یک کارشناس مسائل غرب آسیا،
فلسطین از اصول اولیه انقلاب بوده است/ جنس حمایت ایران از مقاومت متفاوت است
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه مساله فلسطین جزو اصول اولیه انقلاب اسلامی بوده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران با همان شدت و حدت همانند ابتدای انقلاب تا به امروز از مردم فلسطین حمایت کرده است و شاهد هستیم که با پیروزی انقلاب اسلامی و حمایتهای ایران، مقاومت شکل اسلامی به خود گرفت.
تبسم مهر - سیدجعفر رضوی در گفتوگو با ایسنا، درباره اینکه حل مساله فلسطین یکی از آرمانهای امام (ره) بوده و طی 40 سال که از عمر انقلاب اسلامی میگذرد، ایران تا چه حد توانسته در جهت تحقق این هدف گام بردارد، گفت: پرداختن به مسأله فلسطین از سال 56 یا 57 و یا بعد از انقلاب در جمهوری اسلامی ایران مطرح نشده بلکه این موضوع از همان سال 41 یا 42 و در نخستین سخنرانیهای امام (ره) بیان شده و جزو مانیفست انقلاب قرار گرفته، در واقع جزو اصول اولیه انقلاب بوده است، همان سخنرانی که منجر به تبعید امام(ره) ودستگیری وی میشود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین مسأله فلسطین از آغاز در مانیفست انقلاب اسلامی بوده و چیزی نبوده که بعدها پیوست انقلاب اسلامی شود، ضمن اینکه در سالهای بعد از پیروزی انقلاب هم جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری بود که همواره از ملت فلسطین حمایت کرده است.
این کارشناس مسائل فلسطین همچنین بیان کرد: اگر دقت کنید، کشورهایی بودند که به صورت دورهای از فلسطین حمایت کردند اما حمایت آنها نوسان داشته و یا مقطعی بوده در حالیکه جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که همواره حمایت خود را از فلسطین ادامه داده و کماکان هم این حمایت را انجام میدهد. بهعنوان مثال کشورهایی مانند عربستان، قطر و یا ترکیه در دورههایی از فسطینیها حمایت کردند اما حمایت آنها قطع و یا کم رنگ شده در حالی که جمهوری اسلامی ایران با همان شدت و حدتی که از ابتدای انقلاب وجود داشته از مردم فلسطین حمایت میکند.
رضوی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که بابت مسأله فلسطین هزینه پرداخت کرده است، گفت: هیچ یک از حامیان فسلطین را نمیبینیم که هزینه داده باشند، از عربستان که ادعای خادمی حرمین شریفین را دارد تا سایر کشورها و حتی کشورهای غیراسلامی، هر کدام از آنها به محض این که ببیند حمایت از فلسطین یا محکوم کردن صهیونیستها هزینه دارد، سریعا حمایتشان را کم کرده و یا اظهارات آنها در حد صبحت باقی میماند.
وی در ادامه بیان کرد: حمایت جمهوری اسلامی ایران یک وجه کاملا مشخص دارد، اینکه ایران براساس ادبیات انقلاب اسلامی و در قالب حمایت از مقاومت، حمایتهای خود را اعلام کرده است. اگر امروز اشکالی از جانب برخی مدعیان حقوق بشری و با نگاه استکباری نسبت به ایران مطرح میشود تا حمایت ایران از فلسطین را نقض کنند، به این دلیل است که آنها در جایی به ایران اشکال وارد میکند که انتظار حمایتهای غیرمقاومتی دارند در حالی که ایران با نگاه مقاومت از فلسطین حمایت کرده و حمایتهای آن انسانی وحقوق بشری بوده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین اظهار کرد: دیدگاه ایران همواره این بوده که کل فلسطین باید به فلسطینیها برگردد و بر اساس همین دیدگاه، حمایت خود را ادامه داده است. همانطور که رهبری فرمودند «تمامی فلسطین از نهر تا بحر نه یک وجب کمتر».
رضوی اظهار کرد: آن چیزی که آثار حمایت ایران از فلسطین در مدت چهل سال از عمر انقلاب اسلامی خود را نشان میدهد، پیروزیهایی است که امروزه از مقاومت شاهد هستیم. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مبارزاتی که در فلسطین شکل میگرفت عمدتا با نگاههای ناسیونالیستی و چپگرایانه بود، به ویژه ناسیونالیست عربی، همان طور که میبینیم نخستین مبارزان فلسطینی با این دیدگاهها به مبارزه مسلحانه میپرداختند.
وی همچنین ابراز کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی و حمایتهای ایران، مقاومت شکل اسلامی به خود گرفت وشاهدیم این مقاومت پیروزیهای قابل توجهی را کسب کرده که نمونه آن اخراج صهیونیستها در سال 2000 از جنوب لبنان و یا اخراج آنها از نوار غزه، جنگهای 33 روزه و ... اینها نتیجه حمایتهای جمهوی اسلامی ایران از فلسطین است.
این کارشناس مسائل فلسطین افزود: با توجه به اینکه ایران همواره از مقاومت حمایت کرده، ما شاهد موفقیتهای جریان مقاومت هستیم و امروز بیشترین ترس صهیونیستها در منطقه از مقاومت، حزب الله و حماس است.
رضوی در ادامه گفت: به نظر میرسد در عرصه بینالمللی و جهانی خلاءهایی وجود دارد، ما باید در سازمان ملل و شورای امنیت فعالیتهای دقیقتری داشته باشیم زیرا صهیونیستها به شدت قطعنامههای بینالمللی را نقض کرده و میکنند و اتفاق ناخوشایند این است که آنها برخی از قطعنامههای مصوب را پس میگیرند. لذا در این حیطه هنوز این ظرفیت وجود دارد که کارهای بیشتری از نظر حقوق بینالملل برای ملت فلسطین انجام شود.
وی در پایان بیان کرد: عرصه دیگری که میتواند به پیروزیهای بهتر مقاومت کمک کند، رسانههای و شبکههای اجتماعی آنهم با گسترش ارتباطات در دنیای امروز هستند که اگر در این عرصه هماهنگی و جبهه مشترک و متحد شکل بگیرد، میتواند پیروزیهای بهتری را برای مقاومت رقم زند.
انتهای پیام