به گزارش خبرگزاری تبسم از شهرکرد، دولت دوازدهم هم به پایان رسید و قصه بن ـ بروجن به سرانجام نرسید، پروژهای که به قدمت چهار دولت به درازا کشیده است، پروژهای حیاتی که کمیت و کیفیت آب نیمی از جمعیت مردم استان چهارمحال و بختیاری به آن بستگی دارد.
سنگاندازی وزارت نیرو، تعلل وزارت کشور، عدم تمکین قوانین از طرف برخی مسئولان و کمکاری برخی مسئولان استانی مربوطه، دلایل عقب ماندگی این پروژه حیاتی است، پروژهای که تنها و تنها مرتبط به آب شرب مردم است و ربطی به کشاورزی و صنعت ندارد.
استان چهارمحال و بختیاری با دارا بودن منابع آبی مردمانش در کنار آب تشنه هستند و اگر این پروژه اجرایی نشود نیمی از جمعیت استان با مشکل جدی آب شرب مواجه هستند چنانکه اکنون هم در این خصوص مردم با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
از جمله مردمی که کیفیت و کمیت آب شرب ایشان مناسب نیست و با بیآبی و آب شرب ناسالم دست و پنجه نرم میکنند، آب شرب شهرستان بروجن است که شهرهای بروجن، سفید دشت و فرادنبه، 3 شهر با بیشترین تنش آبی و کیفیت پایین آب شرب است. برای اطلاع بیشتر از وضعیت آب شرب بروجن، به بروجن رفتیم و با فرماندار این شهرستان به گفتوگو نشستیم.
بروجن پیشانی خشکسالی استان
مسعود ملکی، فرماندار شهرستان بروجن در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خصوص وضعیت آب شرب شهرستان بروجن، اظهار داشت: تولید و مصرف آب در شهرستان برابر است و اگر در این شرایط دبی یکی از چاهها کمتر شود و یا خشک شود چه در شهر و چه در روستا باشد قطعا با مشکل مواجه خواهیم بود.
وی افزود: در یک سال و نیم گذشته سفیددشت با مشکل مواجه شد که با تانکر به شکل جیرهبندی از آب استفاده میکردند اما در هشت ماه گذشته با پیگیریها و حفر چاه اکنون مقداری اوضاع بهبود یافته است اما تضمینی وجود ندارد چرا که در بخش مرکزی شهرستان آب دشتها کاهش یافته و املاح دارد و با مشکل بیآبی دست و پنجه مرم میکنیم.
فرماندار شهرستان بروجن با اشاره به اینکه این شهرستان پیشانی خشکسالی استان است، گفت: این شهرستان در حوزه آب با مشکل جدی مواجه است، در یک دهه اخیر خشکسالی در حوزه آب شرب مردم، کشاورزی، دامپروری، باغات و حتی صنعت با مشکل جدی مواجه هستیم.
ملکی با اشاره به پروژه بن ـ بروجن، بیان داشت: سرمایه زیادی برای این پروژه هزینه شده است، در حوزه شهرستان بروجن طول این مسیر و ایستگاهها در حال تکمیل است و تنها شش کیلومتر از این پروژه در شهرستان بروجن باقی مانده که تکمیل میشود، در حوزه شهرستان دغدغهای بابت این پروژه نیست اما باید آب وارد این لوله شود.
آب شرب کافی و سالم بروجن معطل پروژه بن-بروجن
وی افزود: بروجن آخرین نقطه آبرسانی از طریق پروژه بن-بروجن است و این پروژه نیمی از مردم استان را در خصوص آب تامین میکند، کیفیت آب تا این مقطع مشکل بهداشتی حادی ندارد اما آب میتواند استانداردتر باشد.
ملکی اظهار داشت: چرا باید 300 متر زیر زمین به دنبال آب بود در حالی که مزیت استان چهارمحال و بختیاری آب است وقتی آب در سطح وجود دارد و میتواند تمام مناطق این استان را زیرپوشش قرار دهد لزومی ندارد مردم اینگونه تشنه باشند و آب این استان به دیگر استانها انتقال یابد، باید حق و حقوق مبدا رعایت شود.
وی با اشاره به خطر بیآبی در استان، مطرح کرد: مردم استان نجیب هستند و از کشور و مسئولان حمایت میکنند اما این صبر و نجابت هم حدی دارد، انتظار است مسئولان بیشتر پای کار باشند تا مردم دغدغه زیادی در این خصوص نداشته باشند.
http://tabasomemehr.ir/fa/News/80173/تنش-آبی-در-مرکز-آب-ایران-مردم-بروجن-آب-شرب-سالم-ندارند-چرا-پروژه-انتقال-آب-بن-ـ-بروجن-اجرایی-نم