ایران کمترین وابستگی به درآمد نفتی در منطقه را دارد
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: بر اساس ارزیابی سازمانهای بینالمللی، ایران در حال حاضر در مقایسه با سایر کشورهای نفتخیز منطقه دارای متنوعترین اقتصاد با کمترین وابستگی به درآمدهای نفتی است.
تبسم مهر - سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: بر اساس ارزیابی سازمانهای بینالمللی، ایران در حال حاضر در مقایسه با سایر کشورهای نفتخیز منطقه دارای متنوعترین اقتصاد با کمترین وابستگی به درآمدهای نفتی است.
- اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، محمدرضا مدودی سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران امروز در کنفرانس فرصتهای سرمایهگذاری اظهار کرد: ایران از ابتدای دهه 70 پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه پژوهش، آموزش عالی و فناوری و در بخش صنعت نیز در ابعاد صنعتی، صادراتی و تنوعگرایی، توسعه قابل توجهی داشته است.
وی افزود: بر اساس ارزیابیهای سازمانهای بینالمللی، ایران در حال حاضر در مقایسه با سایر کشورهای نفتخیز منطقه به متنوعترین اقتصاد با کمترین وابستگی به درآمدهای نفتی تبدیل شده است. با این حال در زمینههای متعددی با چالش مواجه است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران یادآور شد: در زمینه افزایش سریع بهرهوری، بروزرسانی صنایع و تقویت ظرفیتهای نوآوری چالشهایی داریم که امیدواریم در این زمینه تغییرات مثبتی را شاهد باشیم.
مدودی تصریح کرد: به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان ارتقاء فناوری مهمترین و شاید تنها مسیر حرکت به سوی کارآرایی اقتصادی است. همچنین باید توجه داشت که فناوری، زمینهساز افزایش، تولید و رشد اقتصادی است؛ فناوری کلیدیترین مفهوم توسعه است و چنانچه جامعهای به این توانمندی رسیده باشد به ابعاد دیگری از توسعه یعنی توزیع عادلانه درآمد، بهبود کارآیی، ارتقاء جایگاه بخش خصوصی، کارآیی، بهرهوری و ... دست مییابد.
وی با بیان اینکه در دهههای اخیر یکی از روشهای نوین تامین مالی جهت توسعه هر چه بیشتر فناوریها و تجاریسازی آنها بویژه برای شرکتهای کوچک و متوسط و نوپا سرمایهگذاری جسورانه بوده که به سرمایهگذاری خطرپذیر نیز معروف شده است گفت: این نوع سرمایهگذاری دو مسئله مهم تامین مالی و همچنین تجربیات تجاری و ارتباطات بازاری برای کارآفرینان را در اختیار شرکتهای نوپا قرار داده و امروز به عنوان یکی از کارآمدترین روشهای تامین مالی سرمایه در جهان مطرح است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: یکی از اهداف سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، توسعه علمی و فناوری است و دستیابی به صادرات و تولید و صادرات کالاهای دانشبنیان نیز از اهداف مهم برنامه ششم توسعه است.
مدودی یادآور شد که سازمان توسعه تجارت ایران مانند سایر همتایان جهانی خود نمایش بینالمللی سرمایهگذاری جسورانه را به صورت دو روزه در دستور کار قرار داده است که هدف از آن ایجاد ارتباط میان سرمایهگذاران و بنگاههایی است که در جستجوی سرمایه از طریق سرمایهگذاری جسورانه هستند.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاری جسورانه در استارتآپها و شرکتهای کوچک و متوسط کشور اگر رویکرد صادراتی داشته باشد میتواند از طریق ارائه مدیریتهای مهم بازاریابی موجب توسعه تولیدات دانشبنیان و صادرات کشور شوند.
انتهای پیام/