رقابتهای شطرنج تاتا استیل؛
موازین محیط زیستی در معادن شن و ماسه مازندران رعایت نمیشود
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - ساری- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران فعالیت عمده معادن شن و ماسه در محورهای هراز و سوادکوه در نحوه برداشت، تجاوز به عرصههای منابع طبیعی دارای پوشش، تخریب محیط زیست و رودخانهها را وحشتناک توصیف کرد و گفت: باید همه برای ساماندهی این معادن پای کار بیایند.
تبسم مهر - ساری- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران فعالیت عمده معادن شن و ماسه در محورهای هراز و سوادکوه در نحوه برداشت، تجاوز به عرصههای منابع طبیعی دارای پوشش، تخریب محیط زیست و رودخانهها را وحشتناک توصیف کرد و گفت: باید همه برای ساماندهی این معادن پای کار بیایند.
به گزارش ایرنا، سید یونس حسینی عالمی روز چهارشنبه پس از بازید از 21 معدن شن و ماسه منطقه خطیر کوه سوادکوه به خبرنگاران افزود: بر اساس مشاهدات عینی وضعیت فعالیت همه معادن استان متناسب با اصول در برداشت و موازین محیط زیستی نیست.
وی با بیان اینکه از 21 معدن بازدید شده در منطقه خطیر کوه دستور توقف چهار معدن را صادر کرده ایم، ادامه داد: مابقی معادن نیز باید در آینده نزدیک ساماندهی شوند.
وی با بیان اینکه بیشتر معادن در بستر رودخانه مشغول کار هستند، اظهار داشت: شرائط معادن منطقه خطیر کوه بدتر از هراز است و مدیران ادارات مربوطه باید به صورت جدی پیگیری کنند.
دادستان مرکز استان مازندران با بیان اینکه مصوبه ای را در شورای حفظ بیت المال استان در زمینه ساماندهی معادن شن و ماسه داریم، اظهار داشت: دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم تا وضعیت معادن شن و ماسه سر و سامان داده نشود، دست بردار نیست.
حسینی عالمی گفت: برغم همه این مشکلات اینکه چهار مجوز جدید در عرصه منابع طبیعی دارای پوشش درخت و بوته در منطقه خطیر کوه صادر شده است، جای بسی تاسف دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید نسبت به فعالیت این معادن جلو گیری شود،گفت: این منطقه ظرفیت صدور مجوز جدید را ندارد چرا که مناطق شکار ممنوعه و حفاظت شده است.
وی گفت: امروز شاهد این هستیم که معادن باعث تخریب و ازبین رفتن محل زاد و ولد انواع حیوانات و پرندگان وحشی شدند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران گفت: گردو خاک و سرو صداهای معادن شن و ماسه خطیر کوه به طور کلی وضعیت زاد و ولد و زندگی حیوانات را تحت شعاع قرار داده است و این را مسئولان محیط زیست بر اساس آمار گزارش میدهند و ما نیز آن را لمس کردیم.
حسینی عالمی اظهار کرد: کم و کاری مدیران در انجام درست ماموریتها پذیرفتنی نیست و امروز بدون تعارف مدیران محیط زیست ، منابع طبیعی و صنعت معدن و تجارت شهرستان سوادکوه را برای جوابگویی احضار کرده ایم.
وی توضیح داد: اگر مدیران مسئول در ساماندهی معادن شن و ماسه خطیر کوه به وظایف خود به نحو احسن توجه نکنند، دستگاه قضایی تعارفی نخواهد داشت.
وی گفت: همه مدیران سه قوه با هم رفیق هستیم اما در دفاع از حقوق عمومی و رعایت موازین محیط زیست و منابع طبیعی به ویژه در ساماندهی معادن شن و ماسه کوهی و رودخانه ای استان کوتاهی از هیچ کس پذیرفتنی نیست.
حسینی عالمی افزود: اینکه معادن شن و ماسه در بستر و حریم رودخانه مشغول به کار هستند پس آب منطقه ای مسئول است، ،اینکه معادن در دل درختان و پوشش گیاهی فعالیت دارند،کوتاهی مدیران منابع طبیعی است، معنی ندارد برداشت غلط و غیر مجاز انجام شود و اداره صنعت ومعدن و تجارت بی تفاوت باشد و اینکه معادن موجب تخریب محیط زیست شود، پس محیط زیبست باید پاسخگو باشد.
دادستان مرکز مازندران تصریح کرد: البته باید همکاران قضایی به پرونده منابع طبیعی و محیط زیست به صورت کارشناسیتر رسیدگی کنند و احکامی صادرشود تا باعث جلوگیری از تعارضات غیر قانونی شود.
حسینی عالمی گفت: اگر امرو وضعیت معادن شن و ماسه مازندران وحشتناک توصیف میشود، کوتاهی از من و امثال ماها است.
وی ادامه داد: بسیاری از معادن در چند سال اخیر توقیف و فعالیت آنان به دستور محیط زیست، قضات و منابع طبیعی متوقف شد اما به دلایلی دوباره با دریافت رفع ممنوعیت ،فعالیت میکنند، اما این بار باید به درستی ساماندهی شوند.
وی با بیان اینکه به همین دلیل نیاز به حضور مستمر دستگاه قضایی و ناظرین است، گفت: همه باید در سر و سامان دادن معادن مازندران جدی باشیم و از رسانهها به عنوان زبان مردم انتظار داریم همواره طرحهای مدیران را رصد کنند و مدیران نیز باید پاسخگو باشند.
6990/1899
انتهای پیام /*