تکرار/ راهاندازی بازار متشکل ارزی تا 2 هفته آینده/ همتی: وضعیت ارزی کشور بسیار خوب است
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه وضعیت ارزی کشور بسیار خوب است گفت: در حالی که هنوز نرخ ارز از سامانه "سنا" اعلام میشود هنوز بازار متشکل ارزی نداریم که زمینههای قانونی در حال انجام است و ظرف یکی دو هفته آینده عملیاتی خواهد شد.
تبسم مهر - رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه وضعیت ارزی کشور بسیار خوب است گفت: در حالی که هنوز نرخ ارز از سامانه "سنا" اعلام میشود هنوز بازار متشکل ارزی نداریم که زمینههای قانونی در حال انجام است و ظرف یکی دو هفته آینده عملیاتی خواهد شد.
- اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم ، عبدالناصر همتی با حضور در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر درباره عملکرد ششماهه خود در مقام رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: در این مدت توانستیم یکی از بزرگترین جنگ اقتصادی و توطئهها علیه نظام جمهوری اسلامی را خنثی کنیم و اوضاع اقتصادی بهسمت پایداری در حال حرکت است.
وی ایجاد ثبات اقتصادی و آرامش نسبی در بازارهای پول و ارز را مهمترین دستاورد ششماهه گذشته کشور دانست و اضافه کرد: امیدواریم با برنامههایی که داریم آن را توسعه دهیم.
همتی با اشاره به اینکه شرایط کنونی کشور، خاص است گفت: نیاز نیست که برخی اطلاعاتی را که ممکن است مورد سوء استفاده دشمن قرار بگیرد افشا کنیم.
وی همچنین با اعلام اینکه مبادی ورودی ارز مشکلی ندارد، ابراز کرد: بهاندازه کافی ذخایر اسکناس ارزی داریم پیشبینی ما برای میانمدت حداقل یک تا دو سال است.
رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: مردم مطمئن باشند از نظر تأمین ارز مورد نیاز کشور و واردکنندگان هیچ مشکلی وجود ندارد.
همتی با اشاره به اینکه در زمینههایی مشکلاتی پیش آمد، گفت: بهتدریج این مشکلات رفع شده است.
وی افزود: دهها میلیارد دلار ارز فعال در بانکهای خارج از کشور داریم و میتوانیم از آنها هم در داخل و هم در خارج از کشور استفاده کنیم.
همتی اظهار کرد: شرایط کنونی موجب شده است بهروی اقتصاد مقاومتی بیشتر کار کنیم و تکیه خود را به درآمدهای نفتی کاهش و درآمدهای غیرنفتی را افزایش دهیم.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بهتدریج برنامههای خود را اجرا میکنیم و روند تکیه بر امکانات و ظرفیتهای داخلی را افزایش میدهیم.
همتی با بیان اینکه "با صادرکنندگان غیرنفتی تعاملات خوبی داریم"، افزود: جریان ورود ارز به چرخه اقتصادی تشدید خواهد شد و بهتدریج واردکنندگان، نیازهای ارزی خود را از صادرکنندگان تأمین خواهند کرد.
وی با اعلام اینکه صادرکنندگان غیرنفتی حدود 9میلیارد و 200میلیون دلار را به سامانه نیما عرضه کردند، اضافه کرد: این رقم کم است اما در حال افزایش است.
همتی درباره واردات بدون انتقال ارز و مخالفت بانک مرکزی هم گفت: اگر ارز صادرکنندگان خارج کشور است باید برگردد و اولویتبندی باید بر اساس ارز برگشتی انجام شود زیرا بدون انتقال ارز مدیریت بانک مرکزی به هم میخورد.
همتی راجع به واردات خودرو گفت: زمانی که واردات خودرو بدون ارز در دولت تصویب شد و بانک مرکزی بخشی از واردات خودرو بدون ارز را پذیرفت فشاری به بازار وارد شد.
او گفت: امروز بنده با حضور در کمیسیون تلفیق نسبت به مصوبه واردات کشاورزی بدون ارز اعتراض کردم که با تصویب دوسوم نمایندگان کمیسیون تلفیق این مصوبه لغو و از دستور خارج شد.
همتی درباره مخالفت با صادرات ریالی گفت: صادرات ریالی مفهوم ندارد چون در صادرات یا باید ارز به کشور برگردد یا کالا بنابراین هیچ دولتی اجازه نمیدهد که کالاهای کشور بدون اینکه چیزی به کشور برگردد، از کشور خارج شود و در توافقات با کشورهای همسایه در صدد برگشت ارز به چرخه اقتصادی هستیم.
بانک مرکزی با برنگشتن ارز حاصل از صادرات مخالف است و تأکید دارد حتماً ارز حاصل از صادرات باید بهصورت کالا یا ارز به کشور برگردد.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه محدودیتها در تراکنشهای ارزی گفت: برنامه بانک مرکزی در این مورد بسیار جدی بود، در این شرایط فقط با ارز نمیتوان کنترل کرد و باتوجه به اینکه مشکل اصلی ریال است و سفتهبازی از جهت ریال به ارز حملهور شده بود، با اقداماتی که انجام شد توانستیم شرایط را کنترل کنیم.
همتی با ارائه جدول تراکنشها گفت: در مهرماه بهدلیل سفتهبازی روند تراکنشها به هم خورده بود و پول ملی هدف قرار گرفته بود.
همتی درباره سیاستهای پولی و بانکی بانک مرکزی گفت: در کمیتهای که تشکیل شده ساعتها کار شده است، تحلیلگران درباره ناترازی بانک مرکزی نظر میدهند که باید گفت ناترازیها را نمیتوان یکشبه برطرف کرد بلکه بانک مرکزی با هدفگذاری تورم و تدوین سیاستهای پولی نرخ سود را تنظیم میکند بنابراین اقدامات مهمی در بخش پولی انجام میدهیم که یکی از اقدامات بانک مرکزی تبدیل سود روزشمار به ماهشمار است.
او گفت: در حالی که هنوز نرخ ارز از سامانه "سنا" اعلام میشود هنوز بازار متشکل ارزی نداریم که زمینههای قانونی در حال انجام است و ظرف یکی دو هفته آینده عملیاتی خواهد شد و بازار متشکل ارزی برای اسکناس است که صرافان بتوانند از طریق اینترنتی خرید و فروش عمده را انجام دهند و بانک مرکزی با سیاستهای خود بازار را متعادل خواهد کرد.
همتی درباره سامانه متعهد ارزی نیز گفت: این دستور رئیس جمهور است که برای جلوگیری از رانتخواری بهزودی این سامانه راهاندازی خواهد شد و در این سامانه ثبت سفارش و تعهدات واردکنندگان مشخص خواهد شد.
او گفت: متأسفانه رانت و فساد در کشور زیاد است که سیستم اجرایی و قضایی با اتحاد و عزم ملی باید جلوی رانتخواری بایستند و به مردم پاسخگو باشند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: وقتی قیمت ارز بالا رفت در کشور شوک ایجاد شد که منجر به تورم بالا شد بنابراین با بررسی نیازهای مردم باید بتوانیم فاصله قیمتی را کاهش دهیم.
یکی از دغدغههای اصلی دولت رسیدن کالا به دست مردم با ارز 4200تومانی است که بهجد پیگیر هستیم.
رئیس کل بانک مرکزی درباره کانال پولی ایران و اروپا نیز گفت: نگرانی اروپا درباره تحریمهای آمریکاست و این سیستم از نظر فنی قدری مشکل دارد اما ما بدون توجه به چرخه مالی با اروپا سیستمهای ارزی و پولی را برنامهریزی کردهایم و روند خروج و ورود ارز را کنترل میکنیم.
همتی در ادامه گفت: لوایح FATF در مجلس درحال پیگیری است و موارد موجود در آن برای سیستم بانکی ما مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
او گفت: ژاپن به جمع واردکنندگان نفت از کشور ما پیوست و سیاست ما بر این است که ارز حاصل از صادرات نفت را کاهش دهیم و واردات را به صادرات غیرنفتی متصل کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی درباره حذف 4 صفر از پول ملی گفت: این پروسه در حال پیگیری است و به دولت و مجلس پیشنهاد شده است تا بهتدریج اسکناسهای قبلی از چرخه خارج شود و اسکناسهای جدید وارد چرخه اقتصادی کشور شود. این کار موجب ارزش پول ملی کنار پول دیگر کشورها خواهد شد.
همتی درباره برنامه بانک مرکزی برای کنترل تورم گفت: کسانی که پیشبینی کرده بودند ارزش پول ملی سقوط میکند و تورم بالایی اتفاق خواهد افتاد در عمل به توانایی ملی توجه نکردهاند.
سیاستهای پولی انجام میشود و با توجه به اینکه تورم ما ناشی از شوک عرضه بود با تدبیرهای بانک مرکزی تورم کنترل شده و به ثبات خواهیم رسید.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: اقدامات لازم را در بازار انجام میدهیم. بانک مرکزی بر بازار پول و ارز مسلط است و برنامههای توسعهای را پیش میگیریم و با صبر و اطمینان به بانک مرکزی میتوان این برهه را نیز پشت سر گذاشت.
انتهای پیام/*