بسته اخبار اجتماعی در روز سهشنبه
طرح "تحول"، منطق اقتصادی نداشت / هوای سرد در کشور ماندگار است
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - "پلاسکو؛ داغی که سرد نمیشود، ارسال برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران به سازمان محیط زیست، رای دیوان عدالت بر پرداخت معوقات دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان، «کمیسیون بانوان»؛ طرحی که پس از تصویب، منحل شد، ساخت و ساز بدون پروانه بیمارستان جدید امام خمینی (ره)، طرح "تحول"، منطق اقتصادی نداشت، مناسب سازی ۴۰ درصدی دستگاههای دولتی برای معلولان و رنگ، جانی تازه در کالبد خاکستری شهر" از مهمترین خبرهای اداره اجتماعی ایسنا در روز سهشنبه هستند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، در ادامه به برخی از مهمترین اخبار اجتماعی ایسنا اشاره شده که با کلیک روی تیتر هر یک از آنها، متن کامل خبر در دسترس خواهد بود:
ارسال برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران به سازمان محیط زیست
مهرداد کتالمحسنی، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران - که شامل 50 پروژه عمده است، تدوین - و به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال شده است.
کتالمحسنی درباره پروژههایی که در اولویت برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار استان تهران قرار دارند، توضیح داد: یکی از این اولویتها «طرح توسعه و تجهیز ایستگاههای پایش گرد و غبار و ایستگاههای تشخیص وضعیت جوی» است. در این طرح با تجهیز ایستگاههای پایش گرد و غبار میتوان سامانهای تشکیل داد که اطلاعات گرد و غبار استان تهران را بهصورت لحظهای و آنلاین گردآوری کند و پس از تجزیه و تحلیل به دستگاههای مختلف گزارش تهیه کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.
لزوم دریافت پروانه ساختمانی برای همه سازندگان دولتی و غیردولتی
عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی شهردار تهران اعلام کرد که طی بخشنامهای از این پس همه سازندگان ساختمانهای دولتی، نظامی و ... باید از شهرداری پروانه ساخت دریافت کنند.
وی در مورد ساخت و ساز برخی ساختمانهای دولتی و ... که بدون اخذ پروانه انجام میگیرد، گفت: چندی پیش بخشنامهای را صادر کردیم که هیچ ساختمانی حتی آموزشی، بهداشتی، مسجد و حسینیه و ... بدون اخذ پروانه نمیتواند ساخت و ساز داشته باشد و همچنین در حوزه مراکز نظامی نیز که عمدتا ساخت و سازشان یا مرتبط با ماموریت است و یا خارج از محدوده نظامیشان است نیز تاکید کردیم که اگر ساخت و سازشان در محدوده نظامی باشد اما خارج از حوزه ماموریتیشان باشد باید پروانه بگیرند.
رئیس سازمان محیط زیست:
نمیتوانم از عملکرد محیط زیست دفاع کنم
عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه توسعه کشور طی چهار دهه گذشته یک قربانی به نام محیط زیست داشته است، گفت: نمیتوانم از عملکرد محیط زیست دفاع کنم.
کلانتری با اشاره به تولید 440 هزار بشکه مازوت توسط پالایشگاههای کشور، گفت: این موضوع کشور را با یک مساله جدید محیط زیستی مواجه کرده است. این بشکههای مازوت یا در وزارت نیرو مورد استفاده قرار میگرفته یا صادر میشده است اما امروزه اجازه نمیدهیم که سوخت مازوت حداقل در نیروگاههای حاشیه کلان شهرها استفاده شود. مازوت بحران ایجاد کرده است.
پلاسکو؛ داغی که سرد نمیشود
پیرزن به مقابل زمین گودبرداری شده که رسید روی دو زانویش به زمین افتاد، اشک دور چشمانش حلقه زد و خیلی زود رد گونه هایش را گرفت و در سیاهی روسری که با گیره زیر چونه اش محکم شده بود، گم شد؛ « پسرم تو آتیش 700 درجه میسوخت و من کاری از دستم برنمی آمد»
به گزارش ایسنا، شنبه دومین سالگرد آتش سوزی و ریزش مرگبار ساختمان پلاسکو بود، داغی که بر دل خانوادههای 16 آتش نشان و شش شهروند نشست، به قدری سنگین بود که گذشت زمان سردش نکرد، اجتماع خانوادههای شهدا در مقابل این ساختمان نیز نشان داد که این داغ حالا حالاها سرد نخواهد شد، مخصوصا اینکه پروندهشان هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
رای دیوان عدالت بر پرداخت معوقات دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان
مهدی نیکدل، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از احقاق حق اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان و صدور رای دیوان عدالت اداری برای پرداخت معوقات دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه مدیران صندوق باید با فلسفه تصمیمات اتخاذ شده در صندوق آشنا باشند گفت: بر اساس تبصره 63 قانون برنامه دوم توسعه، دولت مکلف بوده معادل مبلغی که از حقوق اعضاء کسر میشود، واریزی به صندوق داشته باشد. تا پایان برنامه چهارم توسعه دولت سهم خود را واریز کرده، ولی علیرغم آنکه تا 5 درصد اجازه کسر از حقوق وجود داشته به اندازه 1.2 درصد کسر شده است.
هوای سرد در کشور ماندگار است
احد وظیفه، مدیر کل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از ماندگاری هوای سرد در اغلب نقاط کشور تا دو روز آینده خبر داد.
مناسب سازی 40 درصدی دستگاههای دولتی برای معلولان
حسین نحوی نژاد، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در سال 94 بین 23 تا 24 درصد از فضای دستگاههای دولتی برای معلولان مناسبسازی شده بود، گفت: براساس برآوردهای اولیه امسال، این میزان به حدود 40 درصد افزایش یافته است.
«کمیسیون بانوان»؛ طرحی که پس از تصویب، منحل شد
درحالیکه طرح تشکیل «کمیسیون بانوان» به منظور حمایت از جامعه "زنان" توسط وکلای عضو کانون وکلای دادگستری مرکز مطرح و در 29امین دوره کانون وکلای دادگستری به تصویب رسید، چندی پیش فعالان حقوق زنان از انحلال این مصوبه توسط هیات مدیره این کانون خبر دادند.
مینا جعفری، از فعالان حقوق زنان به ایسنا میگوید: تشکیل «کمیسیون بانوان» در کانون وکلای دادگستری مرکز به منظور فعالیت در حوزه "زنان آسیبدیده، توانمندسازی زنان وکیل و آگاهی بخشی درباره مسائل زنان" در سه دوره توسط وکلا مطرح شد و سرانجام در 29امین دوره کانون وکلای مرکز (سه سال گذشته) با حضور 30 نفر از وکلای زن در یکی از جلسات هیأت مدیره به تصویب رسید، اما به بهانه عدم وجود آئیننامه مخصوص و نگاه مردسالارانه کانون، اجازه اجرایی شدن این مصوبه صادر نشد تا آئیننامهای برای این طرح نوشته شود. این درحالیست که تمامی کمسیونهای کانون دارای آئیننامه مشترکی هستند. با این وجود آئیننامهای برای تشکیل این کمیسیون تنظیم شد.
تعهد وزارت کشور برای صدور شناسه سمنهای جوانان تا پایان سال
محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از تعهد وزارت کشور برای صدور شناسه کلیه سازمانهای مردمنهاد جوانان تا پایان سال خبر داد.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره پرداخت اعتبارات به طرحهای جوانان نیز گفت: گاهی عنوان میشود که اعتباری به استان نیامده یا کمک تعلق نگرفته است، اما بیان مشکلات مالی به شکل شفاهی راهی از پیش نمیبرد بلکه سمنها باید این مسایل را به شکل مکتوب به معاونت منعکس کنند.
ساخت و ساز بدون پروانه بیمارستان جدید امام خمینی (ره)
دکتر موسوی، مدیرکل اداره معماری و ساختمان شهرداری تهران اعلام کرد که ساختمان در حال احداث بیمارستان امام خمینی (ره) از شهرداری تهران پروانه اخذ نکرده است.
وی در ادامه افزود: ساماندهی نماهای ساختمانهای پایتخت را از شهرداری شروع کردیم چرا که شهرداری صاحب ساختمانهای زیادی است اما متاسفانه از یک خط فکری در ساخت و نمای آنها استفاده نمیشود و به همین دلیل پنج ساختمان را شناسایی کردیم که در سال 98 از نمای آنها که بر اساس استانداردها ساخته میشود رونمایی خواهد شد و 171 ساختمان دیگر نیز شناسایی کردیم تا برای اصلاح نمای آنها تامین اعتبار کنیم.
سرپرست وزارت بهداشت:
طرح "تحول"، منطق اقتصادی نداشت/"بیمه سلامت" مستقل و پاسخگو باشد
دکتر سعید نمکی، سرپرست وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم بازنگری در بسته خدمات سلامت و همچنین ادامه طرح تحول نظام سلامت، در عین حال گفت: طرح تحول سلامت همه چیز داشت، اما فرمول اقتصادی و تفکر و منطق اقتصادی نداشت.
سرپرست وزارت بهداشت درباره جایگاه بیمه سلامت نیز گفت: من از روز اول معتقد نبودم که خریدار، ارائه دهنده و گیرنده خدمت در یک ساختار باشند. اما آن قدر بین دو وزیر دولت در این زمینه بحث بود و عمدتا هم بحثها به اتاق من میرسید، خسته شدم و گفتم بگذراید این بحث را قیچی کنیم. بنابراین هنوز هم معتقد نیستم که مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کارمند من است. بیمه سلامت شرکتی مستقل است و نمیتوانم برایش تعیین تکلیف کنم. این سازمان مستقل بوده و باید به طور مستقل هم پاسخگو باشد. باید چانه زنی کند و با بیمارستانها درگیر باشد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت:
نرخ 7 درصدی حق بیمه برای سازمان بیمه سلامت قابل قبول نیست
مهندس طاهر موهبتی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به نرخ حق بیمه 9 درصدی سازمان تامین اجتماعی، نرخ هفت درصدی را برای سازمان بیمه سلامت قابل قبول ندانست.
وی با بیان اینکه نرخ هفت درصد حق بیمه قابل قبول نیست، گفت: بیمه تامین اجتماعی نرخ حق بیمه 9 درصدی دارد و از این موضوع هم راضی نیست. وقتی بیمه سلامت به وزارت بهداشت انتقال یافت، وضعیت بدهیها 14 ماه بود، اما اکنون وضعیت به نسبت بهتر شده است.
پول بیمهها برای هزینه داروی بیماران خاص کافی است؟
دکتر کوروش فرزین، مدیرکل بیمه سلامت استان تهران با اشاره به جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت در استان تهران، درباره اعتبارات این سازمان بیمهگر برای تامین داروهای بیماران خاص و صعبالعلاج توضیح داد.
وی افزود: بر این اساس از طریق یارانههایی که بابت مابهالتفاوت نرخ ارز پرداخت میشد و تخصیص ارز دولتی برای تهیه و ورود بسیاری از داروها، تجهیزات و وسایل مورد نیاز حوزه سلامت، با افزایش قیمتی که منجر به بروز مشکل در حوزه سلامت و در سازمانهای بیمهگر باشد، مواجه نبودیم و امیدواریم این روال همچنان ادامه یابد. بر این اساس لازم است که سیاستگذاران وزارت بهداشت به دلیل اهمیت حوزه سلامت، پیگیریهایشان را ادامه دهند تا این تنشها به حوزه سلامت و مردم منعکس و تحمیل نشده و فشار را به حداقل برسانند. در زمینه تامین داروی بیماران خاص هم فعلا سازمانهای بیمهگر و ما با کسری بودجه خاصی مواجه نیستیم.
نصب جعبه "مدیریت حریق" در ساختمانهای حساس و عمومی الزامی شد
سید حمید موسوی، مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران از الزام نصب نقشههای اقدام اطفای حریق در ساختمانهای بلند مرتبه خبر داد و گفت: در صورتی که این باکسها نصب نشود پایانکار صادر نمیشود.
به گفته موسوی ، 3200 ساختمان هشت طبقه به بالا در تهران شناسایی شد که از حیث مبحث سوم مقررات ملی ساختمان بلند مرتبه محسوب میشود لذا برای برخی از ساختمانهای بلندمرتبه دستورالعمل ایمنی صادر شده و ساکنان برخی از این برجها نیز در قالب طرح 999 مورد آموزش قرار گرفتند تا برای حوادث احتمالی آماده باشند.
شهرها چه رنگی باشند؟
رنگ، جانی تازه در کالبد خاکستری شهر
رنگ یکی از عناصر مهم و هویت بخش عرصههای شهری به شمار میرود که وجودش روح و جان تازهای به شهر میبخشد و منظر شهر را به طور کل تغییر میدهد. تغییری که شاید چشم خسته شهروندان را اندکی از ساختمانهای بلند،ترافیک و آلودگیها دور کند و برای ساکنان کلانشهرها محیطهایی شاد و آرام به ارمغان آورد.
سولماز حسینیون دارای دکترای تخصصی طراحی شهری از دانشگاه ملبورن استرالیا به نگاه و برداشت نادرست برخی مدیران شهری به مقوله رنگ در فضای شهری اشاره میکند و معتقد است که تا صحبت از رنگ آمیزی محلات و فضاهای شهری میشود، برخی مدیران متاسفانه تصور میکنند که شهر قرار است تبدیل به فضای رنگین مهدکودک شود، در حالی که هدف این نیست. رنگ مانند هر عنصر طراحانه دیگر باید با دقت ، مطالعه و حساسیت استفاده شود و راهنماهای طراحی شهری نیز باید برای این امر تهیه شوند. زیرا در صورت عدم استفاده درست از رنگ، ممکن است خود آن باعث افزایش اغتشاشات بصری شود.
به گزارش ایسنا، پربازدیدترین اخبار اداره اجتماعی در 24 ساعت گذشته به شرح زیر است:
راهکارهای طبیعی برای کاهش فشارخون
پلاسکو؛ داغی که سرد نمیشود
طرح "تحول"، منطق اقتصادی نداشت/"بیمه سلامت" مستقل و پاسخگو باشد
2 برنامه ویژه وزارت بهداشت برای مبتلایانِ سرطان
نمیتوانم از عملکرد محیط زیست دفاع کنم
انتهای پیام