انقلاب اسلامی در چهل سالگی
هاشمیطبا: ورزش ایران پیشرفت داشت اما با برنامه نبود
ورزشی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس اسبق کمیته ملی المپیک معتقد است، ما از ابتدا هدفی در ورزش پیشبینی نکردیم بلکه به تدریج ورزش مطرح شد و هنوز هم بحث تربیت بدنی در مدارس مورد توجه قرار نمیگیرد.
تبسم مهر - مصطفی هاشمی طبا در گفت و گو با ایسنا درباره جایگاه ورزش در تاریخ انقلاب اسلامی بیان کرد: منهای سالهای اول انقلاب که بحث ورزش چندان مطرح نبود، کلا پدیده ورزش آن طور که در کشورهای مترقی دیده میشد، دیده نشد. ما یک ورزش داریم و یک تربیت بدنی. تربیت بدنی برای مدارس و سنین پایینتر به کار میرود و محصولش هم تربیت از طریق حرکات بدنی است اما این مسئله مورد توجه قرار نگرفت و هنوز هم به آن توجه نمیشود در حالی که از تربیت بدنی باید به عنوان ابزاری برای تربیت جوانها استفاده شود.
او ادامه داد: در قانون اساسی آمده که تربیت بدنی مجانی است و این خیلی خوب است اما شاید کسی به آن توجه نکرده است. اگر تربیت بدنی را به آن تعریفی که من گفتم بگیریم، قانون اساسی ما خیلی مترقی است اما مجریها به آن توجه نکردهاند. مگر اینکه بگویند منظور تربیت بدنی، ورزش هم هست که در این صورت مسئولیت بیشتر هم میشود. به هر حال ما از ابتدا در ورزش هدفی پیش بینی نکردیم بلکه به تدریج که ورزش خودش را نشان داد مورد توجه قرار گرفت. ورزش خیلی مواقع برای اینکه پرچم جمهوری اسلامی به اهتزاز درآید و سرود جمهوری اسلامی نواخته شود، مطرح شد.
هاشمی طبا همچنین گفت: مقام معظم رهبری فرمایشات خیلی خوبی داشتند و فرمودند ورزش قهرمانی باید مورد توجه قرار گیرد و مردم به سمت آن بیایند و ورزش اگر برای جوانها لازم است برای افراد سالخورده واجب است اما در برنامهریزیهای مدارس و ادارههای دولتی و حتی کلی متاسفانه این نکات به طور دقیق مورد توجه قرار نگرفته است. البته ما موفقیتهای خوبی هم کسب کرده ایم و توانسته ایم مکانهای ورزشی بسیار زیادی را در کشور بسازیم و مدالهای مختلفی در رشتههای مختلف در المپیک و بازیهای آسیایی بدست آوریم. از این رو ورزش پیشرفت داشته اما به نظرم خیلی با برنامه نبوده است. بلکه مدیران ورزش هر کدام برای خودشان کارهایی انجام داده اند. دلیلی که میخواهم بیاورم حالا شاید مورد توجه هم قرار نگیرد اما حقیقت این است که همه مدیران ورزش از جمله خود من همیشه روی گسترش رشتههای پایه و پرمدال مثل شنا دوومیدانی و ژیمناستیک بحث کردیم ولی در عمل اتفاقی نیفتاده است. در هیچ کدام از این رشتهها که نام بردم به آن معنی اتفاقی رخ نداده و این نشان میدهد که نتوانستم آن برنامه ریزی لازم را انجام دهیم.
برنامه ریزی مقطعی در رشتهای مختلف کم و بیش انجام شده است اما برای اینکه از ورزش برای تربیت جوانها به صورت همگانی استفاده کنیم و همه مردم سلامتی خودشان را از طریق ورزش به دست بیاورند، متاسفانه برنامه منظمی نداشتیم.
هاشمی طبا در مورد وضعیت ورزش زنان در این چهل سال تاکید کرد: اقبال عمومی خانمها علی رغم محدودیت هایی که داشتند بیشتر بود و این را در شهرستانها هم دیده ام. هر چند که این هم کفایت نمیکند و به نظرم ریشه آن در مدارس است و باید معلمان ورزش و تربیت بدنی را بین دانش آموزان ترویج دهند. با این حال در ورزش بانوان مختلف صاحب مقامهای خوبی در رشتههای مختلف و در آسیا و جهان شدیم و به نظرم پیشرفت در ورزش بانوان به نسبت بیشتر مردان بوده است.
هاشمی طبا در پاسخ به این پرسش که فکر میکند جنگ و تحریم و این قبیل مسائلی تاثیری بر روی پیشرفت ورزش در این چهل سال گذاشته است، تصریح کرد: به نظرم جنگ و تحریم این مسائل ربطی به این ندارد که ما در مدارس خود به چه صورت عمل کنیم. تربیت بدنی در مدارس که ارز نمیخواهد بلکه یک مقدار ایده، فهم و برنامه ریزی میخواهد. اینکه در مدارس فرانسه 30درصد از وقت به تربیت بدنی اختصاص داده میشود و در ایران تمام وقت مدارس به فیزیک و شیمی و ریاضی اختصاص دارد به تفکر برمی گردد. من تاکید میکنم ما حتی امکانات ورزشی مدارس ما مناسب و درست نیست که این هم از همان طرز فکر ناشی میشود.
هاشمی طبا در کورد چشم انداز خود نسبت به آینده ورزش نیز گفت: ما روزهای بهتری را داریم اما آن حدی که باید باشد را نخواهیم داشت تا وقتی که در مدارس به تربیت بدنی به معنی خاص توجه نشود. ما دائما از ورزش عمومی صحبت میکنیم اما یکی از پایههای ورزش عمومی، ورزش مدارس است و دانش آموزان واجب تربیت هستند. وقتی ورزش مدارس حل شود، ورزش قهرمانی و همگانی هم حل خواهد شد.
انتهای پیام
خبرنگار: آتنا خلیلی
دبیر خبر: امیرداود کمالی