بزرگنمایی:
استاندار کردستان گفت: در تلاش هستیم تا اولین جشن شکرگزاری گندم را به صورت ملی با حضور مسئولان کشوری در اوایل آذر ماه سال جاری در این استان برگزار کنیم.
بهمن مرادنیا شامگاه دوشنبه در نشست هم اندیشی تشکل های بخش کشاورزی استان کردستان، اظهارداشت: شکرگزاری مهمترین هدف برگزاری جشن ملی گندم است و سعی داریم از این فرصت مناسب در راستای معرفی ظرفیت ها و پتانسیل های حوزه کشاورزی استان کردستان به مسئولان کشوری نهایت استفاده را ببریم.
وی با بیان اینکه تمامی استانداران کشور را به این جشن دعوت می کنیم، افزود: این کار باعث می شود استان کردستان به سایر استان های کشور به خوبی معرفی شود تا زمینه های همکاری و سرمایه گذاری بین استان های کشور و کردستان بیش از پیش فراهم شود.
استاندار کردستان در ادامه سخنان خود به برگزاری این نشست اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری چنین نشست هایی فرصت مناسبی برای شفاف سازی و شفاف صحبت کردن کشاورزان و دست اندرکاران حوزه کشاورزی است تا با شناسایی مشکلات و نقاط ضعف استان در راستای حمایت های بیشتر از حوزه کشاورزی و رفع مشکلات گام برداریم.
مرادنیا یادآور شد: دولت همیشه به دنبال حمایت از کسانی است که در عرصه تولید در حال فعالیت هستند و در این بخش کشاورزان همیشه در اولویت بوده اند و با خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط دولت طی چند سال اخیر این مهم ثابت شده است.
وی به صحبت تعدادی از تشکل های بخش کشاورزی که قیمت تمام شده تولید گندم را دو هزار و 400 تومان اعلام کردند، بیان کرد: این بسیار بعید است که دولت قیمت خرید تضمینی محصولی مانند گندم را زیر قیمت تولید آن در نظر گرفته باشد و با توجه به برآوردهایی که شده در این چند سال قیمت تولید گندم تنها بین 700 تا 800 تومان بوده که از سوی دولت هزار و 300 تومان خریداری شده و امسال نیز آخرین خبرها حاکی از افزایش قیمت تضمینی خرید را دارد و به احتمال زیاد این قیمت به هزار و 800 تومان برسد.
استاندار کردستان در ادامه گفت: امروز اگر حتی قیمت تمام نهاده ها و ادوات مورد نیاز و مورد استفاده در بخش تولید گندم و هزینه هایی که در تولید این محصول می شود با قیمت ارز آزاد هم محاسبه شود باز هم قیمت تمام شدن هر کیلوگرم گندم زیر قیمت خرید تضمینی توسط دولت است.
مرادنیا در خصوص گلایه تعدادی از تولیدکنندگان حوزه کشاورزی در رابطه با عدم توجه به این حوزه نیز اظهارداشت: از زمان مسئولیت پذیری در حوزه استانداری کردستان بیشترین وقت و انرژی صرف توسعه و رفع مشکلات بخش کشاورزی استان کردستان شده است و کما اینکه ما در مقابل دیگر بخش های اقتصادی، معدن و صنعت استان نیز مسئولیت داریم.
وی افزود: ما نیز همواره علاقه مندیم مشکلات را پیگیری کنیم و بی توجه به مشکلات استان به ویژه مشکلات حوزه کشاورزی نیستیم و تا زمانی که مسئولیتی در این داشته باشیم تمام توان خود را در راستای توسعه بخش کشاورزی به گار می گیریم.
استاندار کردستان ادامه داد: مسائل و مشکلات حوزه کشاورزی باید دسته بندی شده و در دو حوزه استانی و ملی به دنبال پیگیری و رفع این مشکلات باشیم و هیچ مشکل و خواسته ای بدون پیگیری رفع و به دست نمی آید و در بحث های ملی نیز مانند حق آبه کردستان دو سال است که به جد به دنبال حق مردم استان کردستان هستیم.
مرادنیا یادآور شد: خوشبختانه با کارهایی که در این مدت انجام شده حساسیت لازم در وزارت نیرو و دولت ایجاد شده تا بتوانیم در بحث تخصیص آب مورد نیاز استان حق و سهم کردستان را بگیریم و به طور جدی به دنبال آن هستیم.
وی در ادامه بیان کرد: بعضی از مشکلات حوزه کشاورزی نیز توسط خود کشاورزان و در قالب تعاونی و تشکل ها قابل حل است و نیازی به حضور دولت ندارد و تولیدکنندگان بخش کشاورزی می توانند با ایجاد زنجیره های مناسب از مرحله تولید تا عرضه با بازار همه کارها را خود انجام دهند و هر کجا نیز نیاز بود حمایت دولت را خواهند داشت.
استاندار کردستان از تولیدکنندگان خواست تا با ریسک پذیری بیشتری وارد این حوزه شوند و گفت: در بحث صنایع بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی تولیدکنندگان می توانند خود وارد شوند و دولت نیز از آنها حمایت های لازم را انجام می دهد.
مرادنیا در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: توسعه گلخانه، افزایش تولید گوشت قرمز و توسعه باغات باید به طور جدی توسط تولیدکنندگان بخش کشاورزی پیگیری شود چرا که با توسعه این بخش ها فرصت های شغلی بسیاری نیز در جامعه ایجاد می شود.
وی در پایان سخنان خود از رسانه ها خواست در راستای توسعه بخش کشاورزی استان با حساسیت بیشتری کار کنند و با حمایت از بخش کشاورزی و انتقال درست اطلاعات به مردم، دولت را در راه حمایت بیش از پیش از کشاورزان و تولیدکنندگان این حوزه کمک کنند.