پروژه تاریخ شفاهی ایران ایرنا/ محسن آرمین: بخش پنجم و پایانی
نمایندگان از پاسخهای زنگنه قانع شدند
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخهای وزیر نفت به سوالهای نماینده اصولگرای اصفهان درمورد عزل و نصب هیات مدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس و ورود بنزین به کشور قانع شدند.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخهای وزیر نفت به سوالهای نماینده اصولگرای اصفهان درمورد عزل و نصب هیات مدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس و ورود بنزین به کشور قانع شدند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، «بیژن زنگنه» در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس برای پاسخ به دو سوال احمد سالک نماینده اصفهان در مورد دلیل عمل خلاف قانون معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در عزل و نصب هیات مدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس و ورود بنزین به کشور با وجود تولید 24 میلیون لیتر بنزین شرکت نفت ستاره خلیج فارس در مجلس حضور یافت.
پس از پاسخهای وزیر نفت، احمد سالک نماینده اصفهان اعلام کرد که از پاسخهای وزیر نفت قانع نشده و آن را به رای مجلس گذاشت.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با 110 رای موافق، 60 رای مخالف و چهار رای ممتنع از مجموع 198 نماینده حاضر اعلام کردند که از پاسخهای وزیر نفت قانع شدند.
سالک در این جلسه با طرح سوال خود گفت: اقدام معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در عزل و نصب هیات مدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس خلاف قاعده و قانون صورت گرفته است.
وی خطاب به زنگنه ادامه داد: در دوران وزارت شما تغییرات مدیریتی بارها رخ داد و باعث برکناری مدیران قبلی شده است، به طوری که مدیری سه ماه بعد از روی کار آمدن بدون دلیل برکنار شد.
وی افزود: این که شما مدیرانی در دستگاههای زیرمجموعه خود گذاشته اید که تنها بله قربان گو باشند قابل قبول نیست.
سالک پس از پاسخهای وزیر نفت اعلام کرد که از پاسخهای وی قانع نشده و آن را به رای مجلس گذاشت.
** زنگنه: پیمانکاران تحت هیچ شرایطی حق وارد کردن کالا از خارج را ندارند
وزیر نفت همچنین در ادامه جلسه علنی امروز مجلس به سوال رضا انصاری نماینده داراب و زرین دشت درباره اولویت ها، استراتژی ها، برنامهها واقدامات اجرایی وزارت نفت برای ارتقاء ارتباط صنعت و دانشگاه و تغییر رویکرد صنعت نفت کشور ازتولید منهای تکنولوژی به تولید به علاوه تکنولوژی چیست ، پاسخ داد.
زنگنه گفت: تکلیف کردیم که پیمانکاران یک لیست مفصلی از کالاها را الزاما باید از ایرانیها بخرند بنابراین آنها حق ندارند تحت هیچ شرایطی از خارج کالا وارد کنند تا بتوانیم برای نیروهای داخلی ایجاد اشتغال کنیم .
وی یادآور شد: مهمترین اولویت ما در وزارت نفت توجه به افزایش بازیافت از مخازن نفت و گاز است .
وی ادامه داد: کل ذخایر در جای هیدروکربنی ما 836 میلیارد بشکه است. اما مقداری که با تکنولوژی هایی که در دست داریم و میتوانیم برداشت کنیم 239 میلیارد بشکه است در واقع 29 درصد ازکل ذخایر را میتوانیم برداشت کنیم.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: معنی آن این است که 71 درصد آن در زیر زمین بلااستفاده میماند تاکنون ما 85میلیارد بشکه برداشت کرده ایم و با همین ضرب بازیافت 154 میلیارد بشکه در زیر زمین داریم.
زنگنه یادآور شد: هر یک درصد افزایش بازیافت معادل 8 میلیارد بشکه است یعنی 500 میلیارد دلار ثروت بالا و پایین میشود بنابراین هیچ چیزی مهمتراز ضریب بازیافت نیست.
وی تصریح کرد: تقویت و ارتقای فناوری از طریق ساخت کالاها و تجهیزات راهبردی مورد نیاز است بنابراین ما 10 خانواده کالاهای راهبردی جدا کردایم و دراین راستا قرارداد بستیم که تعداد آن 51 فقره است.
زنگنه افزود: 432 میلیاردتومان و 575 میلیون یورو تجهیرات سرچاهی، پمپهای درون چاهی و شیرهای کنترلی و ایمنی و تجهیزات جانبی و انواع لولهها ، الکتروموتورهای ضد انفجار و لولههای فولادی بخصوص لولههای سی آر ای در این زمینهها قرارداد بسته ایم که سند آنها موجود است.
وی یادآور شد: به موجب مصوبه شورای اقتصادی در سال گذشته قرار شده است بیش از 6میلیارد دلار کار در بخش داخلی فقط به پیمانکاران داخلی داده شود. ما ازپیمانکاران داخلی دعوت کردیم و در این هفته حدود یک میلیارد دلار از این قراردادها امضا میشود.
وزیر نفت با بیان این که تکلیف کردیم که یک لیست مفصلی از کالاها را الزاما باید از ایرانیها بخرند، اظهار داشت: حق ندارند تحت هیچ شرایطی ازخارج وارد کنند تا بتوانیم برای نیروهای داخلی ایجاد اشتغال کنیم و ظرفیتهای داخلی تقویت شود و تکنولوژی داخلی ما تقویت شود.
زنگنه تاکید کرد: مهمترین کار ما در بخش نفت تلاش برای برداشت بیشتر است بنابراین پروژههای مفصلی با 9 دانشگاه معتبر داریم و قراردادهایی بسته ایم تا برای افزایش برداشت از میادین نفتی مطالعه کنند و هرسال اعتبار آنها را نیز تامین میکنیم و حتی برای آزمایشگاهها دلار میپردازیم که پیشرفت زیادی هم کرده اند.
وی ادامه داد: نخستین کار ما تاسیس انستیتو در دانشگاه هایی بود که رشته مهندسی نفت داشتند؛ در جریان این قراردادها اساتید و دانشجویان با ما همکاری کرده و در جریان عملیات واقعی توسعه صنعت نفت قرار میگیرند.
زنگنه یادآور شد: از سال 76 در ادامه کار شرکتهای پیمانکار عمومی GC، شرکت پتروپارس را ایجاد کردیم که اقدامات خوبی داشت و کار جدیدی در جریان قراردادهای نفتی صورت دادیم که شرکتهای خارجی در کنار قراردادهای خود دانش فنی و مهندسی را نیز منتقل کنند که در این راستا 17 شرکت ایرانی صلاحیت داشتند تا شریک خارجیها شوند.
وزیر نفت به پروژههای پایین دستی صنعت نفت و گاز اشاره کرد و گفت: از این طریق تلاش کردیم فناوری خط تولید را در داخل ایجاد کنیم و در پتروشیمی تدوین دانش فنی پلی اتیلن، پروپان و غیره را داشتیم و در این زمینه با دانشگاههای درجه یک قرارداد بسته و پروژههای متعددی انجام دادیم.
**نماینده داراب از پاسخهای وزیر نفت قانع شد
انصاری نماینده مردم داراب نیز در این جلسه با طرح سوال خود از وزیر نفت درباره اولویت ها، استراتژی، برنامهها و اقدامات اجرایی وزارت نفت برای ارتقا ارتباط صنعت و دانشگاه و تغییر رویکرد صنعت نفت کشور از تولید منهای تکنولوژی به تولید به علاوه تکنولوژی گفت: نقش اساسی در وزارت نفت حاکم است بهطوری که نگاه حاکم بر مدیریت صنعت نفت کشور از بدو تولد تا امروز متاسفانه نگاه به خارج و در حقیقت آماده خوری است.
وی افزود: شرکتهای نفتی توانمندی که در دنیا به نام غولهای نفتی شکل گرفته است باعث شده که مدیران ما در صنعت نفت و شیفتگی خاصی به صنعت نفت خارجی داشته باشند.
نماینده مردم داراب در مجلس دهم ادامه داد: خودباختگی و علاقه به خرید از خارج از سوی مدیران نفتی باعث شده است که صنعت سازی و توسعه تکنولوژی در صنعت نفت ایران جایگاه خود را پیدا نکند.
انصاری تصریح کرد: اگر وزیر نفت اتاق فکری برای بهبود تکنولوژی در صنعت نفت ایجاد کند، از به رای گذاشتن سوال خود انصراف میدهم که نهایتا وزیر نفت با این موضوع موافقت کرد.
سیام*9121**1058**1336
انتهای پیام /*