روسیه، ایران و ترکیه به دنبال راهی برای خروج از بحران سوریه
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - روسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه در نشست آتی خود، اقدامات لازم برای حل و فصل اوضاع سوریه با توجه به خروج نظامیان آمریکایی را هماهنگ کرده و تمرکزشان به روی تشکیل هرچه سریعتر کمیته قانون اساسی سوریه خواهد بود.
تبسم مهر - روسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه در نشست آتی خود، اقدامات لازم برای حل و فصل اوضاع سوریه با توجه به خروج نظامیان آمریکایی را هماهنگ کرده و تمرکزشان به روی تشکیل هرچه سریعتر کمیته قانون اساسی سوریه خواهد بود.
- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو امروز در تحلیلی نوشت: نشست سهجانبه سران روسیه، ایران و ترکیه به زودی برای یافتن راهی برای خارج شدن از بحران سوریه در شرایطی که نظامیان امریکایی قرار است خاک سوریه را ترک کنند، برگزار خواهد شد. تاریخ دقیق نشست سران سه کشور ضامن صلح در سوریه، بزودی و پس از توافق با مقامات تهران اعلام خواهد شد. این مسئلهای است که شب گذشته بعد از مذاکرات "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه با "رجب طیب اردوغان" همتای ترکیه ای خود در کاخ کرملین اعلام شد.
در کنفرانس مطبوعاتی روسای جمهوری روسیه و ترکیه در مسکو، مشکلی که ظرفین شرکت کننده در مذاکرات سهجانبه آستانه با آن روبرو هستند، مطرح شد و آن شکل گیری کمیته قانون اساسی سوریه است که به عقیده ولادیمیر پوتین دخالتهای انگلیس آلمان و فرانسه، عملاً مانع از آغاز به کار آن شده است.
اولین مسئلهای که رهبران روسیه و ترکیه از آن صحبت کردند، اوضاع در استان ادلب سوریه بود. صحبت بر سر واگذاری کنترل اوضاع این منطقه به دست نیروهای دولتی سوریه است. البته این مسئله به طور مشخص در کنفرانس مطبوعاتی مطرح نشد، ولی ولادیمیر پوتین تاکید کرد که روسیه و ترکیه باید بطور مشترک روی این مسئله کار کنند، چرا که مسلما مقامات دمشق قصد ندارند ادامه حضور نظامی ترکیه در هر بخشی از کشورشان را برای ابد تحمل کنند.
پوتین: اجلاس سه جانبه سوریه در روسیه برگزار میشود
روسایجمهوری روسیه و ترکیه امروز درباره چه موضوعاتی گفتوگو میکنند؟
واکنش ارتش سوریه به تجاوزات تروریستها در ادلب و حماه
پوتین و اردوغان همچنین بر لزوم ادامه مشارکت سهجانبه بین مسکو، تهران و آنکارا در چارچوب «مذاکرات آستانه» برای حل و فصل اوضاع در سوریه تأکید کردند. رئیس جمهوری روسیه این شکل از مذاکرات را موثرترین مکانیزم برای حل و فصل اوضاع سوریه نامید.
به گفته وی، این سه کشور کار جدی را برای تشکیل کمیته قانون اساسی انجام دادهاند، هرچند متاسفانه تا پایان سال گذشته این کمیته نتوانست فعالیت خود را آغاز کند. پوتین افزود: «توافقات در این باره نهایی شده بود، ولی پس نامه نمایندگان دائم انگلیس، فرانسه و آلمان به دبیرکل سازمان ملل، طرح پیشنهادی کشورهای عضو "گروه آستانه" مورد تایید قرار نگرفت. من نمیتوانم توجیه دقیقی برای این مسئله پیدا کنم.»
رئیس جمهوری ترکیه نیز در این مسئله با همتای روسی خود همعقیده بود و یادآور شد که این نامه برای همه جای تعجب داشت، هرچند باید برخورد کشورهای غربی با مسئله تشکیل کمیته قانون اساسی را تحمل کرد و به همکاری با آنها ادامه داد.
به عقیده "رونالد بیجاموف" کارشناس مسائل سیاسی، تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه، درستترین راه برای حل و فصل مشکلات سیاسی در سوریه است، هرچند این روند دشوار است ولی نباید متوقف شود و مسلما این موضوع در دستورکار نشست سران روسیه، ایران و ترکیه قرار خواهد داشت.
سومین مسئلهای که در کنفرانس مطبوعاتی مشترک پوتین و اردوغان مطرح شد، ایجاد منطقه حائل در مرز سوریه و ترکیه بود که با توجه به خارج شدن نظامیان آمریکایی از سوریه و درگیر بودن آن با مسئله کردهای سوری، اهمیت زیادی برای آنکارا دارد. هفته گذشته اردوغان از متحدان خود خواست تا به ایجاد چنین منطقه امنی به مساحت 32 کیلومتر در شمال سوریه کمک کنند. آمریکا با ایجاد چنین منطقه حائلی مخالفت ندارد، چرا که بدین ترتیب میتواند از تامین امنیت متحدان کرد خود در شمال سوریه مطمئن شود.
البته به عقیده بیجاموف، مسئله ایجاد منطقه حائل در مرز سوریه و ترکیه، در مقایسه با مشکلات کنونی در منطقه ادلب، به مراتب اهمیت کمتری دارد. به گفته وی، مسئله این است که ایجاد این منطقه چندان مورد رضایت مقامات مسکو، دمشق و تهران قرار ندارد. آنکارا هم تنها بر اساس شرایط خاص خود حاضر به ایجاد چنین منطقه حائلی است که این شرایط مورد قبول واشنگتن قرار ندارند. به همین دلیل تصمیم گیری درباره این موضوع زمان زیادی به طول خواهد انجامید.
انتهای پیام/