آخرین مطالب

صنعت خوراک دام و طیور؛ تشنه سرمایه های داخلی و خارجی اقتصادی

صنعت خوراک دام و طیور؛ تشنه سرمایه های داخلی و خارجی

  بزرگنمایی:
تهران- تبسم مهر - کارشناسان صنعت دام، طیور و آبزیان بر این باورند که با توجه به تامین یارانه ارزی واردات نهاده ها از سوی دولت، می توان تولید و اشتغال در این صنعت را با جذب سرمایه داخلی و خارجی رونق بیشتری داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی تبسم مهر ، امسال دولت با اصلاح سیاست نظام ارزی متعهد شد نهاده های دام و طیور را با ارز 4200 تومان وارد کند تا هزینه های تولید کاهش یابد.
صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان با ظرفیت اسمی 23 میلیون تن تولید سالیانه می تواند در ارتقای تولید، اشتغال و ارزآوری نقش بسزایی داشته باشد؛ در حالی که به گفته کارشناسان، اکنون این صنعت با 10 میلیون تن ظرفیت، یعنی 50 درصد توان خود کار می کند.
طبق آمارها، نیاز سالیانه کشور به انواع خوراک دام، طیور و آبزیان 19 میلیون تن است.
پارسال 9 میلیون و 896 هزار تن انواع خوراک در کشور تولید شد؛ از این میزان پنج میلیون و 645 هزار تن خوراک دام، سه میلیون و 960 هزار تن خوراک طیور و 291 هزار تن خوراک آبزیان بود. 
صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان کشور دارای 70 سال قدمت است. اکنون 645 واحد تولیدی در این زمینه فعالیت دارد و این صنعت توانسته است برای 399 دامپزشک، 492 متخصص تغذیه دام، دامپروری و علوم دامی، یک هزار و 100 تکنسین فنی و 12 هزار کارگر به طور مستقیم شغل ایجاد کند که 89 درصد شاغلان را مردان و 11 درصد را بانوان تشکیل می‌دهند.
55 واحد تولیدی معادل 12 درصد خوراک دام، طیور و آبزیان را تولید می‌کنند که به دلیل رعایت همه جوانب بهداشتی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.
اکنون 98 درصد خوراک آماده دام کشور در کارخانه های خوراک دام، طیور و آبزیان و بخشی در واحدهای پرورشی تولید می شود و فقط 2 درصد آن وارداتی است.
گزارش ها نشان می دهد پارسال ارزش کنسانتره و خوراک کامل وارداتی بیش از 74 میلیون دلار بود.
پارسال صادرات خوراک آماده دام، طیور و آبزیان به بیش از 186 هزار تن با ارزش بیش از 74 میلیون دلار رسید که نسبت به سال 1390 از نظر حجمی 139 درصد و از نظر ارزشی 135 درصد رشد داشت.

** برخورداری 39 کارخانه تولیدکننده خوراک دام از شناسه آی.آر 
رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان در گفت و گو با ایرنا درباره ظرفیت های این صنعت گفت: اکنون 39 کارخانه تولید خوراک دام و طیور (معادل 8.5 درصد کل آنها) شناسه آی.آر دارند که بدون طی کردن بروکراسی اداری برای دریافت مجوزهای مختلف می توانند صادرات انجام دهند؛ 63 واحد نیز در حال دریافت این کد هستند.
شناسه آی.آر این امکان را به تولیدکنندگان می دهد که در مدت زمان کوتاه تری و بدون گذراندن مراحل اداری، محصول خود را به بازارهای صادراتی ارسال کنند.
«مجید موافق قدیری» ادامه داد: در پنج سال گذشته خطوط تولیدی 345 کارخانه (75 درصد) به روزرسانی شده و 97 کارخانه معادل 21 درصد نیازمند به روزرسانی است که از معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی انتظار داریم سال آینده اعتبار لازم را برای این امر اختصاص دهد. 
به گفته موافق قدیری، اکنون 59 واحد تولیدی با شرکت‌های مطرح خارجی مشارکت می کنند و 51 کارخانه تولیدی در بخش خوراک دام، طیور و آبزیان سابقه صادرات دارند که محصولات خود را 17 کشور دنیا صادر می‌کنند اما 78 درصد کارخانه ها برنامه صادراتی ندارند. 
وی درباره کشورهای سازنده ماشین آلات خوراک دام اعلام کرد: 131 واحد تولیدی صنعت خوراک دام و طیور از دستگاه ها و ماشین آلات خارجی، 186 واحد از ماشین آلات داخلی و 132 واحد نیز از ترکیب آنها استفاده می کنند. 
این فعال صنعت دام و طیور تاکید کرد 20 واحد تولیدی خوراک دام، طیور و آبزیان کشور تحت لیسانس فعالیت می کنند و 14 واحد تولیدی در سازمان های بین المللی ثبت اختراع کرده اند. 

