به گزارش تبسم مهر علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (شنبه) در نشست ویدئو کنفرانسی با تعدادی از خبرنگاران اظهار داشت: تلاش همه مدیران این است که با غربالگری وزارت بهداشت، از ورود افراد بیمار به کارگاهها جلوگیری شود.
وی عنوان کرد: مناسبات بای د بهگونه ای باشد که بتوانیم با کمترین درگیری افراد تولید را داشته باشیم. دولت هم برای کارگران غیررسمی نگران است. فکر میکنیم بخشی از کارگران غیررسمی در بازگشایی اول مشاغل کم ریسک برخواهند گشت و از بیماران کاسته میشود. وزارت کار و رفاه اجتماعی مسئول شده است تا این دسته از افراد را زیر چتر خود قرار دهد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه این نکته حائز اهمیت است که هنوز بیماری کرونا به طور قابل توجهی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: نباید فراموش کنیم انتشار اول با بک کیس و نمونه در شهرستان قم اتفاق افتاد و تا زمانی که ویروس در کشور هست و دارویی کشف نشده باید تمام اقدامات لازم را انجام دهیم. در حال حاضر و ظرف روزهای اخیر کرونا داخل ایران در فاز مدیریت شدن قرار دارد اما این به معنای کنترل و مهار بیماری نیست.
ربیعی عنوان کرد: هیچ استانی در وضعیت قرمز نیست اما وضعیت عادی هم نمیتوانیم اعلام کنیم. باید ما دقیقاً متوجه این تعابیر باشیم. صبح با دکتر زالی صحبت کردم و بحث این بود دریافت پیام غلط نباید از سوی مردم صورت گیرد. اگر تغییر صورت گرفته این تغییر نشان از کنترل است و ما نباید رفتار بهداشتی را کاهش دهیم زیرا باز ممکن است دچار مشکل شویم.
سخنگوی دولت بیان کرد: روی سخن ما با مردم در این شرایط این است که با هشدار در مورد رعایت بهداشت فردی، عمومی، رعایت پروتکلهای فاصله گذاری هوشمند و حتی از استفاده از ماسکهای خانگی در مکانهای شلوغ، به دولت کمک کنند تا کنترل نسبی را تداوم ببخشیم و هنگامی که به همکاری و کنترل بزرگ مردم رسیدیم میتوانیم از مهار اپیدمی این بیماری صحبت کنیم.
ربیعی افزود: کماکان در خواست ما این است که فقط باید برای کارهای ضروری از خانهها بیرون آمد و با انجام پروتکلها باید در محیطهای صنعتی و محیطهای کار حاضر شویم. در پارکها اتراق ممنوع بود اما دیروز دیدیم افراد با فاصلههای کم نشسته بودند ما ناگزیر هستیم اگر مراعاتهای تعیین شده مراعات نشنوند در برخی تصمیمات تجدید نظر کنیم. در خواست ما این است که از هر بازگشایی پروتکل ذیربط را مراعات کنیم و حتی جرایم سخت گیرانه برای تخلفات پیش بینی شده است.
ایمیدرو یک ماه آینده به بورس میآید
به گزارش مهر، ربیعی درباره برنامههای دولت برای مدیریت بازار بورس اظهار داشت: به طور کلی سرمایه گذاری در هر زمینهای از جمله خرید سهام ممکن است با فراز و نشیبهایی همراه باشد اما دولت همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا امنیت سرمایه گذاری مردم تحقق یابد.
وی افزود: خوشبختانه مردم پولهای خود را به سمت بازارهای مسکن، سکه و ارز نبرده اند بلکه به سمت بازار بورس برده اند که علامت بسیار خوبی برای جامعه است و نشان میدهد که جامعه درست و منطقی تصمیم میگیرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: با افزایش پول و نقدینگی مردم در بازار بورس، امکان سرمایه گذاریهای جدید توسط شرکتهایی که خودشان را عرضه میکنند، به وجود میآید.
ربیعی گفت: شستا که اخیراً عرضه شده است، منابعی را از طریق بازار بورس به دست آورده و حتماً از این منابع در جهت سرمایه گذاریهای جدید و اشتغال زایی و البته بدون بنگاه داری استفاده خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بخشی از ساتا به بورس خواهد آمد و همچنین در روزهای آینده ایمیدرو و ایدرو به بازار بورس می آیند و بر این اساس عرضههای جدیدی را در بازار بورس شاهد خواهیم بود.
سخنگوی دولت بیان کرد: صندوقهای ETF یا صندوقهای قابل معامله در بورس که دولت تا 20 درصد تخفیف خواهد داد، صندوقهای بسیار ایمنی برای سرمایه گذاری هستند که تداوم نشاط بازار، سیاست و استراتژی دولت است.
ربیعی با بیان اینکه دولت کنترل ریسک بازار را هم در دستور کار دارد، اظهار داشت: ما به دنبال آن هستیم که علاوه بر اینکه تداوم سودآوری واقعی در بازار محقق شود، نشاط بازار هم محقق شود.
وی با بیان اینکه ما تلاش میکنیم شرکتهای دولتی را نیز عرضه کنیم، تصریح کرد: برنامه ریزی دقیقی در این زمینه انجام شده و شرکتهایی که تا پیش از این تمام یا بخشی از سهام آنان متعلق به دولت یا نهاد عمومی غیردولتی بوده به تدریج وارد بورس میشوند و این عرضهها ادامه خواهد داشت.
ربیعی با اشاره به اینکه برنامه عرضه ایمیدرو هم تا حد زیادی نهایی شده است، تأکید کرد: فکر میکنم تا یک ماه آینده بتوانیم ایمیدرو را در بورس عرضه کنیم و سایر شرکتهای متعلق به نهادهای عمومی و شرکتهای دولتی هم به تدریج تا پایان سال عرضه خواهند شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه صندوقهای سرمایه گذاری با تخفیف 20 درصدی تضمین بسیار خوبی برای سرمایه گذاری هستند، گفت: در بخش کنترل بازار و تداوم سودآوری هم ما تمام سعی خود را میکنیم تا مشارکت مردم از طریق روشهای کم ریسک تر مثل صندوقهای مشاع تداوم یابد.
وی تصریح کرد: دولت تمام اهتمام خود را به خرج خواهد داد تا نشاط در بازار بورس تداوم یابد و امیدواریم مردم هم همچنان سرمایه گذاری خود را در جای درستی مثل صندوقهای ETF که دولت در برنامه خود دارد، دنبال کند.
ربیعی ادامه داد: برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا بخشی از سهام نهادهای عمومی نیز به افرادی از صاحبان صندوقها واگذار کنیم که البته چون این موضوع هنوز نهایی نشده است، بنده نمیتوانم چگونگی آن را در حال حاضر اعلام کنم اما صاحبان صندوقهای نهادهای عمومی مطمئن باشند که تلاشهای زیادی صورت خواهد گرفت که بخشی از سهام آنان یا با کسر از حقوق و یا از محل سودی که خواهند داشت به طبقات پایین اجتماعی هم تعلق گیرد.