برنامههای برلین برای رویارویی با سناریوهای برگزیت بدون توافق
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک هفته نامه آلمانی در گزارشی موضع برلین در قبال لندن در مسئله برگزیت را سرسختانه ارزیابی کرده و از برنامههای آلمان برای رویارویی با هر سناریویی به ویژه برگزیت بدون توافق خبر داد.
تبسم مهر - یک هفته نامه آلمانی در گزارشی موضع برلین در قبال لندن در مسئله برگزیت را سرسختانه ارزیابی کرده و از برنامههای آلمان برای رویارویی با هر سناریویی به ویژه برگزیت بدون توافق خبر داد.
- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ، روز سهشنبه پارلمان انگلیس با 432 رأی مخالف و 202 رأی موافق، توافق حاصل شده دولت انگلیس با اتحادیه اروپا بر سر خروج از این اتحادیه را رد کرد.
نمایندگان پارلمان انگلیس به توافقی رأی دادند که «ترزا می»، نخستوزیر انگلیس بعد از دو سال مذاکره با اتحادیه اروپا به آن دست پیدا کرده بود. این توافق، قرار بود مکانیسم خروج انگلستان از اتحادیه اروپا را در تاریخ 29 مارس (9 فروردینماه سال 1398 شمسی) مشخص کند .
در این توافق موضوعات مهمی مشخص شده بود، مثل اینکه بعد از خروج انگلیس، شهروندان انگلیسی که در کشورهای اتحادیه اروپا زندگی میکنند مشمول چه قوانینی خواهند شد یا اینکه انگلیس برای خروج بایستی چقدر پول بپردازد. اگر این توافق به تصویب میرسید بایستی در تاریخ 29 مارس به اجرا در میآمد .
شکست توافق برگزیت در پارلمان ضربه مهلکی به دولت ترزا میبود و فرایند پیچیده برگزیت را با ابهامهایی حتی بیشتر مواجه میکند. تاریخ مشخص شده برای خروج انگلیس حدود 70 روز دیگر است و انگلیس به جای نزدیکتر شدن به فرایند خروج از آن فاصله گرفته است .
هفته نامه "اشپیگل" پس از رای منفی پارلمان انگلیس در گزارشی از برنامه ریزی دولت آلمان برای آمادگی به منظور خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا و چگونگی این آمادگی نوشت.
در این مطلب موضع گیری آلمان در برابر نتیجه رای پارلمان انگلیس این طور خلاصه شده است که نامید اما سرسخت و سازش ناپذیر. اینکه نخست وزیر انگلیس نتوانست توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را پیش ببرد به زعم دولت آلمان تلخ بود؛ البته آنگلا مرکل، صدر اعظم و وزرای او این مسئله را آشکار کردند که ترزا می، نخست وزیر انگلیس نباید هیچ امیدی داشته باشد که این توافق یک بار دیگر گشوده شود.
هفته نامه اشپیگل در ادامه نوشت: این بدین مفهوم است که یا یک تاخیر در تاریخ برگزیت وجود خواهد داشت و یا انگلیس بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج میشود. این بخصوص برای انگلیسیها سناریوی وحشتناکی است و البته همین طور برای اتحادیه اروپا و جمهوری فدرال آلمان. آلمان چگونه خود را برای این سناریو آماده میکند و آیا هنوز ظرفی برای مذاکرات مجدد وجود دارد؟
اشپیگل در ادامه نوشت: مرکل و وزاری او درباره تصمیم پارلمان انگلیس درباره توافق برگزیت ابراز تاسف کردند. اما رد این توافق در پارلمان لندن مسئله ای غافلگیر کننده نبود. صدر اعظم آلمان تنها نخست وزیر انگلیس را در قطار برگزیت میبیند و اظهار داشته است که ترزا میباید بگوید چگونه میخواهد به مسیر ادامه دهد. به گفته وی هنوز زمان برای مذاکرات است اما این ابتکار باید از طرف دولت انگلیس بیاید.
"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان هم از انگلیس درخواست کرده است که اعلام کند حالا چه میخواهد. به گفته وی زمان بازی تمام شده است.
در عین حال آلمان امید زیادی به یک همه پرسی دوم و شانس باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا ندارد. اما به زعم جمهوری فدرال آلمان لندن میتواند کمی زمان بیشتری دریافت کند. "پیتر آلتمایر"، وزیر اقتصاد آلمان ابراز عقیده کرده است که اتحادیه اروپا میتواند تاریخ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را کمی تمدید کند.
"اولریک دمر"، معاون سخنگوی دولت آلمان هم کمی موضع محتاطانهتری اتخاذ کرده و گفته این مسئله ای است که ما همچنان با آن درگیر خواهیم بود.
اشپیگل در ادامه نوشت: دولت آلمان به نظر میرسد مانند شرکای اروپایی خود آماده نیست همچنان با انگلیس در جریان برگزیت راه بیاید. آلتمایر تاکید کرده است که توافق برگزیت عمدتا غیر قابل مذاکره است. به نوشته رویترز مرکل نیز در یک نشست کمیسیون سیاست خارجی این مسئله را آشکار کرده است که مذاکرت مجددی درباره توافق برگزیت وجود نخواهد داشت.وی در عین حال مذاکرات درباره مناسبات آینده با انگلیس را رد نکرده و هم زمان گفته است که در این باره باید با دیگر سران اتحادیه اروپا صحبت شود.
"زیگمار گابریل"، وزیر امور خارجه سابق آلمان هم روز چهارشنبه و بعد از رد توافق برگزیت از طرف پارلمان انگلیس اعلام کرده است که اتحادیه اروپا باید با یک پیشنهاد به انگلیس رو آورد.
البته در طرح موسوم به Backstop که بسیاری از افراط گرایان انگلیس آن را کاملا رد میکنند دولت آلمان هیچ جای مانوری نمیبیند. هایکو ماس بر این عقیده است که اجرای این طرح ضروری است تا ما به این ترتیب از این مسئله جلوگیری کنیم که دوباره مرزهای سخت بین ایرلند و ایرلند شمالی شکل گیرد.
به این ترتیب مذاکرات مجدد تنها میتواند تغییرات ظاهری در توافق برگزیت ایجاد کند. به سختی این مسئله قابل تصور است که این راهکار منجر به کسب اکثریت در پارلمان برای طرح برگزیت ترزامی شود.
طرحی موسوم به Backstop یا «پشتیبان» یکی از راههای پیشنهاد شده برای حل این معضل است که با اجرای آن از بازگشت «مرز سخت» یا همان مرز فیزیکی بین دو ایرلند جلوگیری شده و بریتانیا موظف میشود برای مدتی محدود در چارچوب مقررات گمرکی اتحادیه اروپا عمل کند .
طرح «پشتیبان» میتواند از وقوع آتش درگیری دوباره میان دو ایرلند جلوگیری کند. اما این طرح تنها یک راهحل موقت برای مرز تجاری میان بریتانیا و ایرلند شمالی است. اتحادیه اروپا همواره تاکید کرده که هیچ تغییری را در توافق منعقدشده با بریتانیا نمیپذیرد .
اشپیگل در ادامه این گزارش نوشت: بعد از سه شنبه شب این مسئله محتملتر شده است که انگلیس بدون توافق اتحادیه اروپا را ترک کند.اولاف شولتز، وزیر دارایی آلمان و معاون مرکل در این باره گفته است که البته این بدترین همه سناریوها میتواند باشد. وی همزمان از آمادگی دولت آلمان برای انجام اقدامات احتیاطی به منظور به حداقل رساندن عواقب منفی برگزیت سخت خبر داده است.
چنین خروجی هزینههای میلیاردی را به آلمان تحمیل میکند. یک بررسی موسسه بروگل بروکسل اخیرا نشان داده است که یک خروج نامنظم هزینه مالی حدود 4.2 میلیارد یورو را تا پایان سال 2020 به آلمان تحمیل میکند.
رئیس اتاق بازرگانی آلمان هم درباره آسیبهای اقتصادی خروج سخت انگلیس هشدار داده و گفته چنین خروجی میتواند بازده اقتصادی آلمان را 0.2 و یا 0.3 درصد کاهش دهد.
معاون سخنگوی دولت آلمان هم اظهار داشته است که دولت آلمان با فشار بالا در این راستا کار میکند تا برای همه سناریوها آماده باشد. به گفته وی کابینه طرحهای قانونی را مد نظر دارد که قواعد دوران انتقال و گذار انگلیس حتی درباره یک برگزیت سخت را پیش بینی میکند.
هشدار اتحادیه اروپا در پی رأی منفی پارلمان انگلیس به توافق برگزیت
بر این اساس آلمانیها و انگلیسی هایی که بعد از خروج انگلیس همچنان در کشور دیگری زندگی میکنند باید حمایتهای اجتماعی خود را دریافت کنند. از جمله این خدمات بیمه بیماری، بیکاری و تصادفات و بازنشستگی است.
همچنین یک طرح قانونی وزارت کار آلمان مقرات مربوط به حمایتهای شغلی، بازنشستگی جزئی و اشتغال موقت را پیش بینی میکند.
همچنین مقرر شده که دانشجویان و کارآموزان بعد از برگزیت نامنظم هم همچنان وامهای دانشجویی را دریافت کنند.
از طرفی یک قانون مالیاتی مربوط به برگزیت هم باید معایب این اتفاق را برای شرکتها برطرف کرده و بازار مالی آلمان را پایدار نگه دارد.
بهر حال ترزا مینخست وزیر انگلیس توانست در جلسه رأی عدم اعتماد مجلس عوام باز هم مهمترین مقام اجرایی این کشور باقی بماند .
325 نماینده پارلمان با رأی عدم اعتماد به ترزا میمخالفت کردند و در مقابل 306 نفر خواستار برکناری وی بودند و به این ترتیب با اختلاف 19 رأی خانم مینخست وزیر بریتانیا باقی میماند و باید روند خروج از اتحادیه اروپا را پیگیری کند .
گذر زمان نشان خواهد داد که با نزدیک شدن به تاریخ مقرر برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آیا دولت آلمان در قبال این مسئله انعطاف پذیری بیشتری از خود نشان خواهد داد.
انتهای پیام/