لاهوتی:
پیمانسپاری ارزی نتیجهبخش نبود
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس کنفدراسیون صادرات ایران معتقد است هرچند پیمانسپاری ارزی در قوانین بالادستی منع شده بود، اما در ماههای گذشته دوباره به اجرا درآمد و البته نتیجه مدنظر دولت را به همراه نداشت.
تبسم مهر - محمد لاهوتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بانک مرکزی در دستورالعملهای ارزی خود، پنج شیوه برای بازگرداندن ارز در نظر گرفته که تنها یکی از آنها که همان سامانه نیماست، اجرایی شده و این سامانه نیز مشکلات خاص خود را داشته است.
به گفته وی، یکی از این مشکلات به نحوه عرضه ارز ازسوی صادرکنندگان باز میگردد؛ آنها باید طبق قواعد در نظر گرفته شده، ارز خود را به سامانه وارد کرده و به صرافان واگذار کنند.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: صرافان به نوعی شرکتهای پوششی به شمار میروند که حواله ارز ازسوی صادرکنندگان کوچک و متوسط، یعنی صادرکنندگان غیرپایه نفتی، ممکن نیست و همین مسئله مشکلساز شده است.
لاهوتی، با بیان اینکه بسیاری از صادرکنندگان برای تولید کالاهای خود به مواد اولیه احتیاج دارند، گفت: با دستورالعملهای ارزی فعلی، برای واردات مواد اولیه به ارز آزاد نیاز است و سپس ارز حاصل از صادرات، به سامانه نیما وارد میشود که این موضوع نیز باید در مدیریت بازار، با تجدیدنظر روبهرو شود.
وی افزود: با توجه به جمیع این شرایط، به نظر میرسد موضوع پیمانسپاری ارزی نتوانسته به نتایج مدنظر خود برسد و از این رو، ایجاد تغییر در شرایط بازار میتواند برای ادامه روند صادراتی کشور اهمیتی جدی داشته باشد.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به رویکردهای حمایتی دولت از صادرات در طول سالهای گذشته، اظهار کرد: از دوران پس از جنگ تحمیلی که موضوعات اقتصادی برای کشور اهمیت بیشتری پیدا کرد، دولت تلاش کرد با استفاده از برخی سیاستهای حمایتی، شرایط را برای توسعه صادرات فراهم کند. موضوعاتی مانند معافیت مالیاتی یا ممنوعیت پیمانسپاری ارزی که از برنامه چهارم توسعه وارد شد و تا برنامه ششم نیز ادامه یافته است، در دل همین نگاه کلان شکل میگیرد. از این رو باید انتظار داشت که درصورت حفظ توجه به لزوم افزایش صادرات همچنان این اولویتهای حمایتی حفظ شده و اجرایی شوند.
انتهای پیام