پنتاگون گزارش داد؛
تغییرات اقلیمی پایگاههای نظامی آمریکا را تهدید میکند
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزارت دفاع آمریکا با انتشار گزارشی از تهدید تغییرات اقلیمی برای پایگاههای نظامی این کشور خبر داد.
تبسم مهر - وزارت دفاع آمریکا با انتشار گزارشی از تهدید تغییرات اقلیمی برای پایگاههای نظامی این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دویچه وله، در حالی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده، تغییرات اقلیمی را موضوعی ثانویه میداند وزارت دفاع آمریکا میگوید پایگاههای نظامی این کشور در مخاطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی از جمله سیل، خشکسالی یا جنگل سوزی قرار دارند.
بر اساس برآورد پنتاگون، در یک بازه زمانی 20 ساله، سیل و طوفان، بی آبی یا آتش سوزی جنگل ها، بقای شمار زیادی از پایگاههای نظامی آمریکا در سراسر جهان را به مخاطره خواهند انداخت.
وزارت دفاع آمریکا میگوید دو سوم از 79 تاسیسات نظامی آمریکا در آینده دور و نزدیک، با تهدیدات ناشی از سیل و طوفان روبرو میشوند. طبق این گزارش، متجاوز از نصف پایگاههای نظامی ایالات متحده نیز با عوارض پیامدهای خشکسالی و بیآبی مواجه هستند.
افزون بر این آتش سوزی جنگلها یا ذوب شدن لایههای یخی زمین، تهدیدی علیه این پایگاهها ارزیابی شدهاند.
پنتاگون هشدار میدهد که این مخاطرات در 20 سال آینده روی خواهند داد. گزارش وزارت دفاع آمریکا به سفارش کنگره و در 22 صفحه تهیه شده و حاوی پیشنهادی برای اعتبار مالی اضافی جهت مقابله با پیامدهای اقلیمی نیست.
محتوای گزارش با انتقاد کارشناسان زیست محیطی و مخالفان دولت ترامپ روبرو شده است. «جان کونگر» مدیر مرکز امنیت و آب و هوا، به کمبودهای فهرست ارائه شده پنتاگون اشاره کرده و میگوید، وزارت دفاع بدون هیچ دلیلی، پایگاه دریایی Camp Lejeune در کارولینای شمالی را از قلم انداخته که در سپتامبر 2018 در تندباد فلورانس ویران شد. پایگاه هوایی تیندال در فلوریدا هم جایی در فهرست ندارد در حالی که تندباد مایکل خسارتهایی جدی به آن زد.
جان کونگر یادآوری میکند که هر دو تندباد ویرانگر به گرمایش زمین ربط داشتند.
سناتور دموکرات، جک رید نیز مسئولیت مخاطرات احتمالی را متوجه رویکردهای دونالد ترامپ کرده که تغییرات اقلیمی را موضوعی ثانویه میداند. او میگوید پنتاگون حتی یک راهکار و رهنمود هم برای حفاظت از تاسیسات نظامی آمریکا ارائه نداده است.
این وضعیت در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا نگرانیهای مربوط به تغییرات اقلیمی را «جوک و «تخیلات علمی» میداند.
در کنفرانس جهانی پاریس در سال 2015 نمایندگان 195 کشور نسبت به توسعه اقتصادی بدون کربن و مهار گرمایش زمین تعهد داده بودند. ترامپ این توافق را که در دوران اوباما امضا شده بود، حافظ منافع آمریکا و شهروندانش نمیداند و به تصمیم او در سال 2017، ایالات متحده از توافق اقلیمی پاریس خارج شد.