آخرین مطالب

بلاتکلیفی در بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر فرهنگی و هنری

بلاتکلیفی در بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر

  بزرگنمایی:
بودجه سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر امسال تغییری نسبت به سال گذشته نداشته، این درحالی است که برگزاری بخش بین‌الملل جشنواره به دلیل نوسانات ارزی در هاله‌ای از ابهام است.

 سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر امسال با دبیری نادر برهانی مرند با تغییر و تحولاتی در رویکرد برپایی جشنواره و اولویت انتخاب‌گری و برگزاری مناسب به دور از تشریفات و تجملات برگزار خواهد شود. مدیران جشنواره امسال تصمیم نداشتند تغییر و تحولات عمده در نحوه برپایی جشنواره ایجاد کنند و بر همان روال سال‌های گذشته تغییرات جزئی ایجاد کردند.

از جمله این تغییرات می‌توان به برپایی جشن چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در ایام جشنواره و با محوریت تئاتر و نمایشنامه‌هایی از این دست و تلاش برای بازبینی زنده نمایش‌ها اشاره کرد. نزدیک به سه ماه تا زمان برپایی جشنواره تئاتر فجر و جشن انقلاب در بهمن ماه زمان باقی است.

*بحران در تأمین ارز جشنواره تئاتر فجر

یکی از بخش‌هایی که امسال بنا بر شرایط خاص اقتصادی کشور دچار بحران و مشکلاتی شده بخش ارزی و خارجی جشنواره و دعوت از مهمانان تئاتری دیگر کشورها است. نادر برهانی مرند در نخستین نشست خبری خود برای جشنواره از دغدغه‌هایش در زمینه تغییر و تحولات ارزی و بین‌المللی و وضعیت بودجه جشنواره صحبت کرد و به خبرنگار فارس گفت که تلاش دارند مدبرانه این مشکل را حل کنند تا به جشنواره لطمه‌ای وارد نشود و انتخاب‌هایشان معارض با بودجه نباشد.

این در حالی است که بودجه سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر امسال تغییری نسبت به سال گذشته نداشته، ضمن اینکه به لحاظ ارز دولتی و تأمین آن هنوز تکلیف بخش بین‌الملل جشنواره مشخص نشده است.

سعید اسدی مدیر بخش بین‌الملل سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر نیز در همان نشست خبری مطرح کرد که بودجه جشنواره محدود است و همین وضعیت برپایی بخش بین‌الملل را دشوار می‌کند. هر چند که تعامل با دیگر کشورها در اولویت جشنواره فجر قرار دارد. اسدی عنوان کرده بود که بیش از هشتاد اثر به جشنواره رسیده و نزدیک به چهل مذاکره در دست دارند و ملاک برای تبادلات نیز ریال نیست بخشی از این مراودات جشنواره‌ای با کمک بین‌المللی صورت می‌گیرد.

سال گذشته بخش تئاتر ملل جشنواره تئاتر فجر از 147 اثر خارجی، 19 اثر را برای اجرا انتخاب کرد و این آثار در فرم‌های مختلف صحنه‌ای، خارج از صحنه، ویدئو اینستالیشن، پرفورمنس، نمایش‌های تعاملی محیطی و ... از کشورهای آلمان، فرانسه، بلژیک، هلند، برزیل، گرجستان، عراق، آذربایجان، ترکیه، ایتالیا، سوئیس و یونان بود.

*دغدغه برای برپایی بخش بین‌الملل

در جلسه‌ ماه گذشته ستاد سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر که با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران جشنواره برگزار شد نیز به دغدغه تأمین ارز دولتی برای برپایی بخش بین‌الملل اشاره شد، اما هنوز هم مشخص نیست که تکلیف این بخش چه می‌شود، چرا که مسئولان جشنواره در این زمینه پاسخ واضحی نداده‌اند.

برهانی مرند دبیر جشنواره چندی پیش در گفت‌وگو با فارس بیان کرد که هنوز وضعیت مشخص نیست و سعید اسدی نیز چهارشنبه گذشته اظهار داشت که هنوز تکلیف تأمین ارز برای حضور نمایش‌های خراجی مشخص نیست، باید در این زمینه به ما ابلاغیه داده شود تا بدانیم باید چکار کنیم، بنابراین فعلاً هنوز هیچ چیز مشخص نیست!

این در حالی است که سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد در جلسه ستادی بر دغدغه تأمین ارز تأکید کرده و مطرح کرد که همه اذعان دارند امسال به لحاظ اقتصادی مشکلاتی وجود دارد اما بدنه دولت تمام تلاش خود را می‌کند تا این جشنواره به بهترین شکل برگزار و به اهداف خود نزدیک شود.

باید منتظر بود و دید که امسال چند اثر خارجی با تعاملات بین‌المللی به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا می‌کنند و آیا هزینه‌هایشان تأمین می‌شود؟


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند