معاون توسعه منابع انسانی شهردار تهران:
در حوزه کسب و کارهای نوین به مقتضیات نسلی توجه کنیم
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران-ایرنا- معاون توسعه منابع انسانی شهردار تهران گفت: با توجه به تغییرات بین نسلی و فرهنگ جدید کسب و کار، نمیتوان فرهنگ کار نسل قدیم را برای نیروی انسانی جدید که در دوران اینترنت رشد کرده اند اعمال کرد؛ لازم است به مقتضیات نسلی توجه ویژه داشت.
تبسم مهر - تهران-ایرنا- معاون توسعه منابع انسانی شهردار تهران گفت: با توجه به تغییرات بین نسلی و فرهنگ جدید کسب و کار، نمیتوان فرهنگ کار نسل قدیم را برای نیروی انسانی جدید که در دوران اینترنت رشد کرده اند اعمال کرد؛ لازم است به مقتضیات نسلی توجه ویژه داشت.
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، ابراهیم شیخ روز شنبه در مراسم شانزدهمین کنگره مهندسی شیمی ایران که در دانشگاه امیر کبیر برگزار شد، افزود: امروزه سهم و نقش نیروی انسانی در تولید ثروت تغییر یافته است. به عنوان نمونه در 29 کشوری که روند صنعتی شدن را طی کرده و توانسته اند 79.6 درصد ثروت جهان را تولید کنند، سهم منابع انسانی در تولید این ثروت، تنها 67 درصد است و 16 درصد ثروت فیزیکی اعم از ماشین آلات و تجهیزات و 17 درصد سهم منابع طبیعی است، از این آمارها درمی یابیم که سهم نیروی انسانی در دنیا نقش فزاینده ای در تولید ثروت ایفا میکند.
وی ادامه داد: در ابتدای صنعتی شدن، صحبت از نیروی کار بود و عنوان میشد که چهار عنصر منابع مالی، فیزیکی، زمین و نیروی ارزان کار برای تولید وجود دارد، به مرور نقش منابع انسانی از نیروی کار به منبع و بعد به سرمایه تبدیل شد تا آنجا که امروزه ثروت انسانی، سرمایه تجدیدناپذیر و غیر قابل الگوبرداری به شمار میرود.
شیخ یادآور شد: کشورهای برجسته دنیا به خصوص کشورهای تازه صنعتی شده آسیایی مانند کره جنوبی، سنگاپور و مالزی برای این که بتوانند بیشترین ارزش افزوده را از این سرمایه بدست آورند تمرکز خود را روی کسب و کارهای نو بکار بستند زیرا دریافتند منابع انسانی اهمیت بسیار زیادی در موفقیت کسب وکارهای نو دارد و توجه به آن میتواند در استارتاپها نقش محوری بازی کند.
معاون منابع انسانی شهرداری تهران در ادامه سخنان خود، درباره ماهیت این کسب و کارها گفت: چرخه تولید سازمانی کسب و کارهای نوین در دوران جنینی و کودکی به سر میبرند و سرعت رشد بسیار بالایی دارند. کالاها و خدماتی که تولید میکنند بسیار نو و فناوری پایه هستند. این ویژگیها باعث میشود سرمایههای انسانی که میتواند با کسب و کارهای نو ارزش آفرینی کند، مطابق با ویژگیهای آنها باشد.
وی با اشاره به چند نکته محوری درباره نهادینه شدن کسب و کارهای نو در کشور ادامه داد: باور کنیم که تغییرات بین نسلی و فرهنگ کار جدید به وجود آمده است و نمیتوانیم با فرهنگ کار نسل قدیم با کاربرهایی مواجه شویم که در دوران اینترنت رشد کرده اند چرا که نوع نگرش و فلسفه کار آنان درباره کار متفاوت است پس باید به مقتضیات نسلی توجه ویژه کرد.
به گفته شیخ، ساختن تیمهای کاری موفق باید شکل گیرد تا کسب و کار جدید موفق شوند. نیاز است افراد قدرت و مهارت کار تیمی داشته باشند. همچنین باید جبران خدمات صورت گیرد به این معنا که استراتژی جبران خدمات متناسب با کسب وکارهای جدید نیست و حتما باید افراد در ارزش افزوده و سود و عایدی شریک باشند.
شناسایی استعدادهایی ک در عرصه جامعه وجود دارد هم نکته دیگری بود که به باور شیخ به این کسب و کارها کمک میکند. وی یادآور شد: متاسفانه ما مکانیزم خوبی برای شناسایی استعدادها و خلاقیت نداریم و همینجا از دانشگاهها و انجمنهای علمی و حرفه ای تقاضا میکنم در درون خود دپارتمانی ایجاد کنند تا در حوزه تخصص مربوطه استعداد نسل جوان را شناسایی کنیم تا استارتاپها بتوانند از این نیروی خلاق استفاده کنند.
شیخ تصریح کرد: موضوع ارزشهای کاری در سازمانهای استارتاپی هم مهم است و باید محیط کار آنان کاملا منعطف باشد، ارایه دستورالعملهای کار، زمانهای سخت کاری، در اختیار قرار دادن ابزارهای مشخص کاری بدون انعطاف و دهها موضوع دیگر میتوانند مانعی در برابر استعدادهایی بااشند که آمده اند خلاقیتی را ارایه دهند .
به بیان شیخ، نخبگان و استعدادهای کشور احتیاج دارند محیط کاری منعطف در اختیار داشته باشند تا بتواند خلاقیت ایجاد کنند. باید بدانیم اگر محیط کار غیر منعطف تعبیه کردیم نباید انتظار خلاقیت داشته باشیم.
کنگره مهندسی شیمی ایران که تا اول بهمن در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه مییابد، با محوریت موضوعات مرتبط؛ از جمله پدیدههای انتقال، فرایندهای جداسازی، مدلسازی و شبیه سازی، نانو فناوری، علوم و فناوری پلیمر، فناوری پایدار و سبز، مهندسی محیط زیست و ایمنی، انرژی تجدیدپذیر، صنایع غذایی و دارویی، بیوتکنولوژی، مهندسی پزشکی، استانداردسازی و آموزش در صنایع شیمیایی، دینامیک سیالات محاسباتی، استانداردسازی و آموزش در صنایع شیمیایی برگزار میشود.
علمی*9294*2017
انتهای پیام /*