سخنگوی انجمن تهیه کنندگان مستقل اعلام کرد:
لزوم کوچکسازی، حذف تشریفات شورای صنفی نمایش و یک پیشنهاد
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - حل مشکلات مالیات بر ارزش افزوده تهیه کنندگان، برگزاری جشنواره فیلم فجر در تهران و شهرستان ، ادغام موسسات سازمان سینمایی برای کوچک سازی ، حذف تشریفات شورای صنفی نمایش از جمله مذاکرات هیات مدیره انجمن شرکتها و تهیهکنندگان مستقل سینمای ایران، در آخرین نشست بود.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا،مرتضی شایسته سخنگوی انجمن شرکتها و تهیهکنندگان مستقل سینمای ایران با بیان این مطلب گفت: چندی است که همکاران تهیهکننده با معضلی به نام مالیات بر ارزش افزوده مواجه شدهاند، از یک طرف معاون وزیر در بخش مالیات بر ارزش افزوده طی نامهای به خانههای سینما ، تئاتر و موسیقی اعلام کرده است که تهیهکنندگان حقیقی مشمول کسر مالیات بر ارزش افزوده در سالنهای سینما نمیشوند و فقط موسسات حقوقی باید در این زمینه پرداخت داشته باشند. از سوی دیگر دفاتر پخش فیلم بتازگی موظف شدهاند که مالیات بر ارزش افزوده از تهیهکنندگان حقیقی کسر کنند، از سویی میدانیم که اصولا مالیات بر ارزش افزوده باید از مصرف کننده نهایی کسر شود که در سینما تماشاگر است.
او افزود: با چنین تفسیرهایی حتی مبلغی که میباید از تهیه کننده حقیقی توسط دفاتر پخش کسر شود نیز متغییر است.
شایسته گفت: در این زمینه انجمن موضوع را به آقای دکتر انتظامی سرپرست سازمان سینمایی منعکس کرده است و امیدواریم معضلاتی که برای تهیهکنندگان پیش آمده، رفع شود.
سخنگوی انجمن تهیهکنندگان مستقل افزود: جشنواره فیلم فجر در بعضی از اوقات تبدیل به نمایشواره فیلم فجر شده است، در یک نگاه کلی جشنواره باید به ویترین سینما تبدیل شود اما در شرایط کنونی تعداد نمایشهای فراوان به گمان هیات مدیره به فیلمهای سینمای ایران لطمه وارد میسازد و ویژگی جشنواره را نیز از بین میبرد.
وی گفت:ضمن اینکه ما تهیه کنندگان میدانیم برگزاری جشنواره در دهه فجر ویژگی برگزاری جشنهای انقلاب را نیز دارد و باید ضمن حفظ این مهم ، از لطمه به فیلمها خودداری شود.
سخنگوی انجمن تهیه کنندگان مستقل افزود:خوشبختانه امسال با پرداخت 50 درصد بهای بلیت به تهیهکنندگان و صاحبان فیلم بخشی از این هزینه، به فایده تبدیل شد و در این زمینه باید از سرپرست معاونت سینمایی و دبیر جشنواره تشکر و قدردانی کرد. ما امیدواریم به هرحال فکری اساسی برای نمایش پیش از حد فیلمها بشود.
شایسته سپس به نمایش فیلمها در استانها پرداخت و گفت:متاسفانه بودجهای که برای نمایش استانی فیلمها در نظر گرفته شده ، بسیار نا چیز است و هیات مدیره انجمن امیدوار است برای این مهم فکری اساسی شود. ضمن اینکه هیات مدیره انتظار دارد رفتارها شفاف باشد تا موارد سوء استفاده از بین برود.
او افزود: بحث کوچک سازی سازمان سینمایی و حکم دکتر حسین انتظامی به مدیر موسسه رسانههای تصویری مورد بحث و گفتو گو قرار گرفت، هیات مدیره انجمن با استقبال از این حکم آن را سرآغاز کوچک سازی و چابک سازی سازمان سینمایی دانستند.
وی گفت : هیات مدیره انجمن این اقدام را گامی بزرگ دانست و اعتقاد داشت که تعیین مدیری همچون مهدی یزدانی یعنی حرکت به سمت تغییر واقعی، چرا که برخی از مدیران اساسا به کوچک کردن موسسه خود نمیاندیشند.
هیات مدیره پیشنهاد کرد که موسسه رسانههای تصویری با بنیاد سینمایی فارابی و موسسه هنر و تجربه که همسان و همگروه هستند ادغام شود، این 3 احتمالا بهترین گزینه برای کوچک سازی هستند، چرا که فارابی در زمینه تولید فیلم سینمایی و موسسه رسانههای تصویری در زمینه تولید فیلم و سریال ویدئو و موسسه هنر و تجربه در زمینه حمایت از فیلم مخاطب خاص هم افق هستند.
سخنگوی انجمن تهیهکنندگان مستقل در ادامه به تدوین آیین نامه جدید شورای صنفی اشاره کرد و گفت: بنظر میرسد که کارگروه اکران یا شورای صنفی نمایش باید عملا به دبیر خانه شورای صنفی تبدیل شود و اعضای این دبیرخانه در بهترین شکل به سه نماینده تهیهکنندگان، سینماداران و پخش کنندگان کاهش یابد، ما امیدواریم با تدوین آییننامه دقیق،از اتلاف وقت و جلساتی که به نفع سینما و نمایش نیست، کاسته شود.
انتهای پیام