بزرگنمایی:
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی از ارتقای سلامت محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: میانگین مصرف کود در بخش کشاورزی از متوسط جهانی کمتر است.
به گزارش تبسم مهر سعید سعادت ظهر چهارشنبه در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر اظهار داشت: اولین اولویت ما سلامت محصولات کشاورزی است که در این راستا تلاشهای خوبی صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: حدود 15 محصول کشاورزی در اولویت ریسک برای پایش سلامت قرار گرفتند که با توجه به اولویتبندی، هشت محصول که عمده مصرف را در جامعه دارند انتخاب شدند که طرح ارتقای سلامت این هشت محصول تدوین شد.
سعادت خاطرنشان کرد: تامین اعتبار این بخش بر عهده سازمان برنامه بود و نشستهایی را در سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور داشتیم و اعتباراتی برای این طرح در نظر گرفته شد که این اعتبارات متناسب با بزرگی طرح نبود.
وی ادامه داد: یک قسمت از اعتبارات این طرح به صورت ملی باید دیده میشد و یک قسمت هم در اعتبارات استان دیده شود که سازمانهای مدیریت استان موظف به برآورد آن شدند.
مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: این طرح دو قسمت مجزا دارد که یک قسمت مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و یک بخش مربوط به وزارت بهداشت است
وی افزود: اولین بحثی که برای تولید محصول داریم این است که به کشاورزان آموزش دهیم چون آموزش برد بیشتری نسبت به اعمال تشویقی و تنبیهی دارد . مسئولان پهنههای کشاورزی، شرکتهای فعال در این زمینه برای تهیه سموم و کودهای کشاورزی و . . . در این زمینه مد نظر هستند.
سعادت با اشاره به اینکه آموزش در سطوح مختلف انجام میشود، ادامه داد: زمانی محصول آلوده خواهد بود که در مصرف سم و کود دقت و نظر را نداشته باشیم و این محصولات در اراضی آلوده کشت میشوند.
وی اضافه کرد: شناسایی این منابع خاک به ما کمک میکند تا در این مناطق آلوده دیگر کشتی صورت نگیرد. طرح پایش خاکهای آلوده از پروژههای در دست اجرا است. تعیین بیشینه مجاز برای مصرف سموم و آفتکشها از دیگر برنامهها است.
مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به شناسایی کشاورزانی که اقدام به محصول کشاورزی گواهیشده میکنند، گفت: در وزارت بهداشت هم تشکیل شناسنامه بهداشتی برای کشاورزانی که اقدام به تولید این محصولات میکنند انجام می شود.
وی اظهار داشت: در این طرح، وزارت بهداشت علاوه بر مراکز عرضه در محل تولید هم پایش و نمونهبرداری را انجام خواهند کرد. محصولات تولیدی دارای کد شناسایی خواهد بود که قابل ردگیری خواهد بود.
سعادت ادامه داد: فروش و عرضه این محصولات نیز از مسائل مهم است. تولید این محصولات هزینههایی در مراحل مختلف هزینههایی دارند که هزینههایی اضافه بر هزینههای معمول خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی مراکزی برای عرضه این محصولات را در دستور کار داریم. محصولاتی که با این روند تولید میشوند قابلیت فروش با قیمت بالاتری را داشته باشند.
مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی افزود: تلاش داریم تولید این محصولات را در استانها و خصوصا استان بوشهر گسترش دهیم و سال آینده این جشن را بگیریم که هر 15 محصول شامل این طرح شوند و با سلامت تولید شوند.
وی اضافه کرد: در مصرف کود و سم مشکل خاصی در کشور نداریم. میانگین مصرف کود 101 کیلوگرم در هکتار است که در ایران 89 کیلوگرم است. در میانگینها مشکلی نداریم ولی نمیتوانیم بد مصرفی را منکر شویم.