آخرین مطالب

در نشست دوسالانه کارتون و کتاب تشریح شد:

دغدغه مشترک کارتونیست‌های جهان چیست؟ فرهنگی و هنری

دغدغه مشترک کارتونیست‌های جهان چیست؟

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تأثیر فضای مجازی بر میزان مطالعه، مقایسه افراد در میزان مطالعه و عادت دادن کودکان به کتاب خواندن را دغدغه مشترک کارتونیست‌هایی دانست که از کشورهای مختلف در سومین دوسالانه کارتون و کتاب شرکت کرده بودند.

تبسم مهر - به گزارش ایسنا، نشست خبری چهارمین جشنواره دوسالانه کارتون و کتاب صبح یکشنبه (هفتم بهمن ماه) با حضور علیرضا مختارپور (دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور)، مهدی رمضانی (معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی) و مسعود شجاعی طباطبایی (دبیر جشنواره)، برگزار شد.
در ابتدای این نشست، مهدی رمضانی در سخنانی اظهار کرد: نهاد کتابخانه‌ها مأموریت‌های اصلی خود یعنی تأسیس کتابخانه‌ها و انجام اقدامات و برنامه‌های ترویجی متعدد در طول سال به صورت متمرکز و غیر متمرکز در کتابخانه‌ها را پیگیری و انجام می‌دهد و در عین حال جشنواره‌های گوناگونی را همانند جشنواره رضوی، روز کتابدار و هفته کتاب هم در طول سال برگزار می‌کند.
او ادامه داد: یکی از اقداماتی که با همین رویکرد در این سال‌ها شکل گرفته و به شکل منظم و پایدار درآمده است، جشنواره کارتون و کتاب است. این جشنواره تبدیل به یک جریان پایداری شده است که توقعات و انتظاراتی از آن شکل گرفته شده است. اگر قرار بود این جشنواره در سال اول و دوم خودش را معرفی کند، امسال جریان‌ساز و توقع‌ساز شده است و مسیری را در این دو سال شکل داده که هنرمندان تلاش می‌کنند آثاری را خلق و در جشنواره شرکت کنند که مایه افتخار ماست.
رمضانی خاطرنشان کرد: ما در نهاد کتابخانه‌ها دنبال تولید آثار نیستیم و بیشتر استفاده‌کننده آثار تولیدشده هستیم؛ اما وقتی بحث ترویج و تولید آثار برای ترویج فرهنگ کتابخوانی مطرح می‌شود ما از آن سیاست‌گذاری که داریم فاصله می‌گیریم و به این نقطه می‌رسیم که باید به این حوزه ورود و برای آن کار کرد.
معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی یادآور شد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در طول ادوار این جشنواره به وقوع پیوسته و آثار خوبی ارائه شده است. ما در نهاد در برنامه‌های مختلفی که داشتیم از مجموعه آثاری که از جشنواره‌های پیشین در اختیار داریم بهره بردیم و در واقع این مجموعه به نوعی پشتوانه خوبی به لحاظ حجم تولید آثار برای ما محسوب می‌شود.
او با بیان اینکه جشنواره کارتون و کتاب ظرفیت تکامل بیشتر دارد، گفت: حتماً در آینده این ظرفیت وجود دارد که کتابخانه‌ها نیز به این جشنواره بپیوندند. چراکه کتابخانه بستر اصلی برای شکل‌گیری فرآیند کتابخوانی و شکل‌گیری رویدادهای فرهنگی است.
رمضانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به سایر برنامه‌های نهاد کتابخانه‌ها اشاره کرد و گفت: در هفته آینده افتتاح بزرگترین کتابخانه مرکزی کشور را در چهل سالگی پیروزی انقلاب را شهر مشهد خواهیم داشت که مزین به نام امام خمینی (ره) است. این چهلمین کتابخانه‌ای است که در چهلمین سال انقلاب به اسم امام خمینی (ره) ثبت می‌شود که این موضوع کاملاً اتفاقی است‌. این کتابخانه از کتابخانه‌های نسل جدید است که دارای بخش‌های گوناگونی همچون خدمات گروهی، خدمات اسناد، بخش کودک، مهد کتاب، بخش خدمات رفاهی، سالن آمفی‌تئاتر و گالری است که برای اولین بار در کشور شکل گرفته است.
او جشنواره تزئین کتابخانه‌ها برای چهل سالگی انقلاب و بهره‌بری از کتابخانه‌ها در دهه فجر را از دیگر برنامه نهاد کتابخانه‌ها برشمرد و یادآور شد: همچنین هم‌اکنون مجموعه جشنواره قصه‌گویی در حال برگزاری است که بعد از اتمام جشنواره‌های منطقه‌ای جشنواره ملی را در سال آینده برگزار خواهیم کرد. این کار جدیدی است که برای اولین بار در نهاد اتفاق می‌افتد؛ البته سابقه قصه‌گویی پیشتر به شکل جدی در کانون پرورش و فکری کودکان شکل گرفت. در واقع ما در جشنواره قصه‌گویی در لیگ دسته یک هستیم و کانون لیگ برتر است.
معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی خاطرنشان کرد: طرح چهل قلم نیز برای چهل سالگی انقلاب در این ایام در شهرها و استان‌های مختلف در حال برگزاری است‌. خوشبختانه فضای خوبی در اجرای این طرح ایجاد شده و نویسندگان شاخص در کتابخانه‌های شهرهای مختلف حاضر می‌شوند و در میان مردم حضور پیدا می‌کنند و از آنها تجلیل می‌شود.
او یادآور شد: به طور کلی ما باید از موازی‌کاری جلوگیری کنیم. ما در برگزاری جشنواره کارتون و کتاب آماده هم‌افزایی بدون تعصبات سازمانی هستیم‌. فکر می‌کنم تکرار برنامه‌های اینچنینی با عناوین دیگر در سازمان‌های نزدیک شاید چندان شایسته نباشد.
رمضانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به پرسشی درباره نحوه توزیع کتاب در کتابخانه‌های شهرهای دور از مرکز نیز توضیح داد: خوشبختانه در نهاد یک عدالت پایداری برقرار است و آنچه در تهران در کتابخانه‌ها قرار می‌گیرد، در دورترین شهر هم قرار می‌گیرد. البته برخی منابع خاص و مرجع لزوماً در همه کتابخانه‌ها قرار نمی‌گیرد، ولی منابع عمومی در اختیار تمام مراکز کتابخانه‌ها قرار می‌گیرند.
او ادامه داد: من نمی‌گویم که میان ورود کتاب به بازار نشر و ارسال آن به کتابخانه‌ها فاصله‌ای وجود ندارد، چراکه این فاصله وجود دارد و ما تلاش کردیم این فاصله را کم کنیم. به شخصه در مراجعه حضور به دورترین نقاط کشور و شهرهای مرزی خود کتابداران از سرعت ارسال کتاب‌ها و مجموعه‌سازی در کتابخانه‌ها اظهار رضایت کردند. به طور کلی همه تلاش ما این است که فاصله میان توزیع نشر و تبلیغ و ارسال به کتابخانه را کم کنیم.
معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی یکی دیگر از راه‌کارهای افزایش سرعت ارسال کتاب به کتابخانه‌های شهرهای دور از مرکز را کتابخانه دیجیتال برشمرد و یادآور شد: متأسفانه ما به لحاظ زیرساخت‌های حقوقی برای کتابخانه دیجیتال با خلأ مواجه هستیم. ما این اقدامات حقوقی لازم را آغاز کرده‌ایم و امیدواریم به نتیجه برسد.
