وزیر بهداشت مستعفی باید پاسخگوی مشکلات طرح تحول سلامت باشد
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: وزیر بهداشت رفت، برای چه رفت؟ باید میماند و پاسخ میداد، ۱۸ هزار میلیارد تومان بدهی سازمانهای بیمهگر در بخش بهداشت و درمان است؛ آقای قاضیزاده باید میماند و این مشکلاتی را که در طرح سلامت به وجود آورده، حل میکرد.
تبسم مهر - عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: وزیر بهداشت رفت، برای چه رفت؟ باید میماند و پاسخ میداد، 18 هزار میلیارد تومان بدهی سازمانهای بیمهگر در بخش بهداشت و درمان است؛ آقای قاضیزاده باید میماند و این مشکلاتی را که در طرح سلامت به وجود آورده، حل میکرد.
- اخبار اجتماعی -
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس در برنامه حالا خورشید با بیان اینکه در سازمان دیدهبان عدالت و شفافیت ما جلسات هفتگی برگزار کرده و پروندههای زیادی را رسیدگی میکنیم، اظهار کرد: بر اسا س آیین دادرسی کیفری، مانند دادستان میتوانیم به عنوان مدعیالعموم شکایت کنیم.
رئیس کارخانه هفت تپه برای پرداخت حقوق کارگران به جان سگش قسم خورد!
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بحث هفت تپه، کارگران به مجلس آمدند، خیلی ناراحت کننده بود کارگری میگفت که کسی که آنجا را گرفته بود قسم میخورد که «به جان بابکم قسم که حقوق شما را ماه آینده میدهم»، آن کارگر میگفت که ما فکر میکردیم منظورش پسرش است، اما دیدیم که از ماشینش یک سگ آورد!
عضو هیات رئیسه مجلس در پاسخ به این سئوال که آیا سند آن موجود است، خاطرنشان کرد: بله نمایندگان کارگران در جلسه این موضوع را به ما در مجلس گفتند و گریه میکردند، این فرد چه اهلیتی برای گرفتن یک کارخانه در کشور دارد؟
امیرآبادی فراهانی تأکید کرد: معتقدم خصوصیسازی در کشور خوب انجام نشده و به اهلش داده نشده است؛ آقای قربانعلی فرخزاد که ماشینسازی تبریز را گرفت، در موضوع ارز به آقای عامری (که اکنون دادگاه او برگزار میشود)420 میلیون دلاری را که قرار بود با آن قطعات به کشور وارد کند را در بازار آزاد فروخت؛ این شخص چه اهلیتی دارد که کارخانهای با این قدمت را در اختیار بگیرد.
واگذاری رشت الکرونیک به همسر یکی از مسئولان
نماینده مردم قم اضافه کرد: رشت الکترونیک که خانم بعضی از مسئولان آنجا را گرفتهاند، در آنجا دستگاهها را از بین بردند، کارگران را اخراج کردند و میخواهند زمینش را در رشت تقسیم کنند و بفروشند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اظهارات رئیس جمهور درباره افرادی که ارز دولتی گرفتند و طور دیگری با آن رفتار کردند، گفت: قطعاً ما و دولت باید پاسخگو باشیم و نباید از پاسخگویی فرار کنیم، ما حق داریم به دولت انتقاد کنیم، اما دولت نباید به خود انتقاد کند، دولت باید پاسخگو باشد؛ اگر آقای رئیس جمهور سال اول ریاست جمهوری چنین سخنانی را مطرح میکرد، قابل پذیرش بود؛ الان سال ششم ریاست جمهوری آقای روحانی است و دیگر نباید از این حرفها بزند بلکه باید پاسخگو باشد.
مخالف استیضاح رئیس جمهور هستم/روحانی باید بماند و پاسخگو باشد
وی گفت: برخی دوستان در مجلس میگویند که بیایید رئیس جمهور را استیضاح کنیم، ما مخالف استیضاح رئیس جمهور هستیم چراکه معتقدیم او باید بماند و پاسخگو باشد.
امیرآبادی فراهانی ادامه داد: وزیر بهداشت رفت، برای چه رفت؟ باید میماند و پاسخ میداد، 18 هزار میلیارد تومان بدهی سازمانهای بیمهگر در بخش بهداشت و درمان ماست؛ به نظر من جایی که باید استعفا دهند، استعفا دهند، اگر برای قطار تبریز و مشهد آن اتفاق بیفتد، آن استعفا ارزش دارد نه استعفا برای پاسخگویی که طرحی را آوردهاید و به راحتی میخواهید از آن فرار کنید.
قاضی زاده هاشمی باید میماند و مشکلات طرح سلامت را حل میکرد
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی در پاسخ به این سئوال که به نظر شما آیا استعفای آقای قاضیزاده هاشمی برای فرار از پاسخگویی بوده است، اظهار کرد: به نظرم آقای قاضیزاده باید میماند و این مشکلاتی را که در طرح سلامت به وجود آورده، حل میکرد.
وی افزود: از روز اول ما در تلفیق بودجه سال 93 یک درصد ارزش افزوده اضافه کردیم؛ طراح طرح تحول نظام سلامت هم آقای تاجگردون و آقای مصباحی مقدم بودند، این طرح برای این بود که وضعیت درمان مردم بهتر شود، اما بنا نبود که این طرح اینگونه اجرا شود.
امیرآبادی تصریح کرد: قرار بود به شهرهای ضعیف و روستاها خدمات رایگانی دهیم و در شهرهای بزرگ هم برای بیماریهای صعبالعلاج بخشی از درمان آنها به صورت رایگان پرداخت شود؛ اولین کاری که آقای قاضیزاده هاشمی انجام داد، ضریب کار را بالا برد و دستمزد پزشکان متخصص را بالا برد؛ آیا شما فکر میکنید که با این کار زیر میزیها از بین رفت؟ البته زیر میزی فقط برای پزشکان نیست، مجلس هم باید نظارت کند.
تهدید نمایندگان برای پس گرفتن امضاهای استیضاح آخوندی
امیرآبادی خاطرنشان کرد: در استیضاح وزیر راه، بنده در پشت تریبون گفتم من را عین کیان ایرانی از اسب پیادهام کردند و رهایم کردند، چرا که دوستانی که آن استیضاح را امضا کرده بودند موضوع را رها کردند، همچنین در آن استیضاح گفتم از بیرون پیامی را به نمایندگان ارسال کردند که شما امضایتان را برای استیضاح آقای آخوندی پس بگیرید و اگر پس نگیرید دفعه دیگر در لیست ما نخواهید بود.
وی تأکید کرد: اشکالی ندارد اگر شخصیت، حزب یا جناحی لیست انتخاباتی میدهد، به مردم رسماً بگوید ما با استیضاح وزیر مسکن مخالفیم، اما فردا نیاید بگوید که کی بود؟ کی بود؟ من نبودم.
عضو هیات رئیسه مجلس گفت: اشکالی ندارد من در میان مردم جایگاه و رأیی دارم و یک لیست 30 نفره در تهران میدهم، مردم هم به اعتبار من به آن لیست رأی میدهند اما وقتی به این نمایندگان گفتم به آقای آخوندی رأی بدهید استیضاح نشود باید مسئولیت این حرف را بپذیرم؛ لیست امید به بنده اعتراض کرد که چرا شما اینها را پشت تریبون گفتید.
طرح «یک لیتر بنزین، برای هر ایرانی» در جلسه سران قوا بررسی شد
امیرآبادی فراهانی گفت: در بحث استیضاح آقای کرباسیان هر سه فراکسیون مجلس تصمیم گرفتند که او استیضاح نشود، اما دیدید که کرباسیان استیضاح شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به طرح مجلس یک لیتر بنزین، برای هر ایرانی بیان داشت: این طرح را بنده ارائه کرده بودم، این طرح بیش از 7 یا 8 ماه است که در مرکز پژوهشهای مجلس بررسی و کارشناسی میشود و رئیس مرکز پژوهشها آن را در حضور سران 3 قوه هم ارائه کرده است.
وی افزود: ما حدود 100 میلیون لیتر بنزین تولید میکنیم، بیش از 93 میلیون لیتر هم بنزین مصرف میکنیم اگر این روند مصرف پیش رود سال 1408، مرکز پژوهشها پیشبینی کرده مصرف بنزین ما 250 میلیون لیتر در روز میشود یعنی 150 میلیون لیتر باید بنزین وارد کنیم، تحریم نباشد و همه چیز خوب باشد هر چقدر نفت خام صادر کنیم، باید فقط بنزین وارد کشور کنیم لذا باید جلوی مصرف را اینگونه بگیریم.
امیرآبادی فراهانی ادامه داد: راهکارهای فراوانی وجود دارد که یکی بحث خودرو است، خودرو اکنون یکی از مشکلات اساسی در بحث مصرف بنزین است، بدترین خودروهای کشورهای خارجی در بدترین حالت 8 لیتر بنزین در 100 کیلومتر مصرف میکنند، اما به طور طبیعی 6 لیتر مصرف دارند، در حالی که در کشور ما بین 10.5 تا 12 لیتر بنزین مصرف میشود.
نماینده قم تاکید کرد: باید بر اساس برنامهای تا سال 1408 این رقم را به 6 برسانیم که اکنون قانونی برای ساماندهی خودرو در مجلس حال بررسی است، متاسفانه خودروسازی ما آن نگاه خوبی که در برخی قسمتها هست، وجود ندارد، معمولا در این قسمت یک باندهایی وجود دارد، در دولتهای مختلف هم فرقی ندارد، ارتباطات سیاسی، حزبی و جناحی هم دارند، مثلا چرا بچههای ما در بحث موشک پیشرفت کردند؟ برای اینکه این افراد سالم بوده و فاسد نیستند و به جوانان خوش فکر اجازه ورود به این عرصه داده میشود.
8 هزار کارگر ایران خودرو با سفارش نمایندگان مجلس به کارگیری شدند
عضو هیئت رئیسه مجلس یادآور شد: رئیس ایران خودرو اعلام کرد از 30 هزار کارگر من، 8 هزار کارگر را نمایندگان مجلس معرفی کردهاند یعنی یک نماینده 300 نفر را معرفی کرده است، به او گفتم چرا شما و روسای قبلی ایران خودرو چنین موضوعی را قبول کردید، اعلام کرد که شما میدانید ما بدهکاری داریم و مجلس هم تحقیق و تفحص میکند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود کیفیت مرغوب خودرو خارجی تعرفه آن را انقدر بالا بسته میشود تا مردم مجبور به خرید خودروهایی همچون پراید و پژو شوند، افزود: مدافعان این طرح دلایل خود را حمایت از تولید داخل و اشتغال اعلام میکنند.
نماینده مردم قم تاکید کرد: یکی از بحثهای مطرحشده در طرح ساماندهی خودروها حمایت از تولید داخل به معنای حفظ اشتغال و حضور کارگران و عدم بیکاری آنان است، در حالی که اگر فقط 35 میلیون لیتر بنزین مصرف روزانه خودروها را در طول سال ذخیره کنیم، میتوانیم حدود 13 هزار میلیارد تومان صرفهجویی داشته باشیم در حالی که هماکنون 55 هزار کارگر به صورت مستقیم در ایرانخودرو و سایپا داریم که ماهی 2 میلیون حقوق میگیرند و در طول سال مجموع آن 1300 میلیارد تومان میشود؛ لذا میتوانیم نتیجه بگیریم در مجموع میتوانیم 12 برابر بیشتر از حقوق آن کارگران از قبل صرفهجویی واردات بنزین صرفهجویی داشته باشیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: نباید در صنعت خودرو وابسته باشیم و باید به سمت استفاده از تکنولوژیهای برتر و تولید باشیم، بر همین اساس هم باید خودروهای خارجی در کشورمان تولید شود که البته در شرایط تحریمی فعلی کمی وضعیت سخت شده است.
امیرآبادی فراهانی گفت: در حال حاضر 17 میلیون خودرو به ازای 80 میلیون جمعیت در کشور داریم که بهطور متوسط از هر 3 خانوار ایرانی 2 خانوار خودرو دارند، در حالی که در گذشته از 100 خودروی تولیدی 30 خودرو گازسوز بوده ولی الان این میزان به 5 خودرو رسیده است.
وی 6 میلیون مستمریبگیر کمیته امداد و بهزیستی خودرو ندارند، این در حالی است که 3500 میلیارد تومان سهم بنزین این افراد بر اساس طرح مذکور است، در حالی که کل بودجه کمیته امداد و سازمان بهزیستی در طول سال 3000 میلیارد تومان است.
جزئیات طرح «یک لیتر بنزین به هر ایرانی»
امیرآبادی فراهانی اظهار کرد: طرح اعطای یک لیتر بنزین به هر ایرانی در هر روز اینگونه است که به هر ایرانی 24 لیتر بنزین به حساب سرپرست خانوار واریز میشود که اگر تا انتهای ماه این میزان باقی ماند، شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی 90 درصد قیمت فوب بنزین فعلی خلیجفارس را به سرپرست خانوار پرداخت کرده و در حقیقت آن را میخرد، این در حالی است که هم اکنون قیمت بنزین در ترکیه 12 هزار و 500 تومان، در افغانستان 8000 تومان و در کشورهای خلیجفارس 4300 تومان است.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اجرای طرح سهمیهبندی بنزین که در سالهای گذشته اجرا شده است، گفت: در آن موقع به سهمیه خانوارها 60 لیتر بنزین بود، فقط 83 درصد مردم ایران این مقدار را استفاده میکردند. بر اساس طرح اختصاص یک لیتر بنزین به هر ایرانی در هر روز عملاً 36 میلیون لیتر بنزین برای دولت باقی خواهد ماند که البته دو سوم بنزین با پایه قیمتی هزار تومان خواهد بود، لذا کسانی که بنزین کمتری مصرف میکنند پول بیشتری از دولت دریافت خواهند کرد.
نماینده مردم قم ادامه داد: مرکز پژوهشهای مجلس گفت که در خصوص اثر تورمی طرح مذکور اعلام کرده است که این تورم برای دهکهای بالا 4 درصد و برای دهکهای متوسط 2 درصد و برای دهکهای پایین خیلی کمتر است ضمن اینکه اجرای این طرح نزدیک به 40 هزار میلیارد تومان برای دولت درآمد خواهد داشت که براساس طرح مذکور دولت باید 20 درصد این درآمدها یعنی 8000 میلیارد تومان را برای گازسوز کردن خودروها و وانتها و 20 درصد باقیمانده را به عنوان تسهیلات گازسوز کردن خودروهای شخصی و 60 درصد باقیمانده انتهایی را به منظور اشتغالزایی در کشور هزینه کند.
وی اضافه کرد: بر اساس پیشبینی ما، اجرای طرح یک لیتر بنزین برای هر ایرانی در هر روز 10 تا 15 میلیون لیتر در مصرف بنزین کشور صرفهجویی خواهد شد.
امیرآبادی فراهانی در خصوص اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها بیان کرد: متأسفانه در طرح هدفمند کردن یارانهها، قانون به خوبی اجرا نشد و رئیسجمهور پرداخت یارانه به همه افراد را در نظر گرفت اما نظر مجلس پرداخت یارانه به نیمی از جمعیت کشور بود.
عضو هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص در نظر گرفتن شرایطی برای ورود خودروهای باکیفیت خارجی و با مصرف بنزین کم گفت: طراح تحریمها در دولت اوباما در کتاب خاطرات خود به صراحت عنوان کرده است که آمریکاییها و غربیها و خارجیها به دنبال آن بودند که خودروهای خارجی بیشتری به سرزمین ایران وارد شود که با این کار بازار ایران از وجود دلار خالی شده و در خیابانها این خودروهای خارجی مانور اشرافیگری برپا میکردند؛ در حالی که در شرایط فعلی که در تحریم سختی قرار داریم، یک دلار هم برایمان مهم است و نباید از کشور خارج شود.
وی با اشاره به مطرح شدن طرح ساماندهی خودرو در مجلس گفت: در این طرح برخی نمایندگان که مخالف آزادسازی واردات خودرو هستند، این مخالفتشان فقط برای امروز است ولی اگر شرایط تغییر کند نظر آنها متفاوت خواهد بود.
امیرآبادی فراهانی تأکید کرد: طرح یک لیتر بنزین به ازای هر ایرانی به عدالت نزدیکتر است البته منتقدین باید در این خصوص نظرات خود را مطرح کنند و اینکه کارمند و کارگر در حال حاضر حقوق یک میلیون و 200 هزار تومانی و یک میلیون و 500 هزار تومانی دریافت میکنند خارج از عدالت است.
عضو هیئت رئیسه مجلس با تاکید بر لزوم شفافیت در کشور گفت: این شفافیت باید حداکثری بوده و در تمام اقشار وجود داشته باشد؛ این در حالی است که من در صداوسیما به صراحت گفتم که 8 میلیون و 200 هزار تومان از مجلس حقوق میگیرم و به دلیل بازنشستگی هم 5 میلیون از سپاه حقوق میگیرم همچنین به دلیل تدریس در دانشگاه به ازای هر ترم یک میلیون حقالتدریس دریافت میکنم؛ این در حالی است که نمایندگان هزینههای زیادی به دلیل مراجعات فراوان دارند.
وی افزود: حقوق دریافتی نمایندگان مجلس بهمراتب از حقوق دریافتی قضات و هیأت علمی دانشگاهها کمتر است.
امیرآبادی فراهانی خاطرنشان کرد: طرح اعطای یک لیتر بنزین به هر ایرانی در هر روز هماکنون در کمیسیون تلفیق مجلس است البته این هفته مطرح خواهد شد و در نهایت نمایندگان به آن رأی مثبت یا منفی خواهند داد.
عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: در دورههای اخیر مجلس به دستور لاریجانی ترابری مجلس منحل شد؛ چراکه برخی رانندگان این بخش حقوق 5 تا 6 میلیون تومانی دریافت میکردند و عملا با اجرای طرح جایگزین کل هزینه ترابری مجلس نصف شد.
افزایش 330 درصدی دریافتی پزشکان با اجرای طرح تحول سلامت
انتهای پیام/