مربی دروازه بانهای پرسپولیس:
نشست «بررسی کنوانسیون پالرمو» در قم برگزار شد
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - قم- ایرنا- نشست خبری تشکلهای حوزوی با موضوع «بررسی کنوانسیون پالرمو» با هدف تبیین مواضع حوزه علمیه در مورد لوایح FATFو پالرمو روز پنجشنبه با حضور چهار تَن از اساتید و کارشناسان حوزوی در مرکز خبر حوزه قم برگزار شد.
تبسم مهر - قم- ایرنا- نشست خبری تشکلهای حوزوی با موضوع «بررسی کنوانسیون پالرمو» با هدف تبیین مواضع حوزه علمیه در مورد لوایح FATFو پالرمو روز پنجشنبه با حضور چهار تَن از اساتید و کارشناسان حوزوی در مرکز خبر حوزه قم برگزار شد.
به گزارش ایرنا، عضو هیات علمی دانشگاههای قم در این نشست با اشاره به مغایرت پالرمو(کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی) با شرع و قانون اساسی، گفت: کنوانسیون پالرمو در سال 2000 به تصویب رسیده و کشورهای زیادی هم با فضاسازیهای بین المللی به این کنوانسیون پیوسته اند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا باقرزاده افزود: پیوستن به پالرمو برای کشوری که در شرایط عادی قرار دارد و میتواند با چند شرط به کنوانسیون بین المللی بپیوندد با کشوری مثل ایران که پنجه در پنجه استکبار انداخته فرق دارد و این دو نباید با هم مقایسه شوند.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال بر اساس معاهده ام پی تی قرار بود کشورهای فاقد دانش هسته ای، تکنولوژی این علم داده شود، ولی این معاهده نه تنها برای ایران هیچ مفادی نداشته، بلکه امروز تعداد اندک مراکز هسته ای ما هم زیر دوربینهای شدید آژانس قرار دارند.
وی ادامه داد: عضو کنوانسیون شدن جز در منگنه قرار گرفتن مزیتی برای ایران نخواهد داشت و رد شدن این لایحه( پالرمو) از سوی شورای نگهبان نشان دهنده غیرشرعی بودن آن است.
باقرزاده تصریح کرد: مواد این کنوانسیون باعث میشود دستگاه اطلاعاتی، قضایی و پلیس ایران به ضابط قضایی نهادهای قضایی بین المللی تبدیل شود که در این صورت بیشتر تحت فشار خواهیم بود.
وی با بیان این که از نظر اجتماعی و سیاسی به نظر میرسد پیوستن ما به این کنوانسیون فشارها را بر ما تشدید خواهد کرد، گفت: از جمله مواد کنوانسیون پالرمو این است که باید جرایم سازمان یافته بین المللی را تحریم مالی کنیم که تروریسم و پولشویی نمونه هایی از آن هستند؛ اگر سازمان ملل متحد اعلام کند که سپاه تروریسم است دولت ملزم است آن را تحریم کند.
باقرزاده با بیان این که دنیا با قراردادهای بین المللی دایره مسلمانان و مستضعفان را تنگتر میکند، افزود: به طور حتم کنوانسیون پالرمو خلاف شرع، خلاف اصل نفی سلطه، خلاف حمایت از نهضتهای آزادی بخش که در قانون اساسی آمده و خلاف استقلال ملی است و سازمان ملل متحد میتواند موارد حاکمیتی ایران را هم نقض کند.
عضو هیات علمی دانشگاههای قم همچنین با اشاره به دستاوردهای 40 سال گذشته، بیان کرد: اگر جامعه و حکومت فاسد داشتیم مفسد را محاکمه نمیکرد و اسمش را در رسانه نمیبرد، مردم خدا را شکر کنند که نظام جمهوری اسلامی اسم مفسدان اعلام میشود وبا فساد مخالف است و دزدگیر دارد.
* عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)قم نیز در این جلسه گفت: آمریکاییها و اردوگاه غربی در 40 سال دوران انقلاب نشان دادند که دشمن ما و در هر شرایط و فرصتی به دنبال ضربه زدن به انقلاب هستند.
حجت الاسلام والمسلمین قاسم روانبخش افزود: تجربه تاریخی نشان میدهد هر کجا جریان غرب گرا به دشمن اعتماد و فکر کرد از طریق نزدیک شدن به دشمن مشکلات حل میشود، بر مشکلات شما افزوده شده است.
وی افزود: وقتی چنین تجربه هایی داریم، چرا مجددا به دشمن تکیه میکنیم تا در FATF و CFT برای ما کاری کند، در حالی که وزیر امور خارجه نیز اعلام کرده است که این لوایح دردی از فشارهای اقتصادی کم نمیکند.
وی تصریح کرد: غرب گرایان فکرشان اینطور شکل گرفته که جز از طریق غرب راهی برای پیشرفت نیست ،به جای ما میتوانیم، ما نمیتوانیم را باور دارند و میگویند باید مدیر از خارج کشور وارد کنیم و دست از اسلام حداکثری دست برداریم و اسلام حداقلی را جایگزین کنیم.
روانبخش با بیان این که دولت و مجلس برخاسته از مردم است، گفت: در طول 40 سال مردم مسئولان را انتخاب کرده اند و از این به بعد هم همینطور خواهد بود.
وی با اشاره به آثار برجام، بیان کرد: پس از برجام تحریمها بیشتر شد، ارزش پول ملی پایین آمد، فساد اداری بیشتر شد؛ اینگونه نیست که کنوانسیون پالرمو جلوی اختلاس را بگیرد، اینکه بخواهیم معاهده خارجی را امضا کنیم تا آنها مشکلات ما را حل کنند غیرممکن است و خودشان دچار پول شویی و مشکلات هستند.
وی اضافه کرد: حمایتهای غرب از تروریسم دولتی اسراییل غاصب و عربستان نشان میدهد آنها دغدغه ای برای مبارزه با تروریسم ندارد و اینگونه نیست که با مفسدان ما در داخل مبارزه کنند.
روانبخش گفت: از مجمع تشخیص مصلحت نظام و از ریاست مجمع که شخصیت حوزوی است انتظار داریم با توجه به نظری که مقام معظم رهبری راجع به لوایح FATF ارائه دادند و همچنین نظر شورای نگهیان، مراجع تقلید و فقها این لایحه را بررسی نمایند.
* نماینده تشکلهای قرارگاه اساتید و طلاب انقلابی حوزه علمیه قم نیز در ادامه این نشست گفت: فلسفه انقلاب ما آشتی دادن بشریت مستضعف با فلسفه خلقت و انسانیت است، در حالی که عهدنامههای بین المللی و به ویژه کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته در تضاد کامل با مبانی انقلاب است.
حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر گرجی افزود: این قانون و عهدنامه هایی که دشمن بر ما تحمیل میکند در تقابل صددرصدی با گفتمان انقلاب اسلامی است.
وی اضافه کرد: گفتمان انقلاب ما تاکید و تصریح دارد در هر جای دنیا هر مظلومی ندا سر دهد که به داد ما برسید وظیفه ماست که کمک کنیم، اما قانون مبارزه با پولشویی میگوید باید به افرادی کمک کنید که از نگاه سازمانهای بین المللی جزو تروریسمها نباشند.
گرجی همچنین با اشاره به موضوع برجام تاکید کرد: همینطور که غربیها تعهداتی که در برجام داشتند یا انجام ندادند یا متوقف کردند ما هم باید تعهداتی که در برجام داریم را مادامی که آنها انجام نداده اند متوقف کنیم و سانتریوفیوژها را فعال کنیم.
* عضو نهضت مبلغان گفتمان انقلاب اسلامی نیز در این نشست گفت: اینکه رسما اعلام میکنیم تحریمها را دور میزنیم، غرب به این کار میگوید پولشویی و از مهمترین استدلالهای FATF این است که بانکهای بین المللی با ما کار نمیکنند مگر این که FATF اجرا شود.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن حسینی افزود: آمریکا بانکها و شرکتهای خصوصی دنیا را تهدید میکند که شما باید برای من اثبات کنید که با نهادهایی که در ایران تحریم کرده ایم کار نمیکنید؛ با اجرای FATF مشخص میشود که با نهادهای تحریمی تراکنش انجام میشود یا نه.
وی ادامه داد: یکی از مسئولان بانک مرکزی اعلام کرد راهکار ما برای حل این مشکل این است که نهادهای تحریمی در داخل با یکدیگر کار کنند تا مشکل به وجود نیاید.
کنوانسیون ملل متحد علیه جرائم سازمانیافته فراملی(پالرمو) از معاهدههای چندجانبه مورد حمایت سازمان ملل متحد است که در 15 نوامبر 2000 با قطعنامه مجمع عمومی این سازمان به تصویب رسید.
طرح کنوانسیونی این معاهده در دسامبر 2000 در پالرموی ایتالیا برای امضای دولتها مفتوح شد و به امضای 147 دولت رسید به همین دلیل به این کنوانسیون، کنوانسیون پالرمو نیز گفته میشود.
/2085/ 6133/
انتهای پیام /*