معدن نیوز - اهداف اگر درست پایه ریزی شوند، میتوانند انسان را به فراسوی آرزوهایش سوق دهند، آرزوهایی که میتوانند منجر به کارآفرینی بزرگ شوند.
به گزارش تبسم مهر، انسانی که هدف ندارد نمیتواند موفق شود، زیرا هدف به منزله نقشه راه است که مسیر را روشن میکند. هر انسان موفق قبل از ترسیم آرزوهایش، هدف خود را در ذهنش ترسیم کرده است، به همین علت است که میتوان گفت هدفها اگر درست پایه ریزی شوند میتوانند انسانها را به فراسوی آرزوهایشان سوق دهند.
مهدی صابر در سال 1354 شمسی در شهرستان کاشان متولد شد و با داشتن هدف، تلاش، پشتکار و توکل توانست یکی از بزرگترین تولید کنندههای فرش ماشینی در ایران شود. او در سال 1374 شمسی در شهرک صنعتی امیرکبیر فعالیت خود را آغاز کرد و در نهایت در سال 1382 شمسی در جاده قمصر فعالیت خود را گسترش داد.
صابر مانند بسیاری از کارآفرینان ابتدا از قدمهای کوچک فعالیت خود را شروع کرد. قدمهای کوچکی که در طول زمان بزرگ و بزرگتر شد تا جایی که امروز و پس از گذشت ربع قرن، نام او به عنوان یکی از فعالان صنعت فرش ماشینی کشورمان مطرح است.
صابر میگوید: اولین تجربه کاری ام مربوط به زمان کودکی است. در آن زمان، ضایعات ابریشم را گره میکردم و به قیمت 2 ریال به پدرم میفروختم. به مرور زمان که بزرگتر شدم شاگردی کردم و هفته ای 20، 30 و حتی 50 تومان دستمزد دریافت میکردم. سپس وارد دبیرستان شدم و رشته ریاضی و فیزیک خواندم و در نهایت وارد دانشگاه شدم و در رشته عمران مشغول به تحصیل شدم. در تمام این سالها در کنار تحصیل کار کردم و از کار کردن لذت بردم.
تولید کردن همیشه دلنشین است. تمام کارآفرینان یک ویژگی مشترک دارند و آن این است که از تولید کردن لذت میبرند هر چند که پیمودن مسیر تولید برای بیشتر کارآفرینان سخت بوده است. صابر میگوید: با این که من در رشته عمران تحصیل کردم، اما همیشه دوست داشتم وارد کار تولید شوم و در نهایت توانستم وارد صنعت فرش ماشینی شوم و اولین قالی 1500 شانه جهان در سال 1387 شمسی توسط شرکت ما تولید شد.
اگر موفقیت را به قله کوه تشبیه کنیم باید این را هم بدانیم که شب بیداری ها، طی کردن راه پر فراز و نشیب، درد کشیدنها و بی قراریها همگی جزیی از مسیری است که برای رسیدن به قله باید تحمل کرد.
صابر میگوید: ما در تهیه مواد اولیه سختی زیادی را تحمل کردیم. به همین دلیل من آرزو دارم که بتوانم شرکت ریسندگی داشته باشم که در نهایت خودمان مواد اولیه ماشین آلات کارخانه را تولید کنیم. البته در حال حاضر سالنی را برای این کار تهیه کرده ایم و در آینده نزدیک با توکل به خدا میتوانیم خودمان نخ مورد نیازمان را تولید کنیم.
* از شکستها درس بگیرید
صابر میگوید: کار همیشه با راحتی همراه نیست و ممکن است با شکستهای متعددی روبرو شوید، اما مهم این است که از شکستها درس بگیرید . خیلی از شبها من از شدت ناراحتی نمیتوانستم بخوابم و از خواب بیدار میشدم و میگفتم خدایا کمک کن تا بتوانم از گردابها و مهلکهها خارج شوم. توکل رمز موفقیت کارآفرینانی است که با تمام سختی هایی که پیش روی خود میبینند به قدرت مافوق بشری اعتماد و تکیه میکنند. خدایا کمک کن تا از مهلکههای پیش رویمان خارج شویم.
شناخت مشتری و سلیقه بازار
تولید کننده موفق باید بتواند نیاز بازار و سلیقه مشتری را به خوبی تشخیص دهد، زیرا بدون مشتری هر کسب و کاری بی نتیجه است. در واقع مشتری به کسب و کارها رونق میدهد و در یک کلام مشتری پادشاه است.
صابر در این باره میگوید: چند ماه وقت گذاشتیم، سلیقه مشتری را شناختیم و محصولی مشتری پسند را به بازار معرفی کردیم. در حال حاضر ما به قارههای مختلفی مانند اروپا و استرالیا و کشورهای مختلفی از جمله روسیه، مکزیک و کشورهای همسایه ایران، محصولمان را صادر میکنیم.
* رج به رج تا اشتغال زایی
تمام فعالیتهای صابر به مرور زمان در کنار هم قرار گرفت و در نهایت توانست با تار و پود، توکل و تلاش در مسیری قدم بگذارد که علاوه بر اشتغال زایی برای جوانان این مرز و بوم بتواند کمک کند تا ارز از کشور خارج نشود و نام فرش ماشینی ایرانی در قارههای مختلف جهان بدرخشد. هدفی که در دهه هفتاد شمسی توسط او شکل گرفت، امروز تبدیل به خاطره ای دلنشین شده است.
* هدف پل رسیدن به آرزوهاست
انسان بدون هدف مانند برگی در مسیر باد سرگردان است. زمانی که هدفی وجود نداشته باشد، تندبادهای زندگی میتواند افراد را به این سو و آن سو ببرد. هدف به انسان قدرت میدهد، هدف در انسان ریشه میکند و به او جسارت میبخشد. با وجود هدف انسان یاد میگیرد که در طوفانهای زندگی خم شود، اما نشکند و دوباره کمر راست کند. صابر خطاب به نسل جوان میگوید: اگر انسان هدفی مشخص داشته باشد و سلیقه و هنر و پشتکار را چاشنی آن کند و در نهایت به خدا توکل کند میتواند به موفقیت دست یابد. هدف پل رسیدن به آرزوهاست.
انتهای پیام/
http://tabasomemehr.ir/fa/News/77404/رج-به-رج-تا-اشتغال-زایی-کارآفرینی-که-مهمترین-درسهایش-را-از-شکستها-آموخت