آخرین مطالب

در میزگرد ایرنا مطرح شد:

نهادینه سازی ورزشهای همگانی نیازمند عزم ملی ورزشی

نهادینه سازی ورزشهای همگانی نیازمند عزم ملی

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - اصفهان- ایرنا- تغییر ساختاری مدیریتی و رفتاری، تامین زیرساختها، اجرای قوانین، توزیع عادلانه امکانات و دسترسی آسان، داشتن برنامه، بازنگری دستور العمل ها، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از راهبردهایی است که کارشناسان حاضر در میزگرد ایرنا برای نهادینه سازی ورزش همگانی مطرح کردند.

تبسم مهر - اصفهان- ایرنا- تغییر ساختاری مدیریتی و رفتاری، تامین زیرساختها، اجرای قوانین، توزیع عادلانه امکانات و دسترسی آسان، داشتن برنامه، بازنگری دستور العمل ها، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از راهبردهایی است که کارشناسان حاضر در میزگرد ایرنا برای نهادینه سازی ورزش همگانی مطرح کردند.

به گزارش ایرنا، با رشد توسعه ورزش در جهان، سازمانی به نام "ورزش برای همه"در سال 1984به عنوان یک سازمان از سوی کمیته بین المللی المپیک به رسمیت شناخته شد و در ایران به طور رسمی از سال 1358با عنوان ورزش محله ای آغاز و در 1362 به صورت تشکل قانونی تحت عنوان جهاد تربیت بدنی رسمیت یافت و رشد و گسترش آن به عنوان نخستین وظیفه قانونی تمامی نهادهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران تعیین شد.
فدراسیون ورزش‌های همگانی جمهوری اسلامی با هدف ایجاد امکانات و بستر مناسب به منظور ایجاد نشاط و شادابی در مردم و به دنبال آن بالا بردن سطح مهارت‌ها در سال 1371بر اساس اساسنامه فدراسیون‌ها تشکیل شد که این فدراسیون در جهان به نام مخفف TAFISA و در آسیا به نام مخفف ASFA فعالیت می‌کند.
اگرچه آمار دقیقی موجود نیست اما به تاکید شماری از کارشناسان در زمان حاضر دست کم پنج درصد و برخی می‌گویند20 درصد مردم ایران ورزش می‌کنند، با این حال اگر بخواهیم به ساده‌ترین تعریف ورزش همگانی برسیم این است که عامه مردم به ورزش حتی در زمان کوتاه با توجه به امکانات موجود و شرایط بپردازند که شامل پیاده روی، دوچرخه سواری، کوهپیمایی، دوهای عمومی و ورزش‌های بومی و محلی است.
برای تحقق این امر مهم در جامعه، کارشناسان تاکید دارند باید ضوابط و دستورالعمل‌های را در باره ورزش همگانی اصلاح کنیم و آنچه که در قانون اساسی به ورزش رایگان اشاره دارد محقق و زیرساخت‌ها را در همه محله‌ها و برای همه قشرها آسان فراهم کنیم و رویکرد عدالت محوری داشته و به دنبال ایجاد انگیزه باشیم.
وزارت ورزش و جوانان هم بر پایه سیاست‌های چشم انداز 20 ساله، برنامه‌های عملیاتی خود را در زمینه تربیت بدنی و ورزش همگانی طراحی و تدوین کرد تا با اجرایی کردن آن در مسیر تحقق ایرانی توسعه یافته در افق 1404 حرکت کند و بدین وسیله مشارکت وزارت ورزش و جوانان در رشد و ترقی کشور مشهود شود.
بر اساس آمار موجود، سرانه ورزش‌های همگانی در ایران از 12 دقیقه در سال 92 به 16 دقیقه در سال جاری رسیده است.
سالانه به طور متوسط بیش از یک هزار و 800 میلیارد ریال به بخش ورزش‌‌های همگانی کشور اختصاص می یابد.
بر اساس سند توسعه ورزش‌‌های همگانی تعداد شرکت کنندگان ورزش همگانی در کشور تا سال 1404 به افزون بر 50 درصد خواهد رسید و در این ارتباط 6 طرح در زمینه سند تحول و توسعه ورزش های همگانی در حال انجام است.
همچنین برآیند آمارها نشان می‌دهد میزان مشارکت ورزشکاران در ورزش های همگانی قبل از دولت یازدهم 16 درصد بود و این رقم از سال 92 تاکنون حدود 21 و نیم درصد رشد یافته است.
نکته دیگر این که به گفته کارشناسان میانگین عمر مفید و امید به زندگی در ایران 73 سال است و در هر 20 نفر یک نفر به خاطر ورزش نکردن دارو مصرف می‌کند و 80 درصد مرگ‌ها به دلیل سکته است، آنها معتقدند که بعد از 12 هفته و با تمرین مداوم می‌شود فشار خون را از 61 به 13 کاهش داد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز اصفهان در همین ارتباط میزگردی با عنوان « ضرورت فرهنگ سازی و نهادینه سازی ورزشهای همگانی در جامعه» را با حضور علی رضا ذوالقدر شجاعی دبیر هیات ورزش همگانی استان اصفهان ، علیرضا کمالیان رئیس گروه ورزش همگانی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان، الهام مشکل گشا استاد دانشگاه و نایب رئیس هیات ورزش همگانی استان اصفهان و مهدی سلیمی عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان برگزار کرد.
** توسعه ورزش از مسیر ورزش همگانی میسر می‌شود
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان در این میزگرد ایرنا افزود : بر اساس تئوری‌های مختلف، برای ورزش هرمی در نظر گرفته شده است که ورزش همگانی در پایه و ورزش حرفه ای در راس هرم قرار می‌گیرد.
مهدی سلیمی افزود: توسعه ورزش در مفهوم کلان از مسیر توسعه ورزش همگانی رقم می‌خورد، حتی می‌توان زیربنای تعالی ورزش قهرمانی و حرفه ای را از همین مسیر میسر دانست، حال آنکه عکس آن مصداق ندارد، بدین معنی که سرمایه گذاری بر روی ورزش حرفه ای تاثیر چندانی نمی‌تواند بر روی گسترش ورزش همگانی داشته باشد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد : امروزه با تغییر و ماشینی شدن سبک زندگی مردم و رواج کم تحرکی در لایه لایه زندگی روزمره اقشار مختلف، نیاز به ورزش بیشتر از پیش احساس می‌شود؛ این در حالی است که نتایج پژوهش‌ها در خوشبینانه‌ترین حالت بیش از 20 درصد از افراد جامعه را ورزشکار معرفی نمی‌کنند.
وی اظهارداشت: تعاریف مختلفی برای ورزش‌های همگانی ارائه شده است با این حال می‌توان در جمع بندی آنها اینگونه بیان نمود که ورزش‌های همگانی به مجموعه ای از فعالیت‌های ساده، کم هزینه، غیر رسمی، فرح بخش و با نشاط برای تمامی اقشار مختلف جامعه اطلاق می‌گردد که با اهدافی از قبیل تامین سلامت جسمی و روانی، غنی سازی اوقات فراغت، اجتماعی شدن، دور شدن از زندگی ماشینی و زمینه سازی برای رشد ورزش قهرمانی انجام می‌پذیرند.
**گسترش ورزش نیازمند توسعه سخت افزاری و نرم افزاری است
این استاد دانشگاه ادامه داد : گسترش ورزش در مفاهیم مختلف، نیازمند توسعه سخت افزاری و نرم افزاری است با این حال به نظر می‌رسد که توسعه ورزش همگانی، بر خلاف ورزش قهرمانی که وابسته به ایجاد زیرساخت‌های سخت افزاری فراوان است؛ بیشتر وابسته به فرهنگ سازی بهینه است .
**افزایش سهم ورزش در سبد خانوار نیازمند عزم ملی است
وی اضافه کرد: طبیعی است که افزایش سهم ورزش در سبد زمانی خانوارهای ایرانی نیاز به یک عزم ملی و یکپارچگی و وحدت رویه بین نهادهای مختلف دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان بیان کرد : فرهنگ سازی از مسیر تغییر رفتار مردم، و تغییر رفتار از مسیر تغییر نگرش آنها می‌گذرد، نگرشی که باید از طریق اطلاعات و دانش کاربردی به مردم داده شود.
وی ادامه داد: تغییر نگرش عمومی نیاز به برنامه‌های جدی دارد، حال سوالاتی مطرح است که چه میزان از سهم برنامه‌های ورزشی صدا و سیما متعلق به ورزش‌های همگانی است؟ چه میزان از تیترهای خبری رسانه‌های نوشتاری به ورزش‌های همگانی تعلق دارد؟ چه میزان به دروس تربیت بدنی و ورزش در دانشگاه‌ها و مدارس به نسبت سایر دروس اهمیت داده می‌شود؟
وی بیان کرد : در مقایسه با ورزش قهرمانی و حرفه ای، چه میزان بودجه برای ورزش همگانی در نظر گرفته می‌شود؟ و سوالات مشابه بسیاری که هنگام پاسخگویی، ذهن را اینگونه جهت دهی می‌نماید که ورزش همگانی هنوز اهمیت واقعی خود را پیدا ننموده است.
سلیمی اظهارداشت: رسانه ها، ادارات ورزش و جوانان، هیات ورزش‌های همگانی، شهرداری، آموزش و پرورش، دانشگاه و سایر نهادها می‌توانند با یک وحدت رویه در جهت فرهنگ سازی ورزشی گام بردارند.
به گفته وی مشغله کاری و کمبود، مشکلات و فشارهای اقتصادی، نداشتن انگیزه لازم برای مشارکت، وجود برخی اعتقادات و تفکرات منفی نسبت به مشارکت ورزشی را می‌توان از جمله موانع فردی؛ و نبود وحدت رویه در بین سازمان‌های متولی در حوزه اجرا، ضعف در بهره گیری از افراد متخصص در حوزه‌های مرتبط را نیز از جمله موانع مدیریتی این بخش بیان کرد.
** هدف جذب مردم برای ورزش کردن بود
دبیر هیات ورزشهای همگانی استان اصفهان در میزگرد ایرنا اظهارداشت: هدف از تشکیل فدراسیون ورزش همگانی و هیات‌های استانی این بود که مردم را برای ورزش کردن جذب کرد و برعکس ورزش قهرمانی ، ورزش همگانی با تمام رده‌های سنی و همه اقشار سرو کار دارد.
علیرضا ذوالقدرشجاعی گفت: هدف این بود که مردم را به ورزش جذب تا هزینه پزشکی کم شود که این اقدام‌ها نیازمند فراهم کردن زیرساخت هاست.
وی اظهار داشت: در این راستا یکسری ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی راه اندازی شد که مردم جذب شوند و صبح‌ها به ورزش بپردازند.
ذوالقدرشجاعی اضافه کرد : آمارها مبنی بر این است که 20 درصد مردم ورزش می‌کنند که این چنین نیست و هدف این است تا سال 2020 این امار به 150 درصد برسد.
وی با اشاره به اینکه چگونه این کار را انجام دهیم و با چه وسیله ای و به چه نحوی گفت: به طور معمول برای اینکه کاری انجام شود باید امکانات، موقعیت و شرایط آن فراهم شود تا به هدف خود برسد و با توجه به شرایط فعلی رسیدن به اهداف سخت نیست و در این زمینه با کمک مسئولان و دولتمردان و خود مردم می‌شود به آن رسید.
دبیر هیات ورزش همگانی استان اصفهان اضافه کرد : ورزش‌های همگانی خودش بزرگترین فدراسیون و هیات‌های استانی را نسبت به سایر فدراسیون‌ها و هیات‌های دیگر به خاطر حجم کاری زیاد دارد.
وی تصریح کرد: فدراسیون ورزش‌های همگانی حدود 28 کمیته دارد و در هر کمیته با زیر شاخه‌ها در جمع 63 تا 75 رشته ورزش را با مخاطبین مختلف زیر پوشش قرار می‌دهد.
** دولتمردان به ورزش همگانی توجه ویژه کنند
ذوالقدرشجاعی ادامه داد : در ورزش همگانی علاوه بر بحث همگانی بحث قهرمانی وجود دارد و تیم هایی به مسابقات قهرمانی کشور و حتی خارج از کشور اعزام می‌شوند.
دبیر هیات ورزش همگانی استان اصفهان تصریح کرد : پس در ورزش همگانی باید هر دو بعد را دید همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند "ورزش‌های همگانی پایه همه رشته‌های ورزشی است و دولتمردان باید به این رشته توجه ویژه کنند".
** زیرساخت‌ها برای انجام ورزش همگانی فراهم شود
ذوالقدرشجاعی گفت: اگر توجه ویژه به این ورزش نشود به هدف 50 درصدی که عنوان می‌شود نمی‌رسیم.
وی با بیان اینکه در ورزش‌های همگانی 75 درصد آن مخاطب بانوان هستند، گفت: برخی رشته‌ها تخصصی خانم هاست و باید محیط مناسب برای آنان فراهم شود که اکنون این امکانات فراهم نیست.
ذوالقدرشجاعی با انتقاد از اینکه اماکن ورزشی مزایده گذاشته می‌شوند و در آن هیات‌های ورزشی سهمی ندارند، بیان کرد: در این راستا بخش خصوصی برای درآمد زایی وارد می‌شود و ورزشکاران برای اجاره سال به دردسر می‌افتند.
وی همفکری همیاری و همدلی را در ورزش همگانی مهم برشمرد و گفت: باید محیط فراهم باشد و آموزش‌های لازم در کنار تربیت مربی خوب فراهم شود تا آموزش‌های لازم به مردم داده شود تا آسیب نبینند.
دبیر هیات ورزش همگانی اصفهان معیشت، هزینه بر بودن رشته‌ها و زمان را از جمله عوامل عدم تمایل مردم به ورزش همگانی برشمرد.
**رسانه‌ها کمتر به ورزش‌های همگانی می‌پردازند
وی همچنین بر فرهنگ سازی برای ورزش‌های همگانی تاکید کرد و افزود: رسانه‌ها کمتر به ورزش‌های همگانی می‌پردازند و همیشه به حاشیه‌های ورزش پرداخته می‌شود.
این مسئول ورزشی تاکید کرد: تنوع در ورزش نیست و رسانه‌ها باید مردم را به ورزش سوق دهند و با فرهنگ سازی در بحث ورزش همگانی جامعه سلامت و شاداب باشد.
ذوالقدرشجاعی گفت: نباید مردم را با جایزه و هدایا به ورزش سوق دارد و این مسیر غلط است، چون مقطعی است، مردم باید بدانند ورزش کردن برای سلامتی شان اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه در فدراسیون ورزش‌های همگانی طرح‌ها و برنامه راهبردی خوبی برای ورزش همگانی تدوین شد، افزود: در این راستا باید از این فرصت راهبری استفاده شود و اگر این اقدام‌ها انجام شود می‌شود به اهداف رسید.
دبیر هیات ورزش همگانی استان اصفهان گفت: در کشور چین در رشته‌های جدید سرمایه گذاری شده که همه مدال آور است و ما 52 رشته ورزشی داریم و در قالب رشته‌های همگانی رشته‌های ورزشی جدید آمده است، باید تنوع ایجاد کنیم و سایر رشته‌ها فعال کنیم.
وی با بیان اینکه در مدارس فضای ورزشی وجود ندارد و به آن درست پرداخته نمی‌شود، افزود: در مدارس ورزش نیست به همین دلیل ورزشکار نخواهیم داشت، از مسابقات آموزش و پروش خبری نیست.
ذوالقدرشجاعی با بیان اینکه ورزش همگانی در پارک‌ها و ایستگاه‌های سلامت در حال انجام است ، افزود: رایگان و آسان بودن از خصوصیات ورزش همگانی است و در این زمینه اصفهان همیشه در کشور الگو بوده است.
**در ورزش همگانی برنامه محور باشیم
الهام مشکل گشا نایب رئیس هیات ورزش همگانی استان اصفهان در میزگرد ایرنا گفت: اگر در موضوع ورزش همگانی برنامه محور نباشیم به طور قطع نمی‌توانیم مسائل و مشکلات آن را که یک چالش مهم است و با سلامت روانی و جسمانی مردم گره خورده حل کرد.
