در دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛
محققان ایرانی ایموجی پزشکی و بیماری طراحی کردند
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد از طرح پژوهشی طراحی آیکونهای علائم و نشانههای بالینی برای کاربرد در فضای مجازی خبر داد.
تبسم مهر - معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد از طرح پژوهشی طراحی آیکونهای علائم و نشانههای بالینی برای کاربرد در فضای مجازی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محسن تفقدی - معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد از انتشار مقاله ای از طرح پژوهشی طراحی آیکونهای علائم و نشانههای بالینی برای کاربرد در فضای مجازی در مجله British medical journal خبر داد.
وی با بیان اینکه آیکونهای ایموجی در برقراری ارتباطات متنی الکترونیکی کاربرد فراوان دارند و در انواع سیستم عاملهای تلفنهای همراه و نرم افزارهای برقراری ارتباط متنی به کار میروند اظهار داشت: پزشکان و افراد درگیر کار بالینی امروزه از پیامرسانها استفاده فراوانی میکنند که طبیعتاً در ارتباطات متنی بالینی بین پزشکان و پرستاران استفاده از ایموجی نیز کاربرد دارد.
وی گفت: ایموجیهای موجود در سیستمهای پیام رسان کنونی عمومی بوده و به طور عمده مفاهیم عاطفی و برخی اشیاء و علامتها را شامل میشوند.
تفقدی خاطر نشان کرد: در این طرح تحقیقاتی این نظریه مطرح شد که ضرورت دارد که ایموجیهای تخصصی برای علائم و نشانههای بالینی که بالغ بر 120 مورد هستند طراحی شوند تا پزشکان بتوانند با استفاده از آنها اطلاعات بالینی بیماران خود را به سرعت و با دقت بالا بین یکدیگر تبادل کنند.
وی افزود: به دنبال انتشار مقاله ای در مجله BMJ در خصوص لزوم درج ایموجی در مقالات علمی، مقاله کوتاهی توسط دکتر رضا اسدی، عضو هیئت علمی و مسئول مرکز آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که مجری این طرح تحقیقاتی است، تهیه و ارسال شد که در این مجله انتشار یافت.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در وب سایت «مدیکال ایموجی» یک فرم نظرسنجی طراحی شده و پزشکان در سراسر جهان برای نظردهی به ایموجی هایی که برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای علائم و نشانههای بالینی پزشکی طراحی شده اند نظر خواهند داد، تا دانشگاه پزشکی مشهد پیشگام در ارائه ایموجیهای استاندارد علائم و نشانههای بالینی پزشکی باشد و بتواند گامی را در راستای توسعه ارتباطات الکترونیکی بین پزشکان و سایر دست اندرکاران امور بالینی بردارد.
وی گفت: مجله BMJ از معتبرترین و قدیمیترین مجلات پزشکی و دارای ضریب تاثیر 23 است که در کشور بریتانیا منتشر میشود و مقالات منتشر شده در این مجله بسیار مورد توجه و مطالعه پزشکان و پژوهشگران حوزه بهداشت و درمان در سراسر جهان قرار میگیرند.