رییس دفتر مجلس اعلای عراق در تهران:
عراق کانون توطئه چینی آمریکا علیه ایران نخواهد شد
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران - ایرنا - رییس دفتر مجلس اعلا در تهران گفت: تاکید دولت جدید عراق و آقای عادل عبدالمهدی این است که عراق نباید تحت هیچ شرایطی صحنه تقابل و توطئهای علیه جمهوری اسلامی ایران باشد در کانون توطئههای آمریکا قرار گرفته است.
تبسم مهر - تهران - ایرنا - رییس دفتر مجلس اعلا در تهران گفت: تاکید دولت جدید عراق و آقای عادل عبدالمهدی این است که عراق نباید تحت هیچ شرایطی صحنه تقابل و توطئهای علیه جمهوری اسلامی ایران باشد در کانون توطئههای آمریکا قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا ، سفر پنج روزه محمد جواد ظریف به عراق از دید ناظران مسائل منطقه سفر بسیار مهم ارزیابی میشود این سفر در حالی انجام شد که عراق در روزها و هفتههای اخیر کانون رایزنیهای دیپلماتیک شده است.
چند روز قبل از سفر ظریف به عراق، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در چهارچوب سفر منطقه ای خود به این کشور رفته بود. لودریان وزیر خارجه فرانسه و همچنین پادشاه اردن هم هفته گذشته و همزمان با ظریف راهی عراق شدند تا گفت و گوها و رایزنی هایی با مقامات بغداد داشته باشند. این سفرها از جهتی نیز حاکی از این است که عراق پس از یک دوره مبارزه با تروریسم و فائق آمدن بر این پدیده و همچنین شکل گیری دولت جدید در مدار ثبات سیاسی قرار گرفته و انتظار میرود نقش و تاثیرگذاری خود را در تحولات منطقه ای داشته باشد.
در همین خصوص «ماجد غماس» در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا سفر پنج روزه وزیر خارجه جمهوری اسلامی به عراق را سفری بسیار مهم عنوان کرد که در برهه بسیار حساسی انجام شد.
وی افزود: از لحاظ سیاسی و منطقهای تحرکات مشکوک و غیرمأنوس آمریکا و شرکای آن در منطقه در جهت انزوای ایران و محور مقاومت و زمینه چینی برای ضربه زدن به این محور مقدس در حال اجراست.
رییس دفتر مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق یادآورشد: در این برهه حساس لازم است وحدت رویه در سیاستهای منطقه ای و در جهت جلوگیری از هر گونه دخالت خارجی و نظامهای سلطه در منطقه شکل بگیرد و از این جهت این سفر بسیار مهم بود.
وی اظهارداشت: دیدارهای مفصلی که ایشان با سران سه قوه ، وزیر خارجه عراق و همچنین با سران فراکسیونها که تاثیر بسیارعمیقی در روند سیاسی عراق دارند هم از نکات بسیار مهم در این سفر بود.
غماس سفر وزیر امور خارجه به اربیل و اقلیم کردستان عراق را " در چارچوب وحدت عراق " ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر به لحاظ اقتصادی سفر وزیر امور خارجه به عراق اهمیت ویژه ای یافته است و لازم است جمهوری اسلامی ایران روابط اقتصادی خود را با عراق مستحکمتر از قبل کرده و مشکلاتی که دشمنان به دنبال آن هستند را نقش برآب کند. از این جهت همراهی هیئت بزرگی از بازرگانان، تجار و روسای نهادهای اقتصادی با ایشان و حضور ایشان در نشستهای اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به تقابل دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت با دشمنان و اذناب آنها اظهار داشت: شاهد هستیم که تلاش هایی برای دور کردن عراق از محور مقاومت در حال اجراست ولی با توجه به نقش عناصری همچون گروههای مقاومت که بر ضد داعش پیروز شد و همچنین جایگاه مرجعیت دینی این خواب دشمنان تعبیر نخواهد شد و با توجه به روند سیاسی در عراق و تشکیل دولت جدیدی خللی در محور مقاومت ایجاد نخواهد شد.
رییس دفتر مجلس اعلا در تهران درباره دیدار وزیرامور خارجه و ایادعلاوی اظهارداشت: این دیدار در چارچوب دیدار با فراکسیون اصلاح که آقای ایاد علاوی عضو آن است و در دفتر آقای عمار حکیم انجام شد و ما فینفسه این دیدار را بسیار مثبت ارزیابی میکنیم.
غماس افزود:آقای علاوی تاکنون دیدارهایی این چنین با مقامات تراز اول جمهوری اسلامی ایران نداشته و این مسئله حائز اهمیت است که احتمال تغییرات در نقطه نظرات و نزدیک شدن دیدگاههای ظرفین به یکدیگر وجود دارد اما انجام چنین دیداری به نفع دو کشور است.
وی در پاسخ به سوالی درباره تلاشهای دولت آمریکا برای فشار بر ایران از طریق همسایگان ایران اظهارداشت: تاکید هیئت حاکمه جدید عراق و آقای عادل عبدالمهدی این است که عراق نباید تحت هیچ شرایطی صحنه تقابل و توطئهای علیه هیچ کشوری در منطقه باشد و این اشاره به جمهوری اسلامی ایران است که در کانون توطئههای آمریکا قرار گرفته است.
این فعال سیاسی عراقی با اشاره به اذعان آمریکاییها بر موضع صریح و شفاف عراق در قبال ایران اضافه کرد: آمریکا سعی میکند نقاط قوت عراق یعنی حشد الشعبی و گروههای سیاسی مقاومت را محاصره کند که تاکنون با شجاعت مسئولان عراقی موفق نشده است. مسائل دیگر هم وجود دارد که نشان دهنده عزم دولت عراق برای جلوگیری از هرگونه گزندی به کشورهای همجوار مخصوصاً جمهوری اسلامی ایران است.
وی همچنین درباره مراودات تجاری و اقتصادی ایران و عراق اظهار داشت: روابط تجاری و اقتصادی ایران و عراق از مسائل مورد اختلاف عراق و آمریکا هست. آمریکاییها سعی کردند عراق را متقاعد کنند که همکاریها را در بخشهای اقتصادی از جمله برق و گاز قطع کند ولی تاکنون عراق قبول نکرده است.
ماجد غماس در عین حال گفت: اگرچه برخی مسائل و مشکلات بانکی بویژ با توجه به نقش دلار وجود دارد که عراق در حال حاضر نمیتواند نقشی در آن داشته باشد اما در نهایت نظر دولت عراق که برگرفته از دیدگاه مردم این کشور است، این است که نباید هیچ اقدام ایذایی علیه جمهوری اسلامی ایران از عراق انجام شود.
رییس دفتر مجلس اعلا در تهران با تاکید بر ادامه برگزاری نشستهای اقتصادی بین فعالان تجاری و اقتصادی دو کشور گفت: در مسائل اقتصادی طبیعتا سعی شده وخواهد شد در آینده این دیدارها و نشستها ادامه داشته باشد و معوقات و مشکلاتی که به هر دلیل به وجود آمده است، اینها را حل کنند.
سیام**2021**1553
انتهای پیام /*