23 درصد از آنتی بیوتیکهای تجویزی اساسا بیفایده هستند
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تحقیقات جدید نشان میدهد که ۲۳ درصد از آنتیبیوتیکهای تجویزی که به بیماران داده میشود اساسا بیفایده است و آنها اصلا به مصرف آنتیبیوتیک نیازی ندارند و جز ایجاد مقاومت دارویی هیچ تاثیر دیگری ندارد.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا و به نقل از تکتایمز، جهان در حال تجربه یک معضل بزرگ به نام مقاومت دارویی است. گونههایی از باکتری به سرعت به داروهای جدید مقاوم میشوند و مبارزه با آنها برای درمان را سختتر کرده است.
اکنون نیز یک مطالعه جدید نشان داده است تعداد قابل توجهی از تجویز آنتیبیوتیکها که عامل اصلی این مشکل هستند، درست نیست.
محققان هشدار دادند که یافتههای آنها نشان میدهد پزشکان نسبت به میزان تجویز بیش از حد دارو که موجب مقاومت دارویی میشود، کمتوجه هستند.
تجویز بیش از حد آنتیبیوتیک
محققان دادههای یک شرکت بیمه خصوصی را تجزیه و تحلیل کردند که شامل اطلاعات پزشکی بیش از 19 میلیون نفر در سنین 0 تا 64 سال بود که در سال 2016 برایشان آنتیبیوتیک تجویز شده بود.
این تجزیه و تحلیل نشان داد که 23.2 درصد از آنتیبیوتیکهای تجویزی لازم نبودهاند، 35.5 درصد درست بودهاند و 28.5 درصد نیز ربطی به تشخیص نداشتهاند که به این معنی است که آنها هم درست نبودهاند.
تقریبا 2.2 میلیون نفر از 14.6 میلیون بزرگسال بررسی شده در این مطالعه دارای حداقل یک تجویز بیهوده آنتیبیوتیک بودند.
از 4.6 میلیون کودک در این مطالعه، حدود 490 هزار نفر نسخه آنتیبیوتیک بیهوده دریافت کردند.
شایعترین بیماریهایی که آنتیبیوتیکهای نامناسب برای آنها تجویز میشود عبارتند از برونشیت حاد، عفونتهای دستگاه تنفسی و سرفه حاصل از بیماریهای شایع ناشی از ویروسها و نه باکتریها.
خطرات تجویز بیش از حد آنتیبیوتیک
با توجه به دادههای مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، 2 میلیون نفر در سراسر ایالات متحده آمریکا مبتلا به مقاومت آنتیبیوتیکی هستند و سالانه 23 هزار نفر از آنها بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند.
"کائوپینگ چوا" متخصص اطفال در دانشگاه میشیگان و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: تجویز بیش از حد آنتیبیوتیک هنوز شایع است و بر تعداد زیادی از بیماران اثر میگذارد. با وجود گذشت دهها سال از بهبود کیفیت و ابتکارات آموزشی، هنوز پزشکان نسخههای آنتیبیوتیکی غیرضروری برای بیماریهایی که به خودی خود و با طی کردن دوره بیماری بهتر میشوند، مینویسند.
علاوه بر این، عوارض جانبی ناشی از تجویز بیش از حد آنتیبیوتیکها کودکان را به اتاق اورژانس میفرستد. برخی از این عوارض عبارتند از واکنشهای آلرژیک، عفونتهای قارچی و اسهال.
محققان امیدوارند که این مطالعه به عنوان یک هشدار و بیدارباش برای تمام پزشکان و متخصصان و دیگر افرادی که آنتیبیوتیک تجویز میکنند، باشد تا مانع از تجویز آنتیبیوتیکهای نامناسب برای بیماری شود.
"چوا" افزود: مقاومت آنتیبیوتیکی یکی از بزرگترین تهدیدات بهداشت عمومی در جهان است و تعداد زیادی از آنتیبیوتیکهایی که متخصصان برای بیماریهایی که لازم نیست، تجویز میکنند، یکی از محرکهای اصلی شیوع این مقاومت است.
این مطالعه در مجله The British Medical Journal منتشر شده است.
انتهای پیام