تحریم‌های تسلیحاتی ایران به زودی پایان می‌یابد
پنجشنبه 11 ارديبهشت 1399 - 14:33:32
موسسه تبسم مهر نیکان- پرویز نیک پی

به گزارش تبسم مهر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام شامگاه چهارشنبه (10 اردیبهشت) در برنامه زنده «بلاحدود» (بدون مرز) شبکه الجزیره به تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال مسائل منطقه و جهان پرداخت و گفت: ما جنگی را با آمریکا، آغاز نخواهیم کرد اما پایان هر رویارویی و درگیری که ممکن است واشنگتن شروع کند با ماست.

وی افزود: به زودی تحریم تسلیحات بین المللی تحمیل شده به ما پایان می‌یابد و پس از آن هیچ کس نمی‌تواند ما را از خرید اسلحه از بازارهای بین المللی باز دارد.

رضایی در پاسخ به سوال «جلال شهدا» مجری برنامه پیرامون حضور تحریک آمیز اخیر ناوهای آمریکایی در خلیج فارس و احتمال رویارویی نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت: در ابتدا تشکر می‌کنم که امروز را برای مصاحبه با من انتخاب کردید، چون امروز روز ملی خلیج فارس است. یعنی روزی که ما ایرانی‌ها توانستیم پرتغالی‌ها را از خلیج فارس بیرون کنیم و جزیره هرمز و قشم و بندر عباس را آزاد کنیم. امیدوار هستم که در طی سالهای آینده ما جشن خروج آمریکا از منطقه را هم بگیریم.

وی افزود: مشکلی که ما با فرماندهان آمریکایی داریم این است که وقتی تعویض می‌شوند و فرماندهان جدید به منطقه می آیند، مخصوصاً در شمال خلیج فارس به دلیل پیچیدگی ای که خود خلیج فارس دارد، معمولاً راه‌ها را درست انتخاب نمی‌کنند. چند سال پیش هم تعدادی از نیروهای آمریکایی با قایق به جزیره فارسی نزدیک شدند و ما آنها را دستگیر کردیم و البته بعد از چند روز آنان را آزاد کردیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تفنگداران انگلیس هم چند سال پیش به سمت بندر ماهشهر آمدند، افراد تازه وارد راه‌ها را درست نمی‌روند. اخیراً هم همینطور شده بود که کشتی‌ها و قایق‌های شناسایی ما متوجه حضور ناوهای آمریکا در آب‌های متعلق به ایران شدند، کشتی و قایق‌های ما به آنها نزدیک شدند و عبور کردند. آمریکایی‌ها تصور کرده بودند که قصد درگیری داریم، در حالی که یک برخورد کاملاً طبیعی بوده که آمریکایی‌ها به دلیل اینکه توجیه نبودند و به منطقه شناخت نداشتند، توهماتی داشتند و بعد هم یک تهدید بی خودی کردند که ما هم جوابشان را دادیم و از این حادثه گذشتیم.

رضایی تاکید کرد: این اشتباهات تعجبی ندارد. اخیراً وضعیت ناوهای آمریکا به شدت به هم ریخته است، خود آمریکایی‌ها می‌گویند شش هزار مبتلا به کرونا در سازمان پنتاگون و ناوها آمریکا وجود دارد. طبق اطلاعات ما حدود 13 هزار آمریکایی در ناوها دچار کرونا شده اند و آرامش لازم در آنجا وجود ندارد.

وی در خصوص تهدیدهای پوشالی رئیس جمهور آمریکا علیه ملت ایران گفت: آقای ترامپ را همه می‌شناسند، او قماربازی است که قیافه تهدیدآمیز می‌گیرد اما بسیار از درون خالی است. بارها توخالی بودن تهدیدهای ترامپ را در عمل مشاهده کرده ایم. بله اگر ایشان بخواهد جدی برخورد کند، برخورد ما بسیار شدید تر از عین الاسد خواهد بود. ما در عین الاسد وقتی پایگاه آمریکایی‌ها را هدف قرار دادیم، دو سه کشور دیگر هم بودند که از پایگاه‌های آمریکایی‌ها، در آن کشورها، پهپادهایشان را فرستاده بودند و سپهبد شهید قاسم سلیمانی و شهید مهدی المهندس را به شهادت رسانده بودند.

رضایی تاکید کرد: ما آماده بودیم که پایگاه‌های آمریکا در آن دو سه کشور دیگر را هم بزنیم، اما تصمیم گرفتیم که چون این اولین برخورد ما با آمریکایی‌ها است، فعلاً همین عین الاسد را که زدیم کافی است ولی اگر این بار آمریکایی‌ها در خلیج فارس، بخواهند کاری را انجام دهند، ما هم آمریکا را خواهیم زد و هم پایگاه‌هایی که پرنده‌های آمریکا از آن بلند می‌شوند را با وجود همه دوستی‌هایی که با کشورهای دیگر داریم، خواهیم زد. این بار درگیری ما چند برابر شدید تر از عین الاسد بوده و پاسخ ما خیلی جدی خواهد بود.

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه پیرامون پاسخ قاطع ایران در موشک باران پایگاه آمریکایی عین الاسد گفت: اصلاً ما دنبال جنگ و درگیری نبوده و شروع کننده نیستیم. دو سناریو برای اخراج آمریکا هست. یکی اینکه من اطمینان دارم آمریکایی‌ها در ده سال آینده منطقه را تخلیه خواهند کرد. در افغانستان نیروهایشان را کم کردند، در سوریه کم کردند و در عراق هم از شمار نیروهایشان کاسته اند.

رضایی تاکید کرد: این موضوع ربطی به آقای ترامپ هم ندارد و از زمان آقای اوباما شروع شده است. چون وضعیت اقتصادی آمریکا و وضعیت جامعه آمریکا به نحوی است که دیگر آمریکا نمی‌تواند مثل سابق در خیلی از کشورها و مناطق دیگر بماند. پیش بینی من این است که آمریکایی‌ها طی ده سال آینده منطقه را تخلیه می‌کنند، البته اول خلیج فارس را تخلیه می‌کنند و می‌روند در دریای عمان و اقیانوس هند، عراق را هم تخلیه خواهند کرد.

وی افزود: سناریوی دوم این است که ممکن است آنها دست به خطایی بزنند و ما مقابله کنیم و در آن مقابله البته خروج آمریکا زودتر صورت خواهد گرفت، چرا که نتیجه درگیری ما با آمریکا یک شکست سخت برای آمریکا خواهد بود.

ما جنگی را با آمریکا، آغاز نخواهیم کرد

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که چقدر امکان مواجهه نیروهای ایران و آمریکا را در خلیج فارس جدی می‌بینید، گفت: ما قصد هیچ جنگی را نداریم ولی هیچ نگرانی نسبت به دفاع از خود هم نداریم. مطمئن باشید این بار اگر آمریکایی‌ها کوچک‌ترین غلطی را بکنند آن موقع است که ایران حتی سلاح‌ها و ابزارهای ناشناخته‌ای را به کار خواهد گرفت. مثل همین ماهواره نور که تا زمانی که در مدار قرار ندادیم، هیچ کسی اطلاع نیافت. آن موقع بسیاری از کشورها خواهند فهمید که ما از سلاح‌های جدیدی هم استفاده خواهیم کرد و شکست سنگینی به آمریکا وارد می‌کنیم. ما جنگی را با آمریکا، آغاز نخواهیم کرد اما پایان هر رویارویی و درگیری که واشنگتن شروع کند با ماست.

وی افزود: تحلیل من این است که آمریکایی‌ها به دنبال ماجراجویی هستند. دو ماه پیش می‌خواستند حادثه‌ای را در عراق صورت دهند اما نتوانستند انجام دهند. حالا بعید نیست که در سه چهار ماه آینده دست به ماجراجویی در خلیج فارس بزنند. ترامپ می‌خواهد یک ماجراجویی آبرومندانه و اقتدار نمایشی را انجام بدهد که بله من توانستم با ایران برخورد کنم و فکر می‌کند که می‌تواند در انتخابات آینده آمریکا از این موضوع بهره برداری کند. به همین دلیل از دوستانمان در کشورهای حوزه خلیج فارس می‌خواهیم که در دام ماجراجویی آمریکا قرار نگیرند. البته این ماجراجویی، بیشتر برای یک اقدام تبلیغاتی برای انتخابات است.

وی تاکید کرد: البته اگر آمریکا غلطی بکند ما انتقام سختی از آمریکا خواهیم گرفت. ما برای هر نوع ماجراجویی، سناریوهایی تنظیم کرده ایم. ممکن هم هست مشابه عراق، به این نتیجه برسند که دست به کاری نزنند. ترامپ در آن طرح گفته بود اگر ایران وارد شود نقاط مختلفی از ایران را خواهم زد. دو سامانه پاتریود در عین الاسد و در اربیل عراق آورده بود و آماده شده بود که یک درگیری درست کند و بعد به این نتیجه رسید که این درگیری به نفع آنها نیست و منصرف شدند.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس گفت: الان هم می گویم، اگر اسرائیل کوچک‌ترین اقدامی علیه ما انجام دهد، مطمئن باشد که ما تلاویو را با خاک یکسان می‌کنیم. در حادثه عین الاسد مساله ما موضوع تلاویو نبود، مساله آمریکا بود. ترامپ دستور داده بود که برادر عزیز ما حاج قاسم سلیمانی را که مهمان رسمی دولت عراق بود و با آقای ابومهدی المهندس از فرودگاه عازم محل استراحت شده بود را با حمله پهپادی به شهادت برساند. ما گفتیم که انتقام سخت می‌گیریم و همین کار را کردیم. البته مقاومت عراق و مقاومت منطقه از ما خواستند که ما هم می‌خواهیم اقداماتی علیه آمریکا انجام دهیم که بعداً هم انجام دادند.

وی افزود: آمریکایی‌ها در مورد انتقام ما در عین الاسد دروغ پردازی کردند، 60 نفر آنجا مجروح شد اما آقای ترامپ گفت هیچ خبری نشد. در حالی که ساختمان‌هایی که تخریب شده بود و آشیانه بالگردهای آمریکایی تخریب شده، حکایت از این می‌کرد که آمریکایی‌ها در آنجا تلفات داده بودند. آقای ترامپ چون نمی‌خواست درگیری ادامه پیدا کند و مطمئن بود که اگر کار دیگری انجام دهد ما آنها را دوباره و شدیدتر خواهیم زد. عقب نشینی کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: یک کشور جهان سومی، توانست ابهت آمریکا را بشکند. یک کشور اسلامی برای اولین بار یک سیلی محکم در گوش آمریکا نواخت. موشک‌های ما دقیق عمل کرده بودند و هیچ کدام از موشک‌های ما را آمریکایی‌ها نتوانسته بودند در آسمان منفجر کنند و آن قدرت نمایی کمتر از تلفات آمریکایی‌ها نبود. مجموعه فعالیت‌های ما در عین الاسد پیروزی بزرگ و انتقام سختی بود.

رضایی در پاسخ به این سوال که آیا انتقام شما از آمریکایی‌ها پایان یافت گفت: نمی‌توانیم بگوییم که انتقام ما پایان پیدا کرده است. شاید در یک اشتباه دیگر آمریکایی‌ها، ما بتوانیم بخش‌های دیگری از آن انتقام را هم در آنجا عملیاتی کنیم و نام آنرا تنبیه مضاعف قرار می‌دهیم. ثانیاً چهره حاج قاسم، چهره مقاومت بود. شهید سلیمانی، فرمانده و اسوه بزرگ مقاومت بود. مقاومتی که در عراق و لبنان و سوریه فعال است، این بیانگر همین پیام است که انتقام خون شهید قاسم سلیمانی ادامه دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی پیرامون پرتاب ماهواره نور هم گفت: فناوری ماهواره نور کاملاً ایرانی است. تمام سیستم‌های این ماهواره تکنولوژی خود ماست. ساخت این ماهواره کاملاً ایرانی است. موشکی که آن را به مدار برده، ایرانی است. تمام سیستم‌های هدایت و کنترل آن ایرانی است و بعد هم پرتاپ آن در یک غافلگیری کامل انجام شده است. ماهواره در مدار خود مستقر شده و تا امروز هم خیلی خوب کار کرده است.

