بهرهبرداری از تجهیزات تصویربرداری نوری از مغز در دانشگاه شهید بهشتی
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - چهار دستگاه و تجهیزات پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز و اپتوژنتیک ساخت محققان و متخصصان کشور تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی به بهرهبرداری رسید.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، محققان کشور در یک تلاش علمی موفق شدند با حمایتهای ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، دستگاههای پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز با روش سیگنال ذاتی، تصویربرداری نوری از مغز به روش استفاده از رنگدانههای حساس به ولتاژ، تصویربرداری نوری به روش اسپکل لیزری و اپتوژنتیک برای استفاده در زمینه علوم اعصاب شناختی در کشور را طراحی و تولید کنند.
با بهرهبرداری از این دستگاهها و تجهیزات طراحی و ساخته شده، متخصصان قادرند به روشهای گوناگون از مغز تصویربرداری کنند.
دستیابی به تکنیک "اپتوژنتیک" برای تحریک و کنترل سیستمهای عصبی از طریق دستکاریهای سیستمهای عصبی و حساس کردن سلولهای عصبی به نور، یکی از موفقیتهای محققان کشور در پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی و مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است؛ بطوری که با استفاده از این تکنیک میتوان بصورت همزمان تحریک نوری و ثبت فعالیت مغز را انجام داد که قابلیت کاربرد بر روی حیوان بیهوش و یا درحال حرکت را داراست.
از سوی دیگر با تلاشهای محققان در دانشگاه شهید بهشتی، همچنین میکروسکوپ لیزری کانفوکال با چهار طول موج و همچنین میکروسکوپ نوری با تابش طرحدار برای تصویربرداری با دقت بالا ساخته شده و مراحل تحقیقاتی نهایی خود را طی میکند.
بر اساس اعلام ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی، با بهرهبرداری از تجهیزات حوزه نورواپتیک در پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی، محققان حوزه علوم اعصاب شناختی در سراسر کشور میتوانند از خدمات این دستگاهها برای انجام فعالیتهای تحقیقاتی در حوزههای علوم اعصاب شناختی استفاده کنند.
انتهای پیام