** ارزش بیش از 100 میلیارد تومانی تولیدات سالیانه دامی کشور
به گفته معاون تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی، در چند دهه اخیر ارزش تولیدات دامی کشور سالیانه به بیش از 100 میلیارد تومان رسیده است.
«مرتضی رضایی» در همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت خوراک، دام، طیور و آبزیان که این هفته در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، از صنعت تولید خوراک دام به عنوان که یکی از حلقه های تولیدات دامی یاد کرد و گفت: طبق برآوردها امسال 10 میلیون 700 هزار تن شیرخام، تا 2 میلیون و 400 هزار تن گوشت مرغ، 870 هزار تن تخم مرغ و 850 هزار تن گوشت قرمز تولید می شود. 
وی افزود: تغییر نرخ ارز سبب می شود صادرات محور بودن سرلوحه کار تولیدکنندگان کشور قرار گیرد و این نوید خوبی برای تولیدکنندگان است که برنامه ریزی درازمدتی برای تولید و کسب بازارهای صادراتی داشته باشند. 
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: خوراک دام فقط مخلوط کردن مواد خوراکی با یکدیگر نیست بلکه باید با فناوری و فرموله کردن غذای دام ارزش غذایی خاصی پدید آید که کیفیت غذا، سلامت مواد اولیه، سلامت دام و انسان را در پی داشته باشد. 
به گفته وی، اکنون فناوری لازم در این زمینه در کشور وجود دارد؛ البته باید ابتدا به نیاز بازارهای داخلی توجه کنیم؛ زیرا نزدیک 20 میلیون پوند ظرفیت تولید ماده خوراک آماده دام در کشور وجود دارد، در حالی که فقط 50 درصد آن فعال است.
«این آمار 2 پیام دارد: یعنی هم ظرفیت افزایش تولید در کشور داریم و هم فرصت جذب بازارهای صادراتی به وجود آمده است».
وی تولید خوراک آماده دام را در کشور دارای مزیت دانست و گفت: اکنون قیمت حامل های انرژی، دستمزد و حمل و نقل در کشور ما نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه کمتر است؛ بنابراین با استفاده بهینه از این امکانات می توان تولید بیشتر و جذب بازارهای صادراتی را داشت.
«آزادسازی صادرات گوشت مرغ می تواند صنعت مرغ مادر، مرغ اجداد، جوجه یک روزه و در نهایت صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان را رونق بخشد و ارز ناشی از صادرات غیرنفتی را افزایش دهد». 
البته نهاده های ذرت، کنجاله سویا، افزودنی ها و مکمل ها به عنوان اصلی ترین مواد اولیه در این صنعت وارداتی است. 
به گفته رضایی، هیچ منعی ندارد که مواد اولیه باکیفیت از کشورهای مختلف تامین و وارد شود و در ایران به خوراک آماده دام تبدیل و دوباره صادر شود؛ زیرا این امر در همه کشورهای دنیا متداول است و هیچ مشکلی ندارد، منتهی باید بازارهای داخلی را از لحاظ قیمتی و تامین مواد خوراکی در نظر بگیریم. 
وی ادامه داد: زنجیره تولید یکی از سرفصل های وزارت جهاد کشاورزی در سال های اخیر است تا حلقه های مختلف زنجیره به هم متصل شود. به طور مثال اکنون 50 درصد ظرفیت صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان خالی است؛ بنابراین چه اشکالی دارد که مرغداران فرمول باکیفیتی را سفارش بدهند. 
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: به دنبال تخصیص تسهیلاتی از سوی بانک کشاورزی هستیم تا بتوانیم با تمرکز این اعتبار و گردش نقدینگی در این صنعت، همه حلقه های زنجیره تولید را حمایت کنیم. 

** ارتقای فناوری صنعت خوراک دام؛ نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهادکشاورزی نیز در همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت خوراک، دام، طیور و آبزیان گفت: برای توسعه این صنعت بویژه فناوری به سرمایه‌گذاری خارجی نیازمندیم. 
«علی اکبر مهرفرد» افزود: گردش مالی صنعت دامپروری در ایران بیش از 50 میلیارد دلار است اما این صنعت کاستی‌هایی دارد و کشورهای دیگر می‌توانند در زمینه تبادل فناوری و سرمایه‌گذاری با ما همکاری داشته باشند. 
مهرفرد اضافه کرد: در زمینه ساخت و به روز رسانی ماشین آلات صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان نیز به سرمایه‌گذاری و ارتقای فناوری نیازمندیم؛ زیرا در این بخش برخی از کارخانه‌های ما نیمه‌تمام و حتی قدیمی است. 
وی یادآوری کرد: پارسال 218 میلیون تن مواد خام به ارزش حدود 80 میلیارد دلار از فعالیت‌های کشاورزی حاصل شد که باید برای تبدیل ضایعات به کالاهای مصرفی همچون خوراک آماده دام، طیور و آبزیان سرمایه گذاری شود؛ برای نمونه از حدود 9 میلیون تن چغندر قند، حدود هفت میلیون تن تفاله حاصل می‌شود و می توان از ضایعات آن و همچنین ذرت علوفه ای، جو و نیشکر در خوراک دام استفاده کرد. 
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش توسعه بازرگانی گفت: در صنعت آبزیان رو به توسعه ایم اما در خوراک آبزیان کمترین تولید را داریم؛ به طوری که طبق افق 10 ساله باید پرورش ماهی در قفس به یک میلیون تن برسد که برای تامین خوراک مورد نیاز این بخش نیز سرمایه‌گذاری نیازمندیم. 
به گفته وی، همچنین باید در زمینه تولید استارترها و افزودنی هایی مانند اسید آمینه ها و آنزیم ها سرمایه گذاری شود. 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند