مزایای استانی شدن انتخابات از نظر یک فعال سیاسی
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: وقتی انتخابات استانی شود، حضور احزاب در عرصه سیاست جدیتر خواهد شد. هزینههای انتخابات به صورت جدی کاهش پیدا میکند، دغدغههای محلی به سمت ملی شدن سوق مییابد و جریانات سیاسی به سوی برگزاری انتخاباتی جدی و دموکراتیک حرکت میکنند.
تبسم مهر - غلامرضا انصاری در گفتو گو با ایسنا در ارتباط با نقاط ضعف و قوت طرح استانی شدن انتخابات، اظهار کرد: امروز یکی از دغدغههای جدی کشور نبود کارآمدی و نبودن مدیران کارآمد در سطوح مختلف است که ریشه اش به شیوه انتخاباتی مجلس و حتی کل نهادهای انتخاباتی باز میگردد.
وی در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: نظارت استصوابی شرایطی را ایجاد کرده که امکان حضور افراد توانمند و شجاع را مسدود نموده؛ این شرایط حتی صدای آقای جنتی را هم به عنوان دبیر شورای نگهبان درآورده است. تزریق توانمندی، حریت، پاکدستی و شجاعت زمانی ایجاد میشود که ما شیوههای انتخاباتی خود را اصلاح و حزبمحور کنیم.
این عضو حزب اتحاد ملت گفت: وقتی نظارت را به احزاب واگذار کنیم و اجازه دهیم احزاب کارآمدترین افراد را که بر اساس اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است، معرفی کنند، قطعاً این افراد به عنوان کارآمدان میتوانند قولها و شعارهایی را که حزب به طرفداران خود داده بود، محقق کنند.
وی افزود: این طرح میتواند زمینه حضور کسانی که صداقت و پاکدستی دارند را فراهم کند. باید انتخابات بر اساس نهادهای واسط مثل احزاب برگزار شود. در حال حاضر میبینم افراد بدون پاسخگویی نسبت به شعارها، کاملاً رویایی، اغواگرایانه و پوپولیستی در دوران انتخابات برنامههایی را مطرح میکنند که وقتی در چهارچوب نمایندگی قرار میگیرند به آنها پایبند نیستند. نتیجه این روند میشود دهها هزار طرح نیمه تمامی که اجرایش در توان اقتصادی دولت نیست و توجیهی هم ندارد و وظیفه تقنین، نظارت کارآمد که اصلیترین وظیفه نمایندگی است، به حداقل تقلیل مییابد.
انصاری ابراز عقیده کرد: طبیعی است وقتی نظارت حکومتی داریم و نظارت مردمی کمتر بروز و ظهور دارد، ناکارآمد خواهد شد؛ در همین راستا مردم به نمایندهها برای عمل به وعدهها و شعارهای اعلامی آنان در جهت عملیاتی کردن شعارها در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دسترسی ندارند.
وی ادامه داد: وقتی انتخابات حزبی شد مردم به برنامههای حزب رأی میدهند و میتوانند حزب را مورد بازخواست قرار دهند؛ نمایندگانی که با تأیید حزب رأی آوردند اگر از برنامههای حزب عدول کنند با برخوردهای تشکیلاتی رو به برو میشوند. این روند تا سطوح اجرا و مدیریت اجرایی بروز و ظهور پیدا میکند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: امروز برای رفع دغدغههای همه مردم و مسئولین نیازمند یک مجلس توانمند و در رأس امور هستیم. با توجه به اینکه هنوز قانون انتخابات، انتخابات مبتنی بر احزاب را به صورت جدی مورد بررسی قرار نداده است، استانی شدن انتخابات میتواند بخشی از موضوعات موجود را حل کند؛ چرا که در یک فضای کارآمدتر مشکلات طرح میشود.
وی در پایان گفت: وقتی انتخابات استانی شد، حضور احزاب جدیتر خواهد شد. هزینههای انتخابات به صورت جدی کاهش پیدا میکند، دغدغههای محلی به سمت ملی شدن سوق مییابد و جریانات سیاسی به سوی برگزاری انتخاباتی جدی و دموکراتیک حرکت میکنند.
انتهای پیام