وی با بیان اینکه ماهواره نور دیروز از فراز فلوریدا و تلاویو عبور کرد و عکس‌هایش را تهیه کرد و برای ما مخابره کرد، اظهار داشت: ماهواره نور یک ماهواره شناسایی است. ماهواره‌ای است که در فضا قرار گرفته و میزان بازدارندگی ما را افزایش داده است. بنابراین اگر از فواصل دورتر کسی قصدی علیه جمهوری اسلامی داشته باشد، ما از آسمان همه جا را مشاهده می‌کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: این موشک از زمانی که شلیک شده، تمام عملیات‌ها را به درستی انجام داده است. به ارتفاع رفته و حالت عمود گرفته و ماهواره به کمک آن به مدار خودش رفته است. این یک ماهواره نظامی است و ابایی نداریم که این مطلب را بازگو کنیم.

رضایی درباره مخالفت آمریکا و انگلیس با پرتاب ماهواره توسط ایران، گفت: آقای پمپئو و وزیر خارجه انگلستان اشتباه می‌کنند. در قطعنامه 2231 اشاره‌ای به موضوع ماهواره نشده است. ما یک ماهواره به آسمان ارسال کرده ایم. در قطعنامه از ما خواسته شده است که ما آزمایش‌های موشکی مان را کنترل کنیم، اجباری به ما نکرده است.

وی افزود: این نگرانی‌ها ساختگی، کاذب و دروغین است. تمام فعالیت‌های هسته‌ای ما زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است. ما کلاهک هسته‌ای نداریم و این موشک‌های ما در قطعنامه 2231 آمده است که ایران موشک‌هایی که می‌سازد برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی نشود. کاری که ما انجام دادیم کاملاً در چارچوب قطعنامه است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: خود آقای پمپئو و دیگران هم می‌دانند که این حرفی که می‌زنند هیچ استنادی ندارد. آژانس انرژی هسته‌ای سازمان ملل، بر ایران نظارت دارد. وقتی وزیر خارجه آمریکا ادعاهایی خلاف را مطرح می‌کند، معلوم است که دنبال چیزهای دیگری است.

رضایی در پاسخ به سوالی در خصوص پایان یافتن تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت: تا چهار پنج ماه دیگر ما قطعنامه 2231 را رعایت می‌کنیم. بعد از آن آقای پمپئو یا اتحادیه اروپا نمی‌توانند حرفی داشته باشند. به زودی تحریم تسلیحات بین المللی تحمیل شده به ما پایان می‌یابد و پس از آن هیچ کس نمی‌تواند ما را از خرید اسلحه از بازارهای بین المللی باز دارد.

کشورهای منطقه را برادران خودمان می‌دانیم

وی پیرامون کمک به کشورهای منطقه تصریح کرد: ما در امور هیچ کشوری دخالت نمی‌کنیم. الان هم اگر در عراق همکاری‌هایی داریم بنا به دعوت دولت عراق است. ما احترام به دولت‌های منطقه را بسیار مهم می‌دانیم. ما به محض اینکه قطر اعلام کرد که من محاصره شده ام، بلافاصله و برادرانه به قطر کمک کردیم. آیا کمک ما به قطر دخالت در امور قطر است؟ اینکه داعش به 30 کیلومتری بغداد رسید یا در سوریه دمشق به محاصره درآمد و از ما تقاضای کمک کردند که ما رفتیم و کمک کردیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در حمله اسرائیل به جنوب لبنان، دولت‌های لبنان و سوریه از ما کمک خواستند. اگر کسی از ما کمک نخواهد که کاری نمی‌کنیم. اینکه ما می‌گوئیم آمریکا باید از منطقه اخراج شود، حرف جدی است ولی به شیوه‌هایی که با همکاری کشورهای منطقه باشد.

رضایی افزود: مردم آمریکا هم به خاطر هزینه‌های بسیار سنگینی که ارتش آمریکا روی دست آنها می‌گذارد ناراضی هستند. آنها مالیات‌های سنگینی که از کالیفرنیا گرفته تا جاهای دیگر از مردم آمریکا می‌گیرند ولی در مناطق خارج آمریکا خرج می‌کنند، لذا مردم آمریکا ناراضی هستند. ما به اخراج آمریکا از منطقه به روش قانونی و مشروع و مبارزه مشروع فکر می‌کنیم. ما خارج از روابط و مناسبات بین المللی کاری را انجام نخواهیم داد.

وی گفت: ما کشورهای منطقه را برادران خودمان می‌دانیم و به امنیت منطقه حساس هستیم. کوچک‌ترین آسیبی که به یک کشور اسلامی وارد شود را آسیب رسیدن به خودمان می‌دانیم و تلاش‌های قبلی ما به خاطر دخالت آمریکا و کارشکنی اسرائیل و به خاطر اینکه آنها نمی‌خواهند ما یک اتحاد بزرگ اسلامی در منطقه درست کنیم، بعضی از کشورهای عربی حاضر نیستند با ما همکاری کنند. ما طرح صلح هرمز را داده ایم و دعوت کرده ایم که همکاری دست جمعی داشته باشیم و اتحادیه جدیدی را بنا کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: من پیشنهاد دارم که در مساله کرونا می‌توانیم یک سازمان بهداشت منطقه‌ای درست کنیم. می‌توانیم در این موضوع با هم همکاری داشته باشیم. ایران حاضر است کل تجارب خودش را در مبارزه با کرونا و کل دستاوردهایش را بدون چشم داشتی به کشورهای حوزه خلیج فارس منتقل کند.

رضایی اضافه کرد: یک سازمان بهداشت منطقه‌ای ایجاد کنیم که در زمینه بیماری‌های همه گیر به یکدیگر اطلاع رسانی کنیم و امکانات و دانش پزشکی را به اشتراک بگذاریم. البته آمریکایی‌ها با این هم مخالفت خواهند کرد! ما همیشه آغوش باز کرده ایم که بیایید و با یکدیگر کار کنیم و کسانی که بین ما تفرقه، جنگ و خونریزی درست کرده اند را کنار بزنیم.

وی گفت: تمام حوادث منطقه زیر سر اسرائیل و آمریکا است. آمریکا و اسرائیل راه حل ایجاد امنیت نیستند بلکه مشکل منطقه هستند. آن روزی که آمریکا و اسرائیل اینجا نباشند، امنیت فراگیری در اینجا به وجود می‌آید.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: پیرامون روابط ایران با امارات، قطر و برخی از کشورهای منطقه گفت: ما مشکلاتی با امارات داریم و بدون مشکل نیستیم، ولی چند ماه اخیر روابط بهتر شده است. همکاری ما با قطر، الگوی خوبی شده است. رابطه دوستانه با دولت قطر داریم و برادری مومنانه را تجربه می‌کنیم. هر قدر دور هم جمع شویم به نفع همه ما خواهد بود.

رضایی در پاسخ به سوالی پیرامون روابط ایران و عربستان و میانجیگری عراق، گفت: دولت عراق به صورت خودجوش یک فعالیت‌هایی را انجام داده بود که ما آنها را نفی نکردیم. هر چند که دولت عربستان سعودی، خطاهای بزرگی را انجام داده است. همه می‌دانند که دولت سعودی در حمله ارتش بعث عراق به ایران، حامی جدی صدام حسین بود. بعد از اینکه جنگ تمام شد، ما دولت سعودی را بخشیدیم.

وی خاطرنشان کرد: جناب هاشمی رفسنجانی در پاکستان و بعداً در عربستان با ملک عبدالله پادشاه وقت عربستان توافقی کردند و یک دوستی شروع شد که می‌توانست ادامه پیدا کند. اما خود عربستان این دوستی را برای بار دوم زیر پا گذاشت. اینطور نمی‌شود که دوست شویم و دوباره عربستان آن را بر هم بزند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: تا زمانی که عربستان به این اشتباه اعتراف نکند، ما نمی‌توانیم دوستی پایداری را برقرار کنیم. فعلاً رابطه ما با عربستان خوب نیست و مقصر اصلی را هم عربستان می‌دانیم اما در کل به این اعتقاد داریم که کشورهای منطقه باید دور هم جمع شوند و خودمان سرنوشت منطقه را به دست بگیریم و از دخالت کشورهای خارجی جلوگیری کنیم.

رضایی همچنین پیرامون وضعیت بیماری کرونا در ایران و محدودیت‌های ارسال دارو و تجهیزات درمانی به ایران، گفت: ما با فرمان مقام معظم رهبری و همکاری دولت، نیروهای مسلح، مردم و صداوسیما، یک بسیج عمومی برای کنترل و مبارزه با کرونا صورت داده ایم و ما الان در حال رسیدن به موفقیت‌های خوبی هستیم.

وی افزود: ما در این مبارزه با کرونا به اندازه ده سال بهداشت و درمانمان پیشرفت داشت و انواع صنایع بهداشتی و درمانی، از کیت‌های شناسایی بیماران تا تولید ماسک و دستکش و بسیاری از محصولات بهداشتی و پزشکی را تولید کردیم و الان صادرات هم داریم. این دستاوردها در حالی پدید آمده که ما در محاصره کامل اقتصادی بودیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هنوز این احتمال که کرونا محصول دست ساز و آزمایشگاهی باشد، رد نشده است، اظهار داشت: به نظر می‌رسد رفتار این ویروس غیر طبیعی باشد؛ یعنی با سایر ویروس‌های هم خانواده خود، مثل سارس تفاوت دارد.

رضایی اظهار داشت: ما به دنبال پژوهش‌هایی برای کنترل این بیماری هستیم و کارهایی را با سایر کشورها آغاز کرده ایم و به دنبال تشکیل یک کمیته بین المللی هستیم. اگر سازمان ملل بپذیرد از آن طریق دنبال خواهیم کرد، اگر نه با تعدادی از کشورهای دوست تلاش خواهیم کرد که در مورد این بیماری و ماهیت آن تحقیق کنیم.

وی با اشاره به تحریم‌های اقتصادی گفت: واقعیت این است که آمریکایی‌ها حتی ورود دارو به ایران را تحریم کرده اند، بنابراین موفقیت ما در این شرایط، بالاترین موفقیت است زیرا هیچ کشور دیگری مثل چین یا کره جنوبی مانند ما در محاصره اقتصادی با کرونا مبارزه نکردند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: حتی برخی از سران کشورهای منطقه از آمریکا خواستند که شما فعلاً ورود دارو به ایران را مانع نشوید ولی آمریکا در همین شرایط مبارزه با کرونا چند تحریم دیگر را علیه کشور ما انجام داد.

رضایی همچنین نظام درباره تحولات یمن، گفت: شما مسائل یمن را شاهد هستید، یک درگیری میان عربستان و امارات هم در جنوب یمن شکل گرفته است. الان در عدن بین طرفداران عربستان و طرفداران امارات درگیری‌هایی هست و تعدادی زیادی از افراد را هم کشته اند ولی انصار الله از سمت شرق پیشروی‌های وسیع و گسترده‌ای کرده است.

وی تاکید کرد: مردم و عشایر آن مناطق هم آمده اند و پیوسته اند. انصار الله الان بسیاری از سلاح‌ها را خودش تولید می‌کند، ما کمک‌های پزشکی و انسان دوستانه را انجام می‌دهیم ولی متأسفانه جلوی هلال احمر ما را هم گرفته اند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت تصریح کرد: پیش بینی ما قدرت گرفتن روز به روز انصار الله است و بهتر است که عربستان سعودی و امارات هر چه زودتر آتش بس بدهند و مذاکرات صلح را شروع کنند و اجازه بدهند که خود مردم یمن تصمیم بگیرند. انصار الله می‌خواهد که همه طرف‌های یمنی در مذاکرات حضور داشته باشند. اگر عربستان و دولت امارات همکاری بکنند و به آتش بس پایبند باشند و مذاکرات را شروع کنند، باعث خوشحالی ما است و از آن حمایت می‌کنیم.

رضایی تصریح کرد: نفوذ ما در منطقه با زور و اسلحه نیست که کسی بتواند جلوی آن را بگیرد و نفوذ ما برادرانه است. هیچ قدرتی نمی‌تواند جلوی برادری و همکاری‌های اسلامی ما را بگیرد. اگر ما می‌خواستیم با اسلحه یا زور وارد یک کشور دیگر بشویم، مساله فرق می‌کرد.


http://tabasomemehr.ir/fa/News/78385/تحریم‌های-تسلیحاتی-ایران-به-زودی-پایان-می‌یابد
بستن   چاپ