وی اظهارداشت: خوشبختانه در ورزش‌های همگانی فدراسیونی تحت عنوان ورزش‌های همگانی در کشور وجود دارد که برنامه‌های خوبی در این زمینه طراحی کرده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه چنانچه این برنامه‌ها اجرا شود به چشم اندازی که فدراسیون متصور شده برای سال 1404 مشارکت 50 درصدی تمام مردم می‌رسیم، اظهارداشت: در واقع چشم انداز سند تحول فدراسیون حرکت به سمت ایرانی فعال و شاداب است.
مشکل گشا بر فرهنگ سازی در ورزش همگانی تاکید کرد و افزود: تا زمانی ورزش و مشارکت ورزشی تبدیل به سبک زندگی مردم نشود اگر هزاران برنامه داشته باشیم عملیاتی کردن آن کار بسیار سختی است.
وی ادامه داد: در این سند تحول بیش از 90 طرح وجود دارد که از جمله توجه به ورزش ادارت، استفاده ار دوچرخه به جای خودرو، استعداد یابی، ایجاد جاده‌های سلامتی در شهرها و همیاران سلامت است.
مشکل گشا بیان کرد : یکی از نقطه ضعف هایی که در این زمینه به نظر من مانع از اجرای طرح‌های سند می‌شود نبود نیروهای انسانی متخصص در هیات‌های ورزش‌های همگانی است.
این استاد دانشگاه اضافه کرد : باید بسترها را در این زمینه فراهم کنیم چون این طرح مدیریت همگانی را هم می‌طلبد و به تنهایی توسط فدراسیون ورزش‌های همگانی و هیات‌های ورزش همگانی استان قابل اجرا نیست و نیازمند همکاری شهرداری ، هیات پزشکی ورزشی و آموزش و پرورش و سایر نهادهایی که باید در این زمینه کمک کنند.
وی افزود: اگر در این زمینه فرهنگ سازی شود و این طرح به درستی انجام شود به افق 1404 و چشم انداز مشارکت خواهیم رسید.
نایب رئیس هیات ورزش‌های همگانی استان اصفهان گفت : مهمترین موانع مشارکتی در ورزش نداشتن علاقه و انگیزه و لذت نداشتن از ورزش است، نداشتن وقت مهم نیست ما در کشور عادت نداریم به ورزش توجه کنیم.
وی با بیان اینکه حلقه مفقوده مدیریت مساله نظارت است، گفت: آیا نظارت بر طرح‌های ورزش‌های همگانی است و افرادی که این طرح را اجرا کنند به آن اعتقاد دارند.
**توسعه ورزش همگانی نیازمند راهبرد و برنامه است
رئیس گروه ورزش همگانی اداره کل ورزش و جوانان اصفهان در میزگرد ایرنا ادامه داد: مولفه هایی که ورزش‌های همگانی می‌شود به آن پرداخت تغییر سبک‌های رفتاری و تغییر ساختاری و مدیریتی است.
علیرضا کمالیان گفت: برای توسعه ورزش همگانی نیازمند استراتژی و برنامه هستیم که چه راهبردهایی برای رسیدن به این چشم اندازها داریم.
وی با بیان اینکه در این راستا به شرایط ایدال نرسیدم و خیلی فاصله وجود دارد، اظهارداشت: در مباحث اقتصادی تحریم‌ها و مسائل اقتصادی با توجه به معیشت مردم بر ورزش تاثیرگذار بوده است و این مانعی شد برای گرفتاری‌های مردم که اولویت اول آنها معیشت باشد و ورزش فراموش شد.
کمالیان مسئولیت‌های خانوادگی، نداشتن فرصت برای ورزش کردن و دغدغه‌های زندگی مردم را از جمله مولفه‌های بنیادینی عنوان کرد که مانع ورزش کردن مردم است.
** دستورالعمل‌های خود را در باره ورزش همگانی اصلاح کنیم
وی با بیان اینکه مردم فواید ورزش را خوب را می‌دانند ، ادامه داد : باید ضوابط و دستورالعمل‌های خود را در باره ورزش همگانی اصلاح کنیم، در قانون اساسی اشاره داشتیم به ورزش رایگان، آیا این محقق شده، آیا زیر زیرساخت‌های آن فراهم شده است ومی توان جوابگوی همه محله‌ها بوده است، آیا مردم می‌توانند ورزش آسان و رایگان داشته باشند و زیر ساخت‌ها می‌تواند جوابگوی مردم باشد ورویکرد ما رویکرد عدالت محور بوده است.
وی تصریح کرد: باید در ضوابط و دستورالعمل‌ها و نگرش مدیران تغییرات ایجاد شود و این مطلب می‌طبد دستورالعمل ها، بخش نامه‌ها و قوانین حمایتی در ورزش؛ برای کمک به ورزش فکری اندیشده شود.
کمالیان با بیان اینکه امروز اگر کسی بتواند در هفته دو سه جلسه ورزش داشته باشد و به ورزش قهرمانی و مدال آوردن فکر نکند و به سلامتی فکر کند آن ورزش است که حتی می‌تواند فوتبال، کاراته و یا تکواندو باشد که همه می‌توانند جزو ورزش همگانی باشد.
رئیس گروه ورزش همگانی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان تصریح کرد : حدود 100 سال است از که واژه ورزش همگانی می‌گذرد و در کشورهای مختلف با نام‌های مختلف بوده، در کشور ما ورزش محله‌ها بود و در زمان حاضر جای خود را پیدا کرده و به ورزش‌های همگانی رسیده است.
وی با بیان اینکه به صورت پراکنده همه ادارات، نهادهای دولتی و حتی بخش‌های خصوصی به ورزش همگانی می‌پردازند، بیان کرد : این در حالی است که همه پراکنده عمل می‌کنند.
کمالیان با تاکید بر روی تمرکز همه این نهادها در ورز ش‌های همگانی اظهارداشت: در این راستا باید ورزش‌های همگانی یک متولی خارج از فدراسیون ورزش همگانی، هیات ورزش‌های همگانی داشته باشیم و نظامی را تدوین کنیم که در آن نظام جامع ورزش همگانی دیده شود و همه ادارات در این امر سهیم باشند به خصوص اداراتی که رویکر آنها فرهنگی است.
به گفته وی در همین استان اصفهان اداراتی که به نوعی موازی کاری می‌کنند تجمیع می‌شوند و با هم افزایی انقلابی در ورزش همگانی اتفاق خواهد افتاد و باعث ایحاد انگیزه در ورزش استان می‌شود.
کمالیان با اشاره به اینکه باید تغییراتی در ضوابط و دستورالعمل‌ها ایجاد کرد و قوانین حمایتی ورزش‌های همگانی بازنگری شود، گفت: هیچ کدام از قوانین درست اجرا نمی‌شود و دنبال ایجاد انگیزه هستیم.
وی با بیان اینکه در حوزه تربیت بدنی در آموزش و پرورش درست توجه نمی‌شود، بیان کرد: آموزش و پرورش می‌تواند از پایه در توسعه و فرهنگ سازی ورزش‌های همگانی و کشف استعدادها در بین دانش آموزان فعال باشد که این چنین نیست.
وی اظهارداشت: بیشتر مدارس حوزه ابتدای معلمان مختصص نیستند و از معلمان عمومی استفاده می‌شود چون ما هدف اصلی را که پایه ورزش ماست را رها کردیم و باید تغییری در نگرش و دانش انجام شود.
کمالیان با بیان اینکه از اینکه در زیر ساخت مشکل داریم مخالف هستم چون در حد مطلوب زیر ساخت‌ها وجود دارد، افزود: هزار و 200 باشگاه ورزشی در استان فعالیت دارد اکنون شهروندان کمتر از 500 متر دسترسی به باشگاه دارند.
وی گفت: دسترسی آسان برای مردم ورزش کردن مردم ایجاد کردیم ولی هزینه‌های ورزش کردن در یکسری رشته گران است.
وی برگزاری المپیاد استعدادهای برتر در راستای شناسایی استعدادهای برتر ورزشی در همه نقاط ، برگزاری جشنواره ورزشی کارکنان دولت در 14 رشته، برگزاری جشنواره جام نشاط و تندرستی ویژه بانوان، طرح ورزش در مهد کودک‌ها با هدف جامعه فعال و پویا را از مهمترین اقدام‌های اداره کل ورزش و جوانان اصفهان در این بخش برشمرد.
8114/6026/
انتهای پیام /*


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند