عدم بازگشت همه کودکان ستیزه جویان تاجیکی داعش از عراق به وطن خود
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - به گفته سفیر تاجیکستان در کویت و عراق، زبیداله زبیدزاده، یک سوم از شهروندان تاجیکستان که به تروریسم در عراق محکوم شده بودند، موافقت نکردند که فرزندانشان را به وطن بازگردانند.
تبسم مهر - به گفته سفیر تاجیکستان در کویت و عراق، زبیداله زبیدزاده، یک سوم از شهروندان تاجیکستان که به تروریسم در عراق محکوم شده بودند، موافقت نکردند که فرزندانشان را به وطن بازگردانند.
- اخبار بین الملل -
به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ، به نقل از خبرگزاری فرغانه، به گفته زبیداله زبیدزاده، 15 زندانی از 43 زندانی تاجیک که در زندانهای عراقی به سر میبرند، نمیخواهند فرزندانشان را به تاجیکستان بفرستند؛ چرا که آنها مطمئن نیستند که کسی از آنها در وطن خود مراقبت خواهد کرد یا نه.
سفیر گفت: "بسیاری از آنها بر این باورند که بستگان آنها را طرد خواهند کرد و هیچ کس به فرزندان آنها نیاز ندارد. ما به آنها اطمینان دادیم که بچهها را به حال خود رها نخواهیم کرد، اما آنها به طور قطعی پیشنهاد را رد کردند، ضمن اینکه ما به آنها گفتیم، اگر خویشاوندان این کودکان را نپذیرند، آنها تحت مراقبت دولت قرار خواهند گرفت."
طبق گفته زبیدزاده، در حال حاضر با بستگان هموطنان محکوم در حال انجام مذاکره هستیم و دیپلماتها "در تلاش برای بازگرداندن کودکان به هر طریقی" به تاجیکستان هستند. سفیر گفت: "این دستورالعمل ریاست جمهوری است، زیرا کودکان مسئول سوء رفتار والدین خود نیستند."
در همین زمان، طرف تاجیکستانی از عراق درخواست عفو برای شهروندان تاجیکستان کرد، زیرا، طبق گفته دیپلمات ها، اکثر زنان فریب خوردهاند و ، بدون داشتن هیچ تصوری از عقاید دولت اسلامی، به اجبار شوهران خود به خاورمیانه رفتهاند.
پیش از این، زبیدزاده گزارش داده بود که در آینده نزدیک حدود 100 کودک از خانوادههای ستیزه جویان به اصطلاح دولت اسلامی به شرط اینکه مادران محکوم شده خود به این امر رضایت دهند، میتوانند به تاجیکستان فرستاده شوند.
از جمله کسانی که با انتقال کودکانش موافق نیست، زیبنساء، زن 38 ساله، ساکن منطقه ختلان تاجیکستان است. والدین او مدتهاست که مردهاند، و تنها برادرش نیز نمیخواهند در مورد او و دو فرزندش بشنوند. در سال 2015 زیبنساء با شوهرش به عراق آمد، که در آنجا او به داعش پیوست. یک سال بعد همسرش کشته شد و زیبنساء در سال 2017 در زمان آزادسازی موصل بازداشت شد. او به حبس ابد محکوم شد. سروناز گولومُوا، همسر برادر زیبنساء، میگوید که او از دست خواهرش را، که به عراق رفته و خانوادهاش را تقبیح کرده، بسیار عصبانی است. او خاطرنشان کرد: در هر صورت، هیچ کس با آنها درباره سرنوشت فرزندان زیبنساء تماس نگرفته است.
در سال 2018، یک دادگاه عراقی، تعدادی از اعضای خشونت آمیز ستیزه جویان داعش از کشورهای آسیای مرکزی، از جمله تاجیکستان را به دلیل دخالت در تروریسم محکوم کرده است. مجازات اعدام برای حداقل چهار تاجیک محکوم، مقرر شده، و بقیه احکام از 20 سال تا حبس ابد اعلام شدند.
در پاییز سال 2017 معلوم شد که بیش از 250 کودک تاجیک در مناطق جنگی سوریه و عراق وجود دارد. در گزارش ارائه شده از سوی دولت تاجیکستان به اداره پناهندگان سازمان ملل متحد که قبلا داده شده است، آمده است که در مناطق جنگی 234 خانواده یا حدود 840 نفر از تاجیکستان وجود دارد. در میان آنها 309 مرد، 279 زن، 110 دختر و 142 پسر بودند.
طبق گفته وزارت امور داخله جمهوری تاجیکستان، از آغاز سال 2018، 163 تن از اعضای بازجویی شده گروههای تروریستی به طور داوطلبانه به تاجیکستان بازگشتهاند. بعضی از آنها با خانوادههای خود به وطن بازگشتهاند. در عین حال، بازگشت به وطن طرفداران سابق دولت اسلامی به دلیل مشکلات اسناد هویتی آنها دشوار است چرا که مدارک بسیاری از آنها از دست رفته است.
در مجموع، طبق نظر کمیته ملی امنیت ملی تاجیکستان، در سالهای اخیر، حدود 1900 شهروند تاجیکستان در سوریه و عراق به جنگ پرداختهاند که بیش از 1.7 هزار نفر از آنها در لیست افراد فراری بودند.
شناسایی چالشهای اصلی در رشد اقتصاد تاجیکستان توسط بانک جهانی
هویت قومی پامیری، ملیگرایی تاجیک و مساله بدخشانِ تاجیکستان
هشدار دولت تاجیکستان به حاج اکبر تورجانزاده: نماز میت نخوانید!
تغییرات جدید در دولت تاجیکستان
انتهای پیام/