهمی است. در روایت داریم که هر کس به چهل سالگی برسد عقلش کامل میشود. امیدواریم که در 40 سالگی، انقلاب ما نیز به کمال دست یابد.