همچنین در ادامه مسعود شجاعی طباطبایی، دبیر جشنواره کارتون و کتاب نیز درباره ساختار کلی چهارمین دوره این جشنواره توضیح داد: فراخوان جشنواره از هفتم شهریور با موضوعات گوناگون کتاب و شهر، کتاب و زندگی، کتاب و خانواده، کتاب و کودک، کتاب و کتابخانه ، کتاب و رسانه و کتاب و امید منتشر شد. همانطور که انتظار داشتیم با توجه به اینکه چهارمین دوره این جشنواره در حال برگزاری است و به واسطه اتفاقات خوبی که در این چند دوره رخ داده همانند انجام تعهدات، تعامل مستمر با هنرمندان و …، کشورهای مختلفی در جشنواره شرکت کردند. بر همین اساس از 73 کشور در جشنواره امسال حضور پیدا کرده‌اند.
او خاطرنشان کرد: تعداد کل شرکت‌کنندگان 733 نفر، تعداد کل آثار 2049، هنرمندان ایران 237 نفر، هنرمندان خارجی شرکت‌کننده 496 نفر هستند. بیشتر شرکت‌کنندگان خارجی از کشور ترکیه با 80 هنرمند، از کشور اندونزی با 74 نفر، از کشور چین با 39 نفر، از کشور هند با 32 هنرمند و از کشور برزیل 31 نفر هستند.
شجاعی طباطبایی همچنین با اشاره به چهره‌های شاخص شرکت‌کنندگان خارجی در چهارمین دوره جشنواره کارتون و کتاب، درباره جوایز این دوره از جشنواره گفت: جوایز در نظر گرفته شده برای نفرات برتر به این صورت است که به نفر اول 1800 یورو، به نفر دوم 1300 و به نفر سوم 900 یورو و پنج جایزه 400 یورویی به سایر برندگان تعلق می‌گیرد.
او یادآور شد: داوران ایرانی چهارمین دوسالانه کارتون و کتاب سامان ترابی، علیرضا پاکدل و بهمن عبدی و داوران خارجی میخائیل زرافکوف از روسیه و هیکامی دمیرچی از ترکیه هستند. این جشنواره یکی از مهمترین جشنواره‌ها از لحاظ تعداد حضور هنرمندان در این عرصه محسوب می‌شود.
در ادامه علیرضا مختارپور (دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور) در سخنانی اظهار کرد: کار ارزشمندی که در جشنواره کارتون کتاب انجام شد و آثار ارزشمندی جمع‌آوری شد دارای چند نکته قابل توجه مشترک در آثار ارسالی در سومین جشنواره قابل مشاهده است. موضوع اول اشتراک نگرانی و دغدغه‌ها فرهنگی درباره میزان مطالعه است که آثار ارسالی نشان می‌دهد این یک دغدغه جهانی است.
او ادامه داد: به عنوان مثال مقایسه حضور در برخی بخش‌های فضای مجازی با میزان مطالعه افراد موضوعی است که در آثار بسیاری از هنرمندان مورد توجه قرار گرفته است. این نگرانی در جهان وجود دارد که مبادا بخشی از فضای مجازی منجر به کاهش میزان مطالعه شود. مخصوصاً می‌گویم «بخشی» از فضای مجازی، چراکه استفاده از فضای مجازی هیچ مخاطره‌ای برای مطالعه نیست و بلکه می‌تواند به دسترسی بیشتر به اطلاعات و کتاب‌ها کمک کند و صرفاً بخشی از فضای مجازی که امور زودگذر و تفریحی اختصاص دارد مورد توجه ماست.
او مقایسه افرادی است که اهل مطالعه کتاب هستند و کسانی که اهل مطالعه نیستند و همچنین توجه به تأثیر عادت دادن کودکان به مطالعه را از دیگر نقاط مشترک آثار سومین دوره از جشنواره کارتون و کتاب برشمرد.
در پایان این نشست از کتاب «سومین دوسالانه بین‌المللی کارتون کتاب» رونمایی شد.
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند