همایش «شیوهها و مهارتهای دعوت به نماز» برگزار شد
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور با تأکید بر آغاز تربیت دینی از دوران کودکی و حتی جنینی، گفت: عواطف مذهبی باید از دوران کودکی نهادینه شود .
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، حجتالاسلام محیالدین بهراممحمدیان در همایش استانی نماز با عنوان «شیوهها و مهارتهای دعوت به نماز»، اظهار کرد: نماز در فطرت انسان ریشه دارد و در بین همه ادیان الهی وجود داشته است و پیامبران دعوت به این فریضه را در دستور کار داشتند .
وی، سه ویژگی عقلانی، فطری و مصلحتی بودن را برای انسانها از ویژگی ادیان الهی خواند و گفت: رابطه انسان با خدا از لحظه تولد تا مرگ با اوست؛ چرا که میگوییم «انا لله و انا الیه راجعون» و اولین کلمهای که کودک در اذانی که در گوش او خوانده میشود، میشنود الله است و آخرین کلمهای که در هنگام مرگ میگوید نیز الله است .
وی با اشاره به اینکه زیباترین لحظه برای انسان لحظه نماز اوست، خاطرنشان کرد: این زیبایی را همگان دریافت نمیکنند؛ نماز مقبول را باید به آغوش کشید .
این کارشناس دینی یادآور شد: بدون نماز، حیات انسان، حیات حیوانی میشود؛ همه موجودات خداوند را تسبیح میگویند اما تسبیح انسان باید همراه با معرفت باشد. اگر میخواهیم به فکر جامعه نمازخوان باشیم، اولین سنگبنای آن باید از دوران بارداری مادران گذاشته شود .
وی بر تقویت عواطف مذهبی در دوران کودکی تأکید کرد و گفت: تا سن چهار سالگی باید حس مذهبی را با بازیهای مذهبی ایجاد کرد، با اسباببازیهایی مثل باربی، بیحجابی را در بین کودکان نهادینه میکنیم. نمایش نمازخوانی را به مهدهای کودک و دبستانها ببرید .
دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور با اشاره به اینکه کودکان خود را جای شخصیتهای داستانها میگذارند، اظهار کرد: بسیاری از قصههای مذهبی میتواند رابطه عاطفی کودکان با شخصیتهای مذهبی را تقویت کند و قهرمانهای داستان از ویژگیهایی مثل نمازخوانی برخوردار باشند .
وی سن 12 تا 15 سالگی را دورانی سخت برای تربیت نوجوانان دانست و افزود: در این سن بچهها به دنبال استقلالطلبی و استدلالخواهی هستند و با گروههای همسالان بیشتر جوش میخورند، در همین راستا در تربیت دینی این ویژگیها باید درنظر گرفته شود .
در پایان این جلسه از فعالان عرصه دعوت به نماز تجلیل و از نرمافزار چندرسانهای دعوت رونمایی شد .
انتهای پیام