رئیس سازمان فضایی در گفتگو با مهر:
جزئیات برقراری ارتباط ماهواره «پیام» با زمین
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس سازمان فضایی ایران با تشریح جزئیات برقراری ارتباط ماهواره «پیام» با زمین گفت: ماهواره پیام پس از جدا شدن از ماهواره بر با ما ارتباط برقرار کرد.
تبسم مهر - رئیس سازمان فضایی ایران با تشریح جزئیات برقراری ارتباط ماهواره «پیام» با زمین گفت: ماهواره پیام پس از جدا شدن از ماهواره بر با ما ارتباط برقرار کرد.
مرتضی براری در گفتگو با خبرنگار مهر ، افزود: این اولین تجربه کشور ما بدین شکل و اندازه بود. هم طراحی و هم ساخت ماهواره کاملا توسط متخصصان داخلی انجام شد. این ماهواره قرار بود سال 87 با همکاری دیگر کشورها و با پرتابگر خارجی پرتاب شود که تا سال 91 امکان پذیر نشد. از همین رو متخصصین ما با غیرت خودشان کار طراحی و ساخت را آغاز کردند و روی پای خود ایستادند.
وی افزود: اکنون در مسیر توسعه این فناوری هستیم. با توجه به اینکه حوزه فضا بسیار پیچیده است، ممکن است تجربیات غیر منتظره ای اتفاق بیفتد.
رئیس سازمان فضایی همچنین گفت: امروز ماهواره پیام در مرحله اول و دوم با موفقیت فعالیت کرد. در مرحله آخر باید برای رسیدن به مدار، شتاب خاصی به ماهواره منتقل میشد که این شتاب حداقل لازم را نداشت.
وی افزود: متخصین تلاش میکنند این مسئله را حل کنند و اکنون تیمی در حال بررسی دلایل این نقص فنی هستند.
برابری اظهار داشت: ماهواره پیام پس از جدا شدن از ماهواره بر با ما ارتباط برقرار کرد. یعنی جی پی اس ماهواره فعال شد و موقعیت را برای ایستگاه زمینی ارسال کرد. ما شاهد بودیم ماهواره فعال شده است.
وی افزود: همچنین تیم متخصص در حال بررسی هستند که ببینید موقعیت دقیق مکانی ماهواره کجا است. اینکه ماهواره سقوط کرده و یا احیانا در کجا ممکن است سقوط کند در دست بررسی است.
رئیس سازمان فضایی همچنین با اشاره به ماهواره دوستی که توسط محققان دانشگاه شریف ساخته شده است و به زودی قرار است پرتاب شود، گفت: دوستی نیز از مدتها پیش تست سازگاری با پرتابگر را آغاز کرده و موفقیت آمیز بوده. تاریخ دقیق پرتاب آن را به زودی اعلام میکنیم. این ماهواره قرار است در مدار 250 تا 350 کیلومتری زمین قرار گیرد. ماندگاری آن 45 روز است و ماهواره تحقیقاتی است.
وی افزود: این ماهواره نیز با پرتابگر کاملا بومی به فضا پرتاب میشود.
برابری اضافه کرد: در حال حاضر ماهوارههای «ظفر» و «ناهید 2» در حال تکمیل است و ماهواره «ناهید 1» نیز به پایان رسیده است.