درخواست آمریکا از کانادا برای استرداد مدیر مالی هواوی
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - آمریکا قصد دارد تا ظرف یک هفته با ارائه درخواستی رسمی به کانادا، از این کشور بخواهد تا معاون ارشد مالی شرکت هواوی را برای محاکمه در دادگاه به دلیل اتهاماتی نظیر دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران، تحویل دهد.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامات آمریکایی گفتهاند که به دنبال استرداد منگ وانژو، مدیر ارشد مالی شرکت هواوی هستند که یکم دسامبر در کانادا بازداشت شد.
مارک ریموندی، یک سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا در بیانیهای گفت: ما به پیگیری روند استرداد منگ وانژو ادامه میدهیم و به تمام موارد ذکر شده در معاهده استرداد کانادا-آمریکا عمل میکنیم. ما از حمایت مداوم کانادا در راستای اقدام مشترکمان برای تامین قانون، قدردانی میکنیم.
درخواست آمریکا برای استرداد مدیر هواوی در حالی مطرح شده که قرار است مقامات چین و آمریکا هفته آینده با هدف حل یک نزاع تجاری که هم اکنون نیز در حال ایجاد خرابیهای اقتصادی در هر دو کشور است، دیدار کنند. انتظار میرود که این گفتوگوها 30 ژانویه آغاز شود که در آن یک هیئت نمایندگان چینی به ریاست لیو هی، مذاکره کننده ارشد چین با استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا و رابرت لیگتیزر، نماینده تجاری آمریکا ملاقات میکند.
مقامات آمریکایی و چینی سعی دارند تا دستگیری منگ وانژو را جدا از صحبتهای تجاری این دو کشور جلوه دهند که در زمان آتشبس سه ماهه تجاری که دوم مارس به پایان میرسد، صورت میگیرد.
اما دفتر ریاست جمهوری ترامپ صحبتهای ضد و نقیضی در مورد افزایش نگرانیهای امنیت ملی مربوط به جایگاه تجارت چین انجام داده است. همچنین مقامات آمریکایی در تلاش بودهاند تا فعالیتهای شرکتهای ارتباطی چینی نظیر هواوی را محدود کنند.
چین از قبل در مورد دستگیری منگ وانژو که یک تبعه چینی و دختر موسس شرکت هواوی است هشدار خود را اعلام کرده بود. دستگیری او یک بحران دیپلماتیک جدی با درگیری آمریکا، کانادا و چین به وجود آورده است. منگ وانژو هم اکنون با خانوادهاش در یکی از خانههای خود در ونکوور زندگی میکند. در دسامبر یک دادگاه کانادا حکم کرد که منگ زندانی نمیشود اما مقامات او را از نزدیک تحت نظارت دارند و همچنین حضور در قسمتهای خاصی از ونکوور برای او ممنوع است.
یک مقام ارشد از وزارت امور خارجه کانادا گفته است که دولت کانادا انتظار دارد که آمریکا روند درخواست خود را ادامه دهد و منگ وانژو را برای اتهاماتی که به او وارد است مورد محاکمه قرار دهد که آنها شامل دروغ گفتن به بانکهای آمریکایی در مورد تلاش هواوی برای دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران میشود.
زمانی که کانادا این درخواست را دریافت کند، روند بررسی استرداد منگ وانژو به دادگاههای کانادا انتقال پیدا میکند. اگر آنها با استرداد موافقت کنند وزارت دادگستری تصمیم نهایی را مشخص میکند. این فرآیند ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد زیرا اولین تصمیم توسط یک دادگاه نیازمند درخواست یک دادگاه قضایی بالاتر است.
وزارت امور خارجه چین گفته سرنوشت منگ وانژو با شروع صحبتهای تجاری مشخص میشود. هنگامی که از هوا چانینگ، یک سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره پرسیده شد که آیا این درخواست استرداد بر مذاکرات تاثیر خواهد گذاشت یا خیر، او گفت: این پرونده یک اشتباه جدی است، ما از آمریکا میخواهیم تا فورا اشتباه خود را اصلاح کند.
در حالی که مقامات آمریکایی اصرار دارند که پرونده منگ وانژو بر روی مذاکرات تاثیری ندارد ترامپ دسامبر پیشنهاد داد که برای رسیدن به یک توافق تجاری نزدیک با چین میتواند در این مسئله پا در میانی کند.
مقامات دولت ترامپ به صورت گستردهای در مورد مشکل بودن رسیدن به یک توافق در مورد جنگ تجاری متقابل با چین هشدار دادهاند.
دستگیری منگ وانژو به دنبال تحقیقات یکساله مقامات دادگستری در بروکلین انجام شد که به دنبال شرکتی متحد با هواوی بودند که در تحریمهای ایران به نحوی آنها را دور زده باشد و اینکه آیا منگ وانژو در مورد ارتباط با "اسکای کام" یک کمپانی کوچکتر به بانکهای آمریکا دروغ گفته است یا خیر. مقامات دادگستری آمریکا به دنبال این هستند تا منگ وانژو را به جرم کلاهبرداری متهم کنند.
مقامامت چینی اما میگویند که دستگیری منگ براساس تحریکات سیاسی برنامه ریزی شده بود و مرتبط با سیاست گسترده کمپین ترامپ علیه هواوی است.
آمریکا همچنین از دیگر کشورها خواسته است تا به دلیل نگرانیهای امنیتی مانع ساخت شبکههای هواوی در کشورشان شوند. مقامات آمریکایی معمولا به این نکته اشاره میکنند که رن ژنگ فی، موسس هواوی و پدر منگ وانژو دهههای گذشته سرباز ارتش آزادی بخش خلق بوده است. بعضی از متحدان دیگر آمریکا که از مهمترین آنها استرالیا است به دلایل امنیتی مشابه در مورد هواوی هشدار دادهاند.
کریستیا فریلند، وزیرامور خارجه کانادا، بارها گفته است که دادگاههای کانادا تصمیم خود را تنها براساس قانون و نه براساس معادلات سیاسی خواهند گرفت.
انتهای پیام