بزرگنمایی:
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توانمندسازی نیروی انسانی در مواجه با معضلات اجتماعی گفت: توانمندسازی اثربخشی به مراتب بیش از کنترل و پایش دارد.
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش بعد از ظهر امروز در مراسم رونمایی از طرح توانمندسازی روانی– اجتماعی دانش آموزان، والدین و کارکنان آموزش و پرورش گفت: امروز یک گام جدی و هوشمندانه در راستای جلوگیری از آسیب های اجتماعی برداشته شده است. طرح نماد یکی از معدود طرح هایی است که برای یک موضوع مشترک دستگاه های متعددی دارند همکاری می کنند. موفقیت این طرح هم در گرو همین همبستگی است که همت کردند در کنار یکدیگر گام بردارند.
وی ادامه داد: مهمترین ویژگی فعالیت و اقدام جدید این است که توانسته ایم در این 4 طرح، فعالیت های نسبتا پراکنده را در کنار یکدیگر قرار دهد. بر اساس این سامانه که امروز رونمایی می شود، همدیگر را پشتیبانی کند و از این همگرایی آثار مثبتی را شاهد خواهیم بود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: یک نکته را با تاکید می گویم که موضوع توانمندسازی دانش آموزان و خانواده ها و همکارانم در مدارس در مواجهه با معضلات اجتماعی مهمترین نکته است. توانمندسازی اثربخشی به مراتب بیش از کنترل و پایش دارد.
وی اظهار کرد:شرط اصلی توانمندسازی این است که نیروی انسانی کارآمد داشته باشیم. حرف اول را برای موفقیت طرح ها نیروی انسانی می زند. ما وقت گذاشتیم و طرح طراحی کردیم اما مهمترین عامل موفقیت توانمندسازی بحث نیروی انسانی با انگیزه و کاربلد است. ما واحدهای آموزشی که محل اجرای طرح هاست را داریم که با نواقص رو به رو هستند که امیدوارم با عنایت دستگاه های همکار نواقص فضا را حل کنیم.
بطحایی گفت: کلاسی که 40 دانش آموز دارد و مدرسه ای که آسفالت و دیوار ندارد نمی شود توقع داشت کانون اصلی تعلیم و تربیت باشد.
وی گفت: از معلمی که 4 ساعت با انبوه محتوای آموزشی تکلیف کردیم آنها را به دانش آموزان یاد بدهد، نمی توانیم توقع داشته باشیم توانمندی ها را هدایت کند. خوشبختانه آموزش و پرورش از چند ماه پیش تلاش کرد شبکه تعاملی بین ذی نفعانش راه اندازی کرده و متخصصی بخواهند صحبت چهارچوب داری با والدین داشته باشند این امکان برایشان مهیا شده است. امروز ما راحت تر می توانیم با خانواده ها صحبت کنیم
وی اظهار کرد: آموزش توانمندی برای خانواده ها الزامی است همانطور که برای معلم و مدیر در کلاس نیز ضروری است تا مدرسه تبدیل به محیط پرورشی شود و این مسیر اجتناب ناپذیر است. انگیزه نیروی انسانی و توانایی های او و فضای آموزشی مناسب شرط لازم است.
بطحایی گفت: ما امروز دنبال پایداری یادگیری نیستیم و رویکر حافطه محور داریم که اگر تغییر نکند به توانمندسازی نمی رسیم. جای دلخوشی ندارد که 100 دانش آموز در مدرسه ما رتبه زیر 100 در کنکور بگیرند بلکه افتخار ما این است که بتوانند وقتی در معرض خطر هستند ایستادگی کنند.
بطحایی ادامه داد: ما مصرانه می گوییم که برنامههای درسی و هر آنچه در مدرسه اتفاق میافتد باید با علاقه همراه باشد. در دوره ابتدایی باید کتابهای کمک آموزشی که روح و روان دانش آموزان را آزار میدهد، از سبد یادگیری خارج شود چرا که همان کتاب های رسمی کفایت می کند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: جنس محتوای یادگیری ما باید تغییر کند و موانع آن باید رفع شود که این کار صرفا از آموزش و پرورش برنمیآید و خانوادهها باید این را بخواهند اما مقاومت هایی وجود دارد.
وی تاکید کرد: آن روزی که مردم بگویند به جای آسفالت کوچه حیاط مدرسه آسفالت شود آن روز می توان به آینده آموزش و پرورش امیدوار بود.