تبسم مهر - به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست ، تعویض ماهانه باتری یک دوربین امنیتی یا شارژ کردن یک بلندگوی هوشمند کار چندان دشواری نیست؛ اما اگر چندین دستگاه از این قبیل در خانه وجود داشته باشد، تعمیر و نگهداری آنها مشکل خواهد شد و انرژی بیشتری نیز مصرف خواهد شد. اما اکنون به لطف محققان دستگاههای اینترنت اشیاء (IoT) دیگر نیازی به منبع تامین انرژی جداگانه، شارژ مکرر یا باتریهای بزرگ نخواهند داشت.
اینترنت چیزها یا آیاوتی (IoT، مخفف Internet of Things) یا "چیزنت" که گاهی "اینترنت اشیاء" نیز برای آن به کار میرود، بهطور کلی اشاره دارد به بسیاری از چیزها شامل اشیاء و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده و توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت قابل کنترل و مدیریت هستند. اینترنت چیزها به زبان ساده، ارتباط حسگرها و دستگاهها با شبکهای است که از طریق آن میتوانند با یکدیگر و با کاربرانشان تعامل کنند. این مفهوم میتواند به سادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون باشد یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساختهای شهری و ترافیک.
مهندسان برق دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو (University of California, San Diego) اخیرا موفق به توسعه یک رادیوی جدید کم مصرف وای-فای شدهاند که این رادیو در یک تراشه کوچک برای دستگاههای اینترنت اشیاء ادغام شده است. این دستگاه با آنکه بسیار کوچک است و هماندازه دانههای برنج است؛ اما راندمان انرژی بسیار بالایی دارد.
تراشه مذکور تنها 28 میکرووات برق مصرف میکند که 5000 برابر کمتر از رادیوهای استاندارد وای-فای است. در عین حال این تراشه میتواند دادهها را تا فاصله 21 متر با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه منتقل کند.
این اختراع مبتنی بر تکنیکی به نام "پس پراکندگی" (backscattering) است. فرستنده، سیگنال خود را تولید نمیکند، اما سیگنالهایی را از دستگاههای اطراف (مانند تلفن هوشمند) یا نقطه دسترسی وای-فای دریافت میکند و پس از دریافت، سیگنالها را تغییر داده و دادههای خود را روی آنها رمزگذاری میکند و سپس سیگنالهای جدید را بر روی کانالهای وای-فای دیگر و یا دستگاههای دیگر منعکس میکند.
این رویکرد به انرژی بسیار کمتری نیاز دارد و انعطافپذیری بسیار بیشتری برای تولید در اختیار تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی قرار میدهد. با تراشه وای-فای ریز، دستگاههای مبتنی بر اینترنت اشیاء دیگر نیازی به شارژ مکرر و باتریهای بزرگ نخواهند داشت، بلکه دستگاههای خانگی هوشمند را قادر میکنند تا در بعضی موارد کاملاً بیسیم و حتی بدون باتری کار کنند.
یافتههای این مطالعه در کنفرانس بینالمللی "ISSCC 2020 " در سانفرانسیسکو ارائه خواهد شد.
انتهای پیام
http://tabasomemehr.ir/fa/News/75365/توسعه-یک-تراشه-وای-فای-نوین-برای-صرفهجویی-در-مصرف-انرژی