معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور عنوان کرد
آغاز شناسایی نیروهای مستعد جوان و سرمایه گذاری بر روی آنها
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: از اقدامات دستگاههای اجرایی در حوزه ارزیابی مدیران و توسعه میتوان به آغاز شناسایی نیروهای مستعد جوان وسرمایه گذاری بر روی آنها اقدام برای تهیه و تدوین مدل شایستگیهای اختصاصی اشاره کرد که این برنامهها در دستگاهها اجرایی میشوند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، سید صدرالدین صدری در مراسم ششمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی که امروز در دانشگاه علوم پزشکی در حال برگزاری است به سه سند بالادستی منشور دستگاههای اجرای کشور اشاره کرد و گفت: سیاستهای کلی نظام اداری که توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد در کنار قانون مدیریت خدمات کشوری و برنامه جامع اصلاح نظام اداری سه سند بالادستی است که برنامههای ارزیابی و توسعه مدیران براساس این سه سند صورت میگیرد.
وی در ادامه تصریح کرد: در واقع در بند چهار سیاست کلی نظام ابلاغ مقام معظم رهبری که به انتصاب و ارتقای مدیران مرتبط است به دانش گرایی و شایسته سالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی تاکید میشود. در واقع در فصل هشت این سند مواردی همچون عوامل تحصیلی، تجربی، احراز شایستگی و عملکرد موفق در مشاغل قبلی عامل اصلی در انتصاب مدیران دستگاههای اجرایی به شمار میروند.
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور همچنین با تاکید بر این که قلمرو برنامههای ارزیابی و توسعه مدیران در بخش دولتی به دو دسته مدیران سیاسی و حرفهای تقسیم میشود تاکید کرد: مدیران سیاسی شامل معاونهای وزرا، مدیران حرفهای به مدیران ارشد، مدیران عامل شرکتها و رؤسای سازمانها ، مدیران میانی شامل مدیران کل معاونین آنها، مدیران پایه شامل رؤسای ادرات و معاونین آنها و مدیران عملیاتی نیز به مدیران مدراس بیمارستانها و مراکز فنی و حرفهای و غیره تقسیم بندی میشود.
دکتر صدری به مهمترین اهداف برنامههای ارزیابی و توسعه مدیران اشاره کرد و گفت: ایجاد بستر مناسب برای تحقق اصل شایسته سالاری و حرفهای در مدیریت، فراهم نمودن سازوکارهای مناسب رأی شناسایی استعدادهای مدیریتی، توسعه ظرفیتها و شایستگیهای افراد مستعد احراز پستهای مدیریت حرفهای و در نهایت افزایش انگیزه کارشناسان و نیروهای جوان توانمند از طریق ایجاد فضای رقابتی در انتصاب به پستهای مدیران حرفهای از جمله این اهداف است.
به گفتهی وی تهیه و ابلاغ مدل شایستگی عمومی مدیران، تهیه برنامههای آموزش و توسعه مرتبط با شایستگیها به صورت نظاممند، تأیید صلاحیت کانونهای ارزیابی شایستگیها، اجرای برنامههای تربیت ارزیاب توسط مرکز آموزش مدیریت دولتی و در نهایت کمک به اجرای برنامههای ارزیابی و توسعه مدیران دستگاههای اجرایی از جمله اقدامات انجام شده در حوزه ارزیابی و توسعه مدیران به شمار میرود.
انتهای پیام