دیپلماسی فعال آمریکا هزاران کیلومتر آنطرف تر علیه صادرات گاز ایران در جریان است، اما در مقابل دیپلماسی ضعیف ایران در این جنگ، حتی توانایی اجرایی نمودن قراردادهای قطعی خود را ندارد.
جنگ خاموش - 16| نقشه خوانی تلاش آمریکا برای حذف ایران از تجارت جهانی گاز/دیپلماسی ما کجای کار است؟
سه شنبه 30 ارديبهشت 1399 - 18:04:14
خبرگزاری تسنیم

کتبر 2017 بود که اولین نفتکش حامل نفت آمریکا در بنادر هند پهلوگیری کرد و ورود رسمی امریکا به بازار پرتقاضای نفت هند به عنوان یک مشتری سنتی نفت ایران کلید خورد.

در ادامه سال 2017 و در سال 2018، امریکا و عربستان، نقشه مشترکی را برای تصاحب بازارهای پتروشیمی ایران در منطقه و جهان پیاده سازی کردند به طوری که عربستان با شناسایی مشتریان ایران و با حمایت و فشار سیاسی امریکا، با ارائه پیشنهاداتی وسوسه انگیز در قالب تخفیف های قابل توجه با قراردادهای درازمدت، سعی در حذف محصولات پتروشیمی ایران از بازار و تصاحب بازار ایران داشت.

این قبیل نقشه ریزی ها و تلاش های آشکار و پنهان امریکا و همپیمانانش برای حذف ایران از بازار انرژی، در تجارت گاز نمودی واضح تر و اقدامی گسترده تر در برداشت. از نخستین مذاکرات ایران با پاکستان و هند برای اجرای خط لوله صلح و صادرات گاز به همسایگان شرقی ایران، امریکا ورود کرد و با تهدید، تطمیع و سیاسی کاری های مغرضانه، بر سر اجرای خط لوله صلح سنگ اندازی کرد. در ادامه تلاش های سیاسی امریکا، هند عملا از این پروژه کنار رفت و پروژه خط لوله صلح به خط صادرات گاز به پاکستان تقلیل یافت.

باز هم امریکا دست از تلاش برنداشت و پروژه صادرات گاز ایران به پاکستان را نیز تحت تأثیر اقدامات مخرب خود قرار داد و برای آنکه نیاز گسترده و روبه افزایش پاکستان به انرژی، به تحقق این پروژه منجر نشود، با به میدان آوردن پول های سعودی، پروژه خط لوله تاپی را به منظور انتقال گاز ترکمنستان به پاکستان از خاک افغانستان، مورد حمایت همه جانبه قرار داد.

بیشتر بخوانید

امریکا برای عدم تحقق صادرات گاز ایران به پاکستان، تلاش برای پاسخ گویی به بخشی از نیاز گازی این کشور را با جایگزینی LNG به جای تأمین از طریق خط لوله در برنامه قرار داد و در این خصوص، علاوه بر اعلام آمادگی برای ارسال LNG امریکا به این کشور آسیایی، پای عربستان و قطر را نیز به مذاکرات گازی با پاکستان باز کرد.

در بیش از یک دهه مذاکرات ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس برای آغاز تجارت گازی نیز رد پای امریکا و کارشکنی های این کشور دیده می شود به طوری که به عنوان نمونه، مذاکرات صادرات گاز ایران به عمان و کویت، از سال 1383 تاکنون به نتیجه نرسیده است.

امریکا در تلاش برای تصاحب دیگر بازارهای صادراتی گاز ایران، در سال 2019 به سراغ ترکیه رفت و در ماههای پایانی سال 2019 شاهد آغاز صادرات گاز امریکا به ترکیه به صورت LNG بودیم. این اقدام امریکا که همزمان با مذاکرات فشرده سیاسی با این کشور همسایه ایران صورت گرفت، گامی دیگر در منزوی کردن ایران در بازار گاز منطقه است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماههای اخیر سفری به هند داشت و در دیدار با همتای خود، خواستار هموارتر شدن صادرات گاز امریکا به این کشور شد. در واقع آمریکا به دنبال آن است تا با صادرات شیل گاز خود به هند در قالب LNG مانع از وابسته شدن این کشور به ایران شود.

دیپلماسی فعال آمریکا هزاران کیلومتر آنطرف تر علیه صادرات گاز ایران در جریان است اما در مقابل دیپلماسی ضعیف ایران در این جنگ، حتی توانایی اجرایی نمودن قراردادهای قطعی خود را ندارد. دیپلماسی که نتیجه ای جز کنار رفتن ایران از بازار گاز جهان را نخواهد داشت.


http://tabasomemehr.ir/fa/News/78456/جنگ-خاموش-16-نقشه-خوانی-تلاش-آمریکا-برای-حذف-ایران-از-تجارت-جهانی-گازدیپلماسی-ما-کجای-کار-است؟
بستن   